home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mansory, specijalista za obradu supersportskih modela i luksuznih limuzina, ove godine je pažnju ljubitelja ekskluzivnih automobila privukao sa tri noviteta iz svoje ponude. To su Renovatio (na bazi Mercedesa SLR), Stallone (osnova je Ferrari 599 GTB Fiorano) i Bel Air, koji predstavlja viziju ove kompanije kako treba da izgleda Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. Međutim, to nije sve. Firma Prestige Cars u Dubaiju (a gde drugo?) naime trenutno prodaje i Bugatti Veyron Vincero, jedan od samo tri koje je Mansory napravio.

 (Dalje)Američki proizvođači automobila dobiće 17,4 milijarde dolara državne pomoći za spas od potpune propasti. Vladini zajmovi biće opozvani ukoliko proizvođači automobila ne uspeju da održe pozitivno poslovanje do 31. marta.

 (Dalje)

Dok čekamo da i na naše tržište stigne potpuno nova generacija, Grand Motors, generalni uvoznik Fordovih automobila za Srbiju (www.ford.rs), kupcima nudi ograničenu količinu dosadašnje Fieste po ceni od 8.990 evra sa PDV-om.

 (Dalje)

Carrera GT se doduše više ne proizvodi, ali je ovaj Porscheov sportista i dalje itekako zanimljiv brojnim tjunerima. Tako je nedavno na Salonu tjunera u Esenu specijalista za doterivanje Porschea, kompanija 9ff, prikazala Carreru GTT900 sa V10 agregatom pojačanim na – pogađate - 900 konja.

 (Dalje)

Tokom leta je bilo dosta informacija da u Mercedesu pripremaju i poslednju, oproštajnu seriju aktuelnog Mercedesa SLR, odnosno njegovu olakšanu speedster verziju, čiji maskirani prototip je tada uhvaćen tokom testiranja. U to vreme još nije bilo poznato kakvo će biti zvanično ime tog automobila, kao ni njegov konačan izgled. Konačno, objavljene su prve zvanične fotografije i puno ime: Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss (po engleskom vozaču koji je 1955. godine u Mercedesu 300 SLR pobedio na trci Mille Miglia). 

 (Dalje)

MTM KTM X-Bow

19 Dec 2008 - 10:45 Tuning Link

Nemački tjuner MTM (Motoren Technik Mayer), specijalizovan pre svega za prerade Audijevih modela (mada dorađuje i VW i Bentley), u svoj program će uskoro ubaciti i KTM-ov model X-Bow (Crossbow), koji inače pokreće Audijev 2,0 litarski TFSI turbo motor.

 (Dalje)

Nakon što su sa zatvorene promocije procurele prve špijunske slike Nissana Patrol nove generacije (o tome više OVDE), sada stiže možda još zanimljivija priča vezana za ovaj model. Doduše, stare generacije, ali sa motorom od svih 1000KS!!

 (Dalje)

Toyota Aygo Banzai

19 Dec 2008 - 00:34 Tuning Link

Kako osnovna Toyota Aygo sa 1,0 litarskim benzinskim motorom od 68 konja i 93 Nm obrtnog momenta teško da može koga da impresionira, poslednjih meseci su nastale zanimljive kreacije na bazi ovog do nedavno najmanjeg modela u evropskoj ponudi japanske marke (tu titulu je sada preuzeo iQ).

 (Dalje)

Kompanija "Dženeral motors" (GM) nije u pregovorima o udruživanju sa konkurentom, "Krajslerom", izjavio je portparol američkog automobilskog giganta, demantujući na taj način pisanje "Volstrit džornala".

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs 

Fijat će do 31. marta naredne godine ispuniti sve finansijske i ostale obaveze prema novoformiranoj automobilskoj kompaniji i ni na koji način neće dovesti u pitanje poslovni aranžman sa Vladom Srbije - potvrđeno je Danasu u krugovima bliskim menadžmentu Fijata.

 (Dalje)

Tokom leta je bilo dosta informacija da Nemci pripremaju i poslednju, oproštajnu seriju aktuelnog Mercedesa SLR, odnosno njegovu olakšanu speedster verziju, čiji maskirani prototip je tada uhvaćen tokom testiranja. U to vreme još nije bilo poznato kakvo će biti zvanično ime tog automobila, kao ni njegov konačan izgled. Sada su međutim konačno dostupne i prve procurele fotografije i puno ime: Mercedes McLaren SLR Stirling Moss (po engleskom vozaču koji je 1955. godine u Mercedesu 300 SLR pobedio na trci Mille Miglia).  

 (Dalje)

Procurele su prve zvanične slike novog Toyotinog manjeg MPV modela Passo Sette, koji će se pojaviti i pod znakom Daihatsua, gde će poneti ime Boon Ruminous.

 (Dalje)

Kia je svoj novi urbani crossover Soul u standardnoj verziji već predstavila početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu, a danas je iz ove korejske kompanije stiglo kratko saopštenje i jedna teaser slika, kojom se najavljuje njihov novi koncept, po svemu sudeći dvovratna varijanta Soula (ili čak neki manji pick-up).

 (Dalje)

Automobilski gigant Krajsler primoran je da zatvori na najmanje mesec dana sve severnoameričke proizvođačke jedinice, što je najdrastičniji potez neke automobilske kompanije u iščekivanju državnog zajma, prenose agencije.

 (Dalje)

Paleti modifikovanih automobila, koje je predstavio u poslednjih nekoliko meseci, nemački tjuner Kicherer je dodao i tri CDI dizel verzije aktuelne Mercedesove C klase.

 (Dalje)