home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes će na Salonu automobila u Detroitu sledećeg meseca publici predstaviti svoju novu studiju Concept BlueZero (u tri verzije), koji je deo planova nemačke fabrike za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2, a istovremeno je i dobar nagoveštaj mogućeg izgleda buduće B klase, koja bi trebalo da se pojavi 2010. godine. 

 (Dalje)Renault je pre nekoliko meseci porodicu modela Laguna proširio i dugo očekivanom Lagunom Coupe, čiju zvaničnu promociju je domaći uvoznik (www.renault.co.yu) nedavno održao i u Srbiji, u novom Renaultovom prodajno-izložbenom centru Voždovac.  

 (Dalje)

Toyota smanjuje produkciju

11 Dec 2008 - 18:02 Vesti Link

Najveći japanski proizvođač motornih vozila, Toyota, oštro je sasekao prodajne planove za 2009. godinu na oko 8 miliona vozila suočen sa padom potražnje u svetu.

 (Dalje)

Nakon početka prodaje nove Seat Ibize u standardnoj verziji sa petora vrata, domaći uvoznik španske marke (www.seat.rs) je srpskim kupcima ponudio i Ibizu Sportcoupe (u stvari trovratna varijanta nove Ibize), koja je inače predstavljena javnosti krajem jula na Salonu automobila u Londonu.

 (Dalje)

Maybach 72

11 Dec 2008 - 12:49 Vesti Link

Mada je ogromnoj većini smrtnika i "obični" Maybach 62 i više nego ekskluzivan automobil, to nekima očigledno nije bilo dovoljno. Na internetu se naime pojavila vest o zanimljivoj preradi već ionako prestižnog Maybacha 62 (dugačak inače 6,17 metara), koji je posle produženja karoserije za još jedan metar s pravom poneo novo ime Maybach 72.

 (Dalje)

Nova specijalna edicija Mazde2 je nazvana "Fit for Fun" i namenjena je samo nemačkim kupcima, mada ni njih neće biti previše, budući da će biti napravljena serija od samo 400 primeraka ove "dvojke". 

 (Dalje)Poput Volkswagena, koji je nedavno ponudio svoj Tiguan i u verziji sa samo prednjim pogonom, tako je sada i Opel proširio ponudu Antare i sa 2WD varijantom.

 (Dalje)

Mazda Motor Corporation je u Japanu počela sa prodajom redizajnirane verzije i dalje veoma popularne Mazde Roadster (negde poznata kao MX-5 ili Miata), čija je oficijelna svetska premijera održana početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Suzuki je svoj novi pick up model Equator (model za 2009. – tu) zvanično promovisao još početkom ove godine na Salonu automobila u Čikagu, a u međuvremenu je objavio i cene za ovaj svoj "novitet". Navodnici su potrebni, budući da se ovde u stvari radi o Nissanu Frontier, samo sa značkom Suzukija i sa promenjenim izgledom prednjeg dela (svetla, gril, hauba, branik), a i proizvodnja se odvija u Nissanovim pogonima u Tenesiju.

 (Dalje)

Great Wall, najveći kineski proizvođač SUV vozila (a Evropljanima poznat i po kopiji Fiatove Pande), planira da investira oko 80 milona evra u svoju evropsku fabriku, koja će biti smeštena u bugarskom gradu Loveč (170 km udaljenom od Sofije).

 (Dalje)

Ferrari otpušta radnike

10 Dec 2008 - 12:24 Vesti Link

Iako to za sada još uvek negiraju, globalna ekonomska kriza pogađa i Ferrari koji beleži značajan pad prodaje, ali i najavljuje otpuštanja radnika.

 (Dalje)

Više o obnovljenom Porsche Caymanu možete pročitati OVDEDemokratske vođe Kongresa SAD i zvaničnici Bele kuće postigli su danas okvirni dogovor o 15 milijardi dolara vrednom paketu zajmova za spasavanje američkih prozivođača automobila koji će vladi dati izvanrednu moć u reorganizaciji autoindustije. Ipak, spasavanje je i dalje suočeno sa preprekama pošto su republikanski zakonodavci istakli velike rezerve.

 (Dalje)