home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Penzionisani pilot komercijalnih aviona, Džefri Kejfi postao je u sredu prvi vlasnik Chevrolet Volta u Sjedinjenim državama.

 (Dalje)Nemački Daimler i kineski BYD Auto (Build Your Dreams) su u maju prošle godine osnovali zajedničko preduzeće (ulaganjem po modelu 50-50 odsto), sa ciljem proizvodnje električnih automobila za kinesko tržište.

 (Dalje)

Cene automobila u Srbiji i dalje su na prošlogodišnjem nivou, ili su neznatno niže, iako je od 1. januara 2011. carina za uvoz putničkih vozila iz Evropske unije snižena sa 7,5 i 8,8 odsto na pet i 6,9 odsto, u zavisnosti od kategorije vozila.

 (Dalje)

Ducati ostaje Ducati

8 Jan 2011 - 09:29 Vesti Link

I neće praviti motor po uzoru na Jamahin...  

Dukatijev šef tima, Italijan Vitoriano Guareski kaže da Dukati nema nameru da prepravlja motor kako bi više ličio na Jamahin, uprkos dolasku Valentina Rosija koji je sedam dugih godina proveo jašući Jamahu.

 (Dalje)

Američki tjuner RSC Tuning je doradio Aston Martinov DB9 modelske godine 2011, uz napomenu da će i pojačanje njegovog V12 motora uslediti vrlo brzo. 

 (Dalje)

Francuski poslanik i stručnjak za industrijsku špijunažu Bernar Kareon izjavio je da ima indicija da je Kina umešana u špijuniranje francuske kompanije za proizvodnju automobila „Reno”.

 (Dalje)

Portugalski motociklista Ruben Farija pobednik je šeste etape Relija Dakar koja je vožena u dužini od 456 kilometara od Ikuikua do Arike.

 (Dalje)

Chrysler LLC je na poslednjem Salonu automobila u Los Anđelesu predstavio novi model prosto nazvan Chrysler 200 (zamenjuje Sebring), a u međuvremenu su lovci na auto novitete uspeli da snime i potpuno nemskirani priumerak njegove buduće kabriolet varijante.

 (Dalje)

Pored već predstavljenih verzija sa benzinskim i dizel motorima, Ford će kupcima ponuditi i novi Focus sa elektropogonom (u hatchback varijanti sa 5 vrata).

 (Dalje)

Hyundai je obeležio proizvodnju jubilarnog, 300.000-tog automobila u svojoj fabrici Nošovice u Češkoj.

 (Dalje)

U Nemačkoj je minule godine zabeležena rekordno niska prodaja novih automobila od ujedinjenja zemlje, ali je zahvaljujući rastu izvoza, 2010. za nemačku autoindustriju bila veoma uspešna.

 (Dalje)Vozači koji u svojoj novoj registarskoj tablici imaju latinična slova đ, š, č, ć ne mogu SMS-om da plate parking. Posebne muke muče i one koji u svom mobilnom telefonu nemaju tastaturu koja podržava latinična slova. U Parking servisu priznaju da se softver tek uhodava, ali kažu da će problem ubrzo biti rešen. 

 (Dalje)

Tata Nano ponovo u naletu

7 Jan 2011 - 17:35 Vesti Link

Prodajne brojke najjeftinijeg automobila na svetu daleko su od očekivanih, ali se čini da Nano ipak pomalo pronalazi svoje mesto na tržištu. Sa predviđenom cenom od svega 2.500 dolara, Nano je "zapalio" automobilski svet, pa tako i Indijce koji su, da bi uopšte mogli doći u poziciju da kupe limenog mališana, morali da osvoje "ulaznicu" na lutriji.

 (Dalje)