home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Golf VI nije baš oduševio svojim izgledom, pa su zato u Volkswagenu za sve vlasnike istog, koji žele da svom primerku udahnu malo originalnosti, pripremili čitavu seriju fabričkih dodataka za personalizaciju.  

 (Dalje)Češka Škoda iskoristiće ovogodišnji Salon automobila u Ženevi (5. - 15. mart) da konačno promoviše serijsku verziju svog kompaktnog SUV modela Yeti, koji je inače u formi koncepta predstavljen na istom mestu još pre četiri godine.

 (Dalje)

Prodaja grupacije Volkswagen pala je za više od 21 odsto u januaru zbog smanjenja potražnje izazvanog svetskom ekonomskom krizom, saopštila je kompanija.

 (Dalje)

Kada je prošle godine objavio da će svoju novu fabriku u SAD-u izgraditi u mestu Chattanooga, Volkswagen je najavio da će od početka 2011. godine ta fabrika proizvoditi novi sedan srednje klase, namenjen pre svega tržištu Severne Amerike.

 (Dalje)

Uskoro ABT KTM X-Bow

13 Feb 2009 - 00:23 Tuning Link

Nemački tjuner ABT, specijalizovan pre svega za prerade Audijevih modela (mada dorađuje i VW, Seat i Škodu), uskoro će kupcima ponuditi i svoju verziju KTM-ovog modela X-Bow (Crossbow), koji inače pokreće Audijev 2,0 litarski TFSI turbo motor sa 177kW/240KS. 

 (Dalje)

Tesla Model S

12 Feb 2009 - 20:19 Vesti Link

Iz kompanije Tesla Motors je stigla ova teaser fotografija njihovog novog modela S, odnosno sedana sa 4 vrata i elektropogonom, čija se zvanična promocija najavljuje za 26. mart ove godine, dok proizvodnja treba da startuje 2011. godine.

 (Dalje)

Mitsubishi je saopštio da će na 79. Salonu u Ženevi promovisati još jednu studiju elektroautomobila (pored i MiEV SPORT AIR concepta), nazvan Prototype i MiEV.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Prodaja automobila u poslednja četiri meseca je prepolovljena, uprkos tome što su već krajem septembra sa najavom jednostrane primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU prodavci oborili cene uračunavši smanjenje carine za 10 odsto.

 (Dalje)

Chevrolet je objavio video svojih automobila koji "glume" u drugom delu filma Transformers:Revenge of the Fallen. 

Radi se o modelima Corvette Stingray concept (u filmu Autobot "Sideswipe"), Chevrolet Beat ("Skids"), Chevrolet Trax ("Mudflap"), Chevrolet Volt ("Jolt") i novom Chevrolet Camaru ("Bumblebee").   

Više o konceptu Corvette Stingray možete pročitati OVDE.Nemački proizvođač superautomobila Gumpert najavljuje da će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart) promovisati novu, Speed verziju svog modela Apollo.

 (Dalje)

Porsche je prve zvanične fotografije svog novog modela Panamera objavio još u novembru prošle godine ali su tada izostale slike njegove unutrašnjosti, koje su se konačno pojavile danas.

 (Dalje)

Ford je u Nemačkoj u januaru zabeležio rast prodaje od 14,2 odsto zahvaljujući tome što je nemačka vlada sufinansirala zamenu starih automobila za nove, koji manje zagađuju, saopšteno je iz te kompanije.

 (Dalje)

Preduzeće za tržišne komunikacije Metro Market ove godine, sedmi put za redom organizovalo je izbor za Internet automobil godine, pod nazivom: NetAuto 2009.

 (Dalje)

Prva Mazda MX-5 (poznata i kao Miata, a u Japanu prosto kao Roadster) je svet ugledala pre tačno 20 godina na Salonu automobila u Čikagu i od tada je proizvedeno preko 850.000 primeraka ovog izuzetno uspešnog modela.

 (Dalje)

Na prošlogodišnjem Salonu automobila u Njujorku svetlost dana je ugledala nova, druga generacija Acure TSX, koja u ne osnovi ipak ne predstavlja ništa drugo nego američkog brata blizanca nove evropske Honde Accord (razlika između novog evropskog Accorda i Acure TSX se spolja svodi praktično samo na drugačiju masku).

 (Dalje)