home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako stvari sada stoje, serijsku verziju prošle godine predstavljenog koncepta Mini Crossover videćemo tek sledeće godine na Salonu u Ženevi, mada je po nekim ranijim informacijama premijera trebala da se desi na ovogodišnjem IAA Salonu u Frankfurtu.

 (Dalje)Na osnovi Corvette C6 je već nastalo nekoliko zanimljivih automobila (kao što su Anteros XTM, Innotech C6 i Bertone Mantide), a najnoviji u nizu je SV9 Competizione (sem imena, SV9 je od Alfe 8C Competizine očigledno pozajmio i određene dizajnerske elemente), čija zvanična promocija je nedavno održana u Americi.

 (Dalje)

Budući da su Coupe i Cabrio preskočeni prilikom prošlogodišnjeg redizajna BMW-a serije 3 (mada su 335i Coupe i Cabriolet tada dobili i DCT sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom), sada je konačno red i za njihove osvežene verzije, koje bi premijeru najverovatnije trebalo da imaju na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Tjuning kuća A.R.T. je za vladajuću porodicu u Abu Dabiju pripremila jedinstveni model AS55K YAAS EDITION, odnosno modifikovani Mercedes G55 AMG.
 (Dalje)

Oko 6.000 radnika američkog "Dženeral motorsa" (GM) iskoristilo je najnoviju ponudu za dobrovoljno napuštanje preduzeća u zamenu za otpremninu ili raniji odlazak u penziju, objavljeno je u Detroitu.

 (Dalje)

Pošto su početkom godine konačno promovisali dugo očekivanu novu generaciju svoje E klase u sedan varijanti (serija W212), a kasnije i E klasu Coupe, u Mercedesu za Salon automobila u Frankfurtu (17. – 27. septembar) pripremaju i premijeru karavana, tradicionalno nazvanog T-modell (njegova prodaja u Nemačkoj inače startuje u novembru).

 (Dalje)

Po poslednjim, ali i dalje nezvaničnim vestima, uskoro će BMW Group dobiti i četvrtog člana. Naime, BMW-u, Miniju i Rolls-Roycu će se pridružiti i četvrti brend nazvan i-Setta, koji će odlikovati moderna tehnologija i savremen dizajn inspirisan originalom.

 (Dalje)

Srpski tim u Formuli 1?

4 Avg 2009 - 11:48 Vesti Link

Izvor : 24sata.rs

Zoran Stefanović, prvi čovek srpske kompanije AMCO, spreman je da uloži 70 miliona evra kako bi njegov tim "Stefan Grand Prix" ušao u porodicu Formule 1, ali pre toga je Evropskoj komisiji morao da tuži Svetsku automobilsku federaciju (FIA). Naime, tim ove kompanije nije prošao selekciju za nastup u "najbržem cirkusu na svetu" 2010, a Stefanović za "24 sata" otkriva zašto.

 (Dalje)

Tek što je predstavljen model LEAF EV, iz Nissana stižu i vesti o novim elektroautomobilima. Prvi je Qazana u verziji na elektropogon (Qazana koncept se pojavio ove godine na Salonu u Ženevi), a drugi je serijska varijanta koncepta Nuvu sa prošlogodišnjeg Salona u Parizu.

 (Dalje)

Chevrolet Orlando je premijerno predstavljen još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, i to u formi koncept vozila, dok će serijska verzija po poslednjim vestima na tržište SAD-a stići 2011. godine.

 (Dalje)

Ukusi su različiti, pa možda nekome ponuda kuće Sport Wheels bude i zanimljiva.

 (Dalje)

Erik Hagen iz Eseksa, u američkoj državi Vermont, pokrenuo je "recesijski taksi" i od mušterija traži da mu plate koliko žele.

 (Dalje)

Dok čekamo na evropsku premijeru nedavno predstavljene druge generacije Kije Sorento, korejska kompanija je u saradnji sa nemačkim Irmscherom pripremila specijalno "Edition by Irmscher" izdanje još uvek aktuelnog modela.

 (Dalje)

U prvom pologuđu češke fabrike proizvele su 11 odsto manje putničkih automobila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a najviše je pogođen najveći češki proizvođač, Škoda iz Mlade Boleslave, čija je produkcija manja za trećinu.

 (Dalje)