home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Autor : P. Živković

Dažbine za uvoz automobila, od 1. januara 2009. godine, ako parlament usvoji predlog Vlade Srbije, biće prepolovljene - sa 20 na 10 odsto. To je dobra vest. Loša je, međutim, da i buduće i sadašnje vlasnike čeka neprijatno iznenađenje - značajno poskupljenje poreza na registraciju vozila.

 (Dalje)Prošlog petka je u Narodnom pozorištu RS održan “Izbor automobila godine Republike Srpske”. Za izbor su nominovana 32 automobila, a 9 njih je ušlo u finale. O pobedniku su pored članova međunarodnog stručnog žirija, odlučivali i glasovi, prikupljeni putem interneta i kupona iz dnevnih novina.

 (Dalje)

Cobra Mercedes GLK

8 Dec 2008 - 09:06 Tuning Link

Nakon nedavnog doterivanja Renaultovog crossover model Koleos, Merdedes GLK je postao najnoviji u dugačkom nizu SUV/crossover modela koji su prošli doterivanje u tjuning kompaniji Cobra Technology & Lifestyle.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborghini je objavio da je isporučio dvadeseti, odnosno poslednji proizvedeni primerak svog ekskluzivnog modela Reventon.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ako je suditi prema informacijama sa prošlonedeljnog Ruskog biznis dijaloga, na listi proizvoda koji će se ubuduće u Ruskoj Federaciji prodavati bez carine, naći će se i automobili. Prvi kontingent automobila iz Srbije trebalo bi da startuje u prvom kvartalu naredne godine, pri čemu će obim i vrednost tog izvoza biti utvrđeni kvotama.

 (Dalje)

U italijanskoj Bolonji se sve do 14. decembra održava tradicionalni (ove godine već 33. po redu) Salon automobila, odnosno zvanično Bologna Motor Show, na kome je održano nekoliko premijera, zanimljivih i za naše tržište.

 (Dalje)

Šta Vam prvo pada na pamet kada se pomene Nemačka? Bundesliga, pivo ili možda neki nemački automobil? Najčešća asocijacija za Nemce je sasvim sigurno Mercedes.  

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, italijanski Lamborghini će svetsku premijeru nove, Superveloce varijante aktuelnog Murcielaga LP640 najverovatnije održati u martu naredne godine, na Salonu automobila u Ženevi (bilo je nekih najava da će Murcielago SV biti prikazan još u oktobru ove godine na Salonu u Parizu, ali se to ipak nije desilo). 

 (Dalje)

Indijski Tata Motors na Salonu automobilu u Bolonji (traje do 14. decembra) izlaže i prototip gradskog vozila Indica na elektropogon.

 (Dalje)

Pravoslavni sveštenici od sada patroliraju zajedno sa saobraćajnom policijom putevima Rusije, kako bi neposlušne vozače vratili na pravi put, objavljuje dnevni list Novije izvestija.

 (Dalje)

Demokrate u američkom Kongresu dogovorile su se, navodno, sa Belom kućom o neophodnoj kreditnoj pomoći za automobilsku industriju SAD u vrednosti od 15 do 17 milijardi dolara, izjavili su agenciji Rojters dva kongresna savetnika.

 (Dalje)

Mugen Honda Accord

6 Dec 2008 - 15:35 Tuning Link

Odmah nakon što je u Japanu promovisan novi Accord, ovaj model je prošao kroz ruke japanske kompanije Mugen Motorsports, specijalizovane za modifikovanje Hondinih automobila.

 (Dalje)

Kompanija Peugeot proslavlja 150 godina postojanja francuskog lava i tim povodom Verano Motors (www.verano.rs) započeo je specijalnu prodajnu akciju Peugeot modela. Tokom ove kampanje svi zainteresovani kupci moći će da ostvare popuste i do 4 000 evra. Specijalni uslovi kupovine važe tokom meseca decembra, a sve buduće vlasnike Peugeot-a očekuju i posebna iznenađenja u prodajnim salonima kompanije Verano Motors.

 (Dalje)

Pre tačno dve godine (na tadašnjem Salonu automobila u Bolonji) je italijanska kompanija DR Motor promovisala svoj SUV model DR u verzijama sa troja i petora vrata (modeli DR3 i DR5), koji predstavlja rezultat saradnje sa kineskom kompanijom Chery Automobile (o DR5 modelu više OVDE). Ta saradnja je upravo proširena pa na ovogodišnjem Salonu u Bolonji svetsku premijeru ima novi model DR1, koji je opet samo preimenovani Chery-ev model Faira NN, namenjen prodaji u Evropi.

 (Dalje)

Nakon što su dobili ISO sertifikat za kvalitet usluga, domaći uvoznik Citroen vozila (www.citroen.rs) je rešio da iznenadi svoje kupce sa najnovijom prodajnom akcijom.

 (Dalje)