home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyunda i20 STC

8 Feb 2009 - 09:17 Top secret Link

Nakon promocije standardnog modela i20 sa 5 vrata na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, Hyundai je pripremio i njegovu STC (SporTy Compact) varijantu sa parom vrata manje, čija se premijera inače očekuje za manje od mesec dana na Salonu u Ženevi.

 (Dalje)Preuzeto sa : Novosti.rs

Zamena starih automobila za kragujevački "punto" krenuće od marta - najavljuje ekskluzivno za "Novosti" Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije. - Ideja je da svaki zainteresovani građanin ustupi svoj stari automobil, koji više ne vredi na tržištu, a uz popust od 1.000 evra (za 5.999 evra) kupi kragujevački "punto".

 (Dalje)

Saab 9-3X u Ženevi

8 Feb 2009 - 00:27 Top secret Link

Uhvaćen je i potpuno nemaskirani primerak novog Saaba 9-3X, koga će publika premijerno moći da vidi već na sledećem Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart).

 (Dalje)

Redizajnirani Yaris TS predstavlja vrh ponude ovog Toyotinog modela, čije su restilizovane standardne verzije (novi branici, maska, grafika zadnjih svetala, doterani panel sa instrumentima, bogatija oprema, nova paleta boja, smanjena potrošnja i emisija CO2) inače predstavljene u decembru prošle godine na Salonu automobila u Bolonji.

 (Dalje)

Japanska Tojota ubeležila je gubitak u trećem kvartalu fiskalne godine i za celu godinu očekuje gubitak od 350 milijardi jena (3,9 milijardi dolara).

 (Dalje)

Mugen Honda Insight

7 Feb 2009 - 08:13 Tuning Link

Istovremeno sa početkom prodaje nove Honde Insight u Japanu, ovaj hibrid je prošao kroz ruke japanske kompanije Mugen Motorsports, specijalizovane za modifikovanje Hondinih automobila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs 

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je da se ulaganjima države u Rudarsko-topioničarski basen Bor ne povećavaju planirani troškovi budžeta za ovu godinu. „Novac za RTB je veću budžetu, samo što se njegova namena preusmerava“, objasnila je Dragutinovićposle potpisivanja Sporazuma o integrisanom upravljanju granicom.

 (Dalje)

Vlada Italije odobrila je dekretom paket za stimulisanje domaće industrije automobila i kućnih aparata, vredan više od dve milijarde evra (2,56 milijardi dolara), u nastojanju da podstakne potrošnju i oživi privredu, zapalu u recesiju.

 (Dalje)

Iako i dalje jedan od najprivlačnijih predstavnika u C segmentu, Seat Leon se na tržištu nalazi još od 2005. godine, tako da ne iznenađuje današnje saopštenje iz španske kompanije da će početkom marta na Salonu automobila u Ženevi javnosti predstaviti njegovo redizajnirano izdanje.

 (Dalje)

Avtovaz, najveći ruski proizvođač automobila, zaustavio je danas proizvodnju jer mu nedostaju delovi.

 (Dalje)

Sa kratkim saopštenjem i ovom teaser slikom Kia najavljuje svoje najnovije KED-6 koncept vozilo, čija je premijera zakazana za Salon automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Honda za Salon automobila u Ženevi (5.–15. mart) priprema premijeru nove verzije Accorda, verziju Type S sa 2,2 litarskim i-DTEC dizelašem od 180 konja.

 (Dalje)

Zajedno sa novim modelom GT MF4-S (o njemu više OVDE), nemačka kompanija Wiesmann će na Salonu u Ženevi početkom marta publici pokazati i novi MF4 Roadster.

 (Dalje)

I aktuelna Pagani Zonda je većini običnih smrtnika dovoljno ekskluzivan i poželjan automobil, ali su ljudi iz ove kompanije posle 24 meseca razvoja realizovali još ambiciozniji projekat supersportskog automobila, nazvanog prosto Pagani Zonda R i namenjenog samo za vožnju po trkačkim stazama.

 (Dalje)