home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mazda Motor Corporation u svom press saopštenju najavljuje da će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart) svetsku premijeru imati nova generacija Mazde3 MPS, odnosno sportska varijanta ovog njihovog kompaktnog modela. 

 (Dalje)Rumunska Dacia proširuje svoju ponudu novim ekonomičnim i ekološki podobnijim motorima, koji će kupcima biti ponuđeni tokom 2009. godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Iako je stiglo najavljeno pojevtinjenje automobila, za kupce efekat od nekih šest do sedam procenata nije ono što su očekivali, pa tako ispada da su najviše profitirali oni koji su kupovali uz popuste u novembru i decembru.

 (Dalje)

Najnoviji pokušaj za proboj na evropskom tržištu Kinezi su učinili u Grčkoj, gde je tamošnji uvoznik počeo sa prodajom automobila kompanije JAC i njihovog SUV modela Rein.

 (Dalje)

Vath Mercedes C200

3 Feb 2009 - 07:05 Tuning Link

Nemački tjuner Vath Motorentechnik GmbH je još prošle poradio na performansama i atraktivnijem izgledu Mercedesa C63 AMG (tako je nastao VATH V63RS Clubsport sa 585 konja), a u njihovoj ponudi se nalazi i sportski paket za standardnu C klasu.

 (Dalje)

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će država subvencionirati kupovinu Fiata "punto" koji se bude proizvodio u Kragujevcu po sistemu "staro za novo", tako da će u maloprodaji koštati 5.999 evra i biti najjeftiniji automobil u Evropi.

 (Dalje)

Na nedavno završenom Tokyo Auto Salonu (japanski Salon tjunera, sličan onima u Las Vegasu i Esenu) i zvanično je predstavljen Nissan GT-R u režiji japanske kompanije Shadow Sports Design.

 (Dalje)

Nekako u senci svih onih izveštaja o padu prodaje i slanju radnika na prinudne odmore, bavarski BMW saopštava da je prodaja njegovih sportskih M modela tokom 2008. godine porasla 50% u odnosu na 2007.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Japanu opala je u januaru na najniži nivo za 37 godina pošto su kupci, zaplašeni krizom, odustali od velikih kupovina, saopštilo je Udruženje japanskih prodavaca automobila.

 (Dalje)

Samo 8,7 odsto vozača u Srbiji ima dovoljno znanja da ponovo položi vozački ispit, 60 odsto vozača barem jednom godišnje plati prekršajnu kaznu, a svaki peti vozač na drumovima u Srbiji ne poznaje saobraćajne znake, pokazuju podaci Nacionalne vozačke akademije, a prenosi B92.

 (Dalje)

Fijat će početkom marta objaviti kojom dinamikom će uplaćivati 200 miliona evra za osnivački kapital zajedničkog preduzeća Srbije i Fijata, izjavio je državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić.

 (Dalje)

Volkswagen je objavio prve detalje i fotografije svog novog prototipa Touareg Hybrid, koji će se u formi serijskog vozila pojaviti u prodaji tokom naredne godine.

 (Dalje)

Više o Audiju R8 V10 5.2 FSI možete pročitati OVDE.Nakon što je pre nekoliko dana na internet dospela špijunska slika redizajniranog Clia III (o tome više OVDE), evo fotografija još jednog budućeg Renaultovog modela. Ovoga puta uhvaćen je novi Scenic i to – na naše zadovoljstvo – bez ikakve maske.

 (Dalje)

"Uno" posle "topolina"

2 Feb 2009 - 11:30 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

U drugoj polovini naredne godine u novoj kragujevačkoj fabrici “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se mali gradski automobil na platformi “topolina”, a već početkom 2011. i redizajnirani “uno”, saopšteno je našoj delegaciji u Torinu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)