home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Alpina, nemački specijalista za modifikacije modela bavarskog BMW-a, rešio je da se posle 20 godina vrati u automobilski sport (za Alpinu su svojevremeno vozili Niki Lauda, Jacky Ickx, Hans Stuck i Dieter Quester).

 (Dalje)Novi Seatov model srednje klase Exeo je u limuzinskoj verziji prikazan javnosti još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, a na predstojećem salonu u Ženevi pridružiće mu se i njegova karavan, odnosno ST (Sport Tourer) varijanta.

 (Dalje)

Početak 2009. godine za Mazdu označen je dobrim brojkama kada je reč o prodaji: uprkos nestabilnim ekonomskim prilikama i iščekivanju detalja o novim carinskim propisima, tokom januara 40 Mazdinih modela stiglo je do kupaca, što predstavlja povećanje od 18% u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Japanski tjuner Wald International (Evropljanima pre svega poznat po doterivanju modela kao što su BMW serije 7, Bentley Continental GT ili Mercedes S klase) nastavlja da širi svoju ponudu.

 (Dalje)

Prema poslednjim, ali i dalje nezvaničnim vestima, rumunska Dacia će na Salonu automobila u Ženevi (5. - 15. mart) pažnju posetilaca privlačiti i svojim novim koncept vozilom.

 (Dalje)

Priča o supersportskom automobilu Hulme (ime je dobio po trkačkoj legendi Dannyu Hulmu) sa Novog Zelanda nije nova, ali je sada Jock Freemantle (investitor celog projekta) konačno javnosti predstavio definitivnu, serijsku verziju ovog sportiste.

 (Dalje)

Još ne postoji precizna računica po kojoj će vlasnici starih automobila u Srbiji moći da kupe novi „punto” uz pomoć države. Iako je ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će građani uz doplatu moći da zamene bilo koji model starog automobila za novi „punto” uz državnu subvenciju, računica još nije napravljena jer treba obaviti razgovore sa firmama koje se bave reciklažom starih automobila.

 (Dalje)

"Partnerstvo sa Krajslerom je "tiket lotoa" koji bi mogao da bude bezvredan ako se američki proizvođač ne oporavi", ocenio je prvi čovek italijanskog "Fijata" Serđo Markione.

 (Dalje)

Krajem 2007. godine, zajedno sa otvaranjem svog novog Design Studia, Aston Martin je promovisao V12 Vantage RS Concept, jedan od najatraktivnijih, ako ne i najatraktivniji model ove marke do tada. Konačno, na predstojećem Salonu automobila u Ženevi svetlost dana će ugledati i njegova serijska varijanta, prosto nazvana V12 Vantage.

 (Dalje)

Rieger Fiat 500

4 Feb 2009 - 08:38 Tuning Link

Nemački Rieger Tuning je poznatiji kao tjuner BMW-a, Audija ili Volkswagena, ali ni oni nisu odoleli a da ne obrade Fiatov retro model 500. Doduše, samo estetski jer motor nije diran.

 (Dalje)

Kompanija Cobra N+ (divizija nemačke firme Cobra Technology & Lifestyle, specijalizovana za modifikacije Nissanovih automobila) od nedavno i za Nissan Qashqai+2 (u stvari produženi Qashqai sa 7 sedišta) nudi svoje komponente za atraktivniji izgled ovog japanskog crossovera.

 (Dalje)

Ovo je navodno prva slika nove Hyundai Sonate (po novoj Hyundaijevoj formuli označavanja trebalo bi da ponese ime Hyundai i40), modelske godine 2010, koja će se najverovatnije premijerno pojaviti u maju ove godine na Salonu automobila u Seulu.

 (Dalje)

Svi oni koji nisu voleli Chrisa Bangle-a i njegove "kreacije" u BMW-u, najzad mogu da odahnu, budući da ovaj 52-godišnji Amerikanac napušta bavarsku kompaniju.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Ugovor između države i „Fijata”, potpisan 29. septembra prošle godine, objavljen je na sajtu Vlade Srbije koji dan kasnije, ali bez stranica o novim modelima koji će se praviti u Kragujevcu. Ta enigma nije razrešena ni danas, a reč je, možda, o najznačajnijem delu aranžmana. Umesto novih modela „A” i „B” klase, Kragujevac je, a zajedno s njim i Srbija, dobio stari „punto”.

 (Dalje)

Pošto su juče objavili do sada najbolje špijunske slike novog Renaulta Scenic (o tome više OVDE), holandski sajt Autoweek nastavlja u istom stilu. Naime, danas su svetlost dana ugledale nove fotografije redizajniranog Clia III, čija zvanična svetska premijera će biti održana za mesec dana na Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)