home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Toyota Srbija d.o.o. raspisuje konkurs za posao hostese na 47. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, za brendove Toyota i Lexus.

 (Dalje)Novi Volkswagenov Scirocco je krajem prošle godine bio zvezda na Salonu tjunera u Esenu (svoje kreacije su tada predstavili Abt Sportsline, MTM, Mc Chip, Oettinger, Eibach, Prior Design, Rieger Tuning...), a jedan od njih je bio i Scirocco SC240, rad švajcarske tjuning kuće Sportec, poznate pre svega po raličitim preradama Porscheovih modela.

 (Dalje)

Francuska auto-grupacija "Pežo-Sitroen" objavila je neto gubitak od 343 miliona evra (443 miliona dolara) u 2008. godini, a njen izvršni direktor Kristijan Štrejf upozorio je da se u 2009. može očekivati još veći finansijski manjak, prenele su svetske agencije.

 (Dalje)

Dok su oči automobilske javnosti trenutno uprte u Salon automobila u Čikagu i pravu poplavu press saopštenja koja najavljuju novitete za ženevski salon u martu, Mazda je odlučila da premijeru osveženog izdanja svog crossovera CX-7, modela za 2010. godinu, održi na Salonu u Torontu (Canadian International Auto Show).

 (Dalje)

Kod domaćeg uvoznika korejske Kije (www.kia.rs) na sniženju su automobili modelske godine 2008, tačnije radi se o ograničenoj količini vozila koja se nalaze na zalihama.

 (Dalje)

GM-ova britanska filijala Vauxhall tamošnjim kupcima nudi novu igračku – limitirani model VXR8 Bathurst S Edition, koji raspolaže sa svih 560 konja.

 (Dalje)

Misteriozni koncept automobil, koji je prošle godine nekoliko puta uhvaćen na setu filma Revenge of the Fallen (drugi deo Transformersa), jeste Corvette Stingray Concept (u filmu Autobot "Sideswipe"), koga će javnost detaljnije moći da upozna već na Salonu automobila u Čikagu.

 (Dalje)

Ionako luksuzni Maybachovi modeli 57 i 62 će na Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart) dobiti svoje još ekskluzivnije Zeppelin varijante, čije se prve isporuke (dovoljno bogatim) kupcima očekuju u septembru.

 (Dalje)

Kao što je već ranije najavljeno, Nissan će na Salonu automobila u Ženevi na svom štandu (pored novog NV200 modela i evropskih verzija modela Cube i 370Z) izložiti i novi kompaktni krossover koncept automobil Qazana (a ne Qazan kako su ranije objavili pojedini sajtovi), čija će se serijska verzija na evropskom tržištu pojaviti tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Novi Ford Taurus SHO

11 Feb 2009 - 11:31 Noviteti Link

Mesec dana posle premijere standardnih verzija novog Taurusa na Salonu automobila u Detroitu, američki Ford na Salonu u Čikagu proširuje ponudu ovog modela novom, sportskom SHO (Super High Output) varijantom.

 (Dalje)

Saab 9-3X i zvanično

11 Feb 2009 - 11:27 Noviteti Link

Saab je za kupce, koji ne žele velike crossover ili tradicionalne SUV modele, pripremio rešenje u vidu novog Saaba 9-3X, koga će publika premijerno moći da vidi već na sledećem Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart).

 (Dalje)

Samo do kraja februara Chevrolet je obezbedio specijalne uslove kupovine za modele Spark i Aveo.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Kini premašila je u januaru prodaju u SAD, prvi put ikad, saopštilo je Kinesko udruženje proizvođača motornih vozila.

 (Dalje)

Nakon promocije standardnog modela i20 sa petora vrata na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, Hyundai je pripremio i njegovu STC (SporTy Compact) varijantu sa parom vrata manje, čija premijera će naravno biti održana na Salonu u Ženevi početkom marta.

 (Dalje)