home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Malezijski proizvođač Perodua je na KLIMS Salonu automobila u Kuala Lumpuru predstavio svoju viziju novog automobila dužine oko četiri metra.

 (Dalje)Proton je za ovogodišnji KLIMS (Kuala Lumpur International Motor Show) Salon automobila pripremio čitavu seriju novih koncept automobila (nazvani po ratnicima Hang Lekir, Hang Tuah, Hang Lekiu, Hang Kasturi i Hang Jebat), od kojih bi neki mogli vrlo brzo da se nađu i u serijskoj ponudi malezijeke kompanije.

 (Dalje)

Kia je na ovogodišnjem Salonu automobila u Bolonji novinare iznenadila sa skulpturom u razmeri 1:1, koja najavljuje novu generaciju njihovog najmanjeg modela Picanto.

 (Dalje)

Proton EV Saga

2 Dec 2010 - 09:26 Concept cars Link

Pre otvaranja Kuala Lumpur International Motor Show-a, malezijski Proton je predstavio EV Saga plug-in električno vozilo, koje je razvijeno za 11 meseci.

 (Dalje)

Švajcarski Rinspeed (osnivač Frank M. Rinderknecht) na svakom Salonu automobila u Ženevi posetioce iznenadi sa nekim zanimljivim koncept automobilom, pa će tako biti i u martu 2011.

 (Dalje)

Marangoni je za posetioce predstojećeg Salona automobila u Bolonji (od 4. do 12. decembra) pripremio jedinstvenu Alfu Giuliettu G430 iMovie demo car (baza je Giulietta 1750 Quadrifoglio Verde), koja je pored atraktivnijeg eksterijera i modifikovanog enterijera dobila i pojačani motor.

 (Dalje)

Švedski Electroengine je Volvo kabriolet C70 pretvorio u elektroautomobil, nazvan C70-TE4WDD (C70-True Electric 4 Wheel Direct Drive).

 (Dalje)

Toyota U.S.A., Inc. na Salonu u Los Anđelesu premijerno predstavlja i SUV model RAV4 sa elektropogonom, napravljen u saradnji sa američkom kompanijom Tesla Motors.

 (Dalje)

Honda Fit EV Concept

18 Nov 2010 - 08:50 Concept cars Link

Nakon hibridne verzije na poslednjem Salonu u Parizu, Honda je u Los Anđelesu promovisala i električnu verziju svog malog modela Fit (u Evropi Jazz).

 (Dalje)

Subaru je za ovogodišnji Salon automobila u Los Anđelesu pripremio premijeru novog koncept automobila, i to pod novim sloganom "Confidence in Motion".

 (Dalje)

Ford je i za Salon automobila u Los Anđelesu pripremio nekoliko atraktivnih verzija novog Focusa, a među njima i Focus Race Car Concept.

 (Dalje)

Hyundai Grandeur HG

17 Nov 2010 - 17:15 Concept cars Link

Dok se čeka na zvaničan početak prodaje (od januara 2011. godine u Južnoj Koreji), Hyundai je objavio nekoliko zvaničnih rendera nove generacije limuzine Grandeur (na nekim tržištima kao Hyundai Azera).

 (Dalje)

Cadillacova svetska premijera na ovogodišnjem Salonu u Los Anđelesu je studija malog gradskog automobila Urban Luxury Concept, koji je dugačak samo 3835 mm.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je za ovogodišnji Los Angeles Design Challenge (cilj je bio napraviti što lakši, bezbedniji i komforniji automobil za četiri putnika) pripremio koncept automobil Biome, koji predstavlja kreaciju Mercedesovog dizajn centra u Kaliforniji.

 (Dalje)

Britanski Ecotricity je na bazi Lotusa Exige napravio sportski elektroautomobil Nemesis koji pokreću dva elektromotora i koji je od pomenutog Lotusa nešto duži i niži.

 (Dalje)