home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki Ford kao premijeru za sledeći Salon automobila u Čikagu najavljuje i specijalno izdanje svog pick-up modela F-150. Radi se o limitiranom modelu F-150 Harley-Davidson (i to samo u SuperCrew konfiguraciji kabine), koji treba da kombinuje popularnost modela F-150 sa stilom jednog Harley-Davidsona.

 (Dalje)Direktor preduzeća "Fijat autromobili Srbija" Đovani De Filipis i generalni direktor "Grupe Zastava vozila" Zoran Radojević potvrdili su da će proizvodnja "punta" u kragujevačkoj Zastavi početi sredinom marta kako je prethodno najavljeno.

 (Dalje)

Još jedna premijera Salona automobila u Ženevi (5. – 15. mart) biće i Fiatov uspešni retro model 500, i to u svom otvorenom izdanju, prosto nazvanom 500 C.

 (Dalje)

Slovačka industrijska proizvodnja opala je najbrže u poslednjih deset godina u oblasti automobilske industrije, usled pada potražnje i usporenja svetskog ekonomskog rasta.

 (Dalje)

Iz kompanije Rolls-Royce (u vlasništvu BMW-a) su još još ranije potvrdili da planiraju uvođenje tzv. (entry) ulaznog modela u svoju ponudu, a kako će taj najmanji "Baby Rolls" izgledati najaviće novi koncept automobil spreman za Salon u Ženevi (po nekim informacijama taj koncept će nositi oznaku EX200 i neće se mnogo razlikovati od serijskog modela).

 (Dalje)

79. Salon automobila u Ženevi (5.- 15. mart 2009.) će biti i mesto promocije najsnažnije, John Cooper Works (JCW) verzije obnovljenog Minija Cabrio.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Vlasnik automobila koji želi da kroz program zamene staro za novo kupi kragujevački „punto”, svoje staro vozilo moraće da preda na reciklažu. Nakon toga, vlasnik će dobijati potvrdu koja donosi fiksni popust od 1.000 evra. To znači da nema procene vrednosti starog vozila, jer svaki reciklirani automobil donosi isti popust.

 (Dalje)

General Motors je objavio nove fotografije i detalje o novom Chevrolet Sparku, koji u osnovi predstavlja serijsku verziju njihovog koncepta Beat sa Salona automobila u Njujorku 2007. godine.

 (Dalje)

Američka auto-kompanija "Dženeral motors" (GM) priprema usvajanje programa otpuštanja do pet hiljada stalno zaposlenih radnika.

 (Dalje)

Volkswagen Golf R20T

10 Feb 2009 - 10:02 Top secret Link

Golf GTI neće biti i najsnažniji Golf u ponudi nemačke fabrike. Naime, prema pisanju britanskog magazina AutoExpress (odakle su i ovi crteži), Volkswagen priprema još jači Golf, koji će nositi ime R20 ili R20T ("R-Series Turbo"), a trebalo bi da se pojavi već na sledećem Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Renault je na tržište izbacio limitiranu Black Edition seriju svoje Lagune, koja će kupcima biti na raspolaganju sa dva dizel motora: dCi 110 eco2 i dCi 130 (prvi emituje 130 grama CO2 po km i po fabričkim podacima u proseku troši samo 4,9 litara dizela na 100 km, a drugi ispušta 160 grama CO2/km i troši 6 litara goriva).

 (Dalje)

Vath Mercedes SLK 55 AMG

10 Feb 2009 - 08:12 Tuning Link

Nakon nedavnog predstavljanja Mercedesa C200 sa Vath Compressor paketom V18K, nemački tjuner Vath Motorentechnik GmbH se poigrao i sa ionako sportskim Mercedesovim modelom SLK 55 AMG.

 (Dalje)

Najmanji auto ikada napravljen, “peel P50”, uskoro će dobiti počasno mesto u poznatom britanskom muzeju u centru Londona “Riplijevo verovali ili ne”. Reč je o automobilu s jednim sedištem koji može da stane u prosečni lift.

 (Dalje)

Nakon što je nedavno imućnijim kupcima (pre svega onima u Aziji i na Bliskom istoku) ponudio blindirani model S600 Pullmann Guard, Mercedes je pripremio još jedan blindirani automobil iz svoje ponude: Mercedes E-Guard, napravljen na bazi tek predstavljene nove E klase.

 (Dalje)

Seat Exeo ST i zvanično

10 Feb 2009 - 07:00 Noviteti Link

Seat je svoj novi model srednje klase Exeo prikazao još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu (u limuzinskoj verziji), a na predstojećem salonu u Ženevi pridružiće mu se i njegova karavan, odnosno ST (Sport Tourer) varijanta.

 (Dalje)