home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kompanija „Reno”, drugi najveći francuski proizvođač automobila, odlučio je da proda 14,9 procenata svojih akcija u kompaniji „Volvo kamioni” u vrednosti od 3,15 milijardi evra (4,4 milijarde dolara), kako bi se iskoristio skok vrednosti deonica poznate švedske robne marke za otplatu vlastitog duga.

 (Dalje)Italijanski Romeo Ferraris je motor Corvette Z06 pojačao na 677KS pri 6000 o/min. i 823 Nm obrtnog momenta pri 4950 o/min. (kompresor, novi filter za vazduh, novi izduvni sistem, reprogramirana elektronska kontrolna jedinica motora...), a rezultat je ubrzanje od 0-100 km/h za 3,3 sekunde i najveća brzina od 340 km/h.

 (Dalje)

Na Sajmu automobila, koji je u toku u Budvi, uprkos ekonomskoj krizi, prodat je "mercedes SLS" vredan 200.000 evra.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kompanija TechArt je ovom slikom i kratkim saopštenjem najavila da će predstojeći Salon automobila u Cirihu (od 11. do 14. novembra) iskoristiti za prezentaciju svog novog Porschea Cayenne Magnum.

 (Dalje)

Toyota je saopštila da je od 1997. prodala više od dva miliona primeraka hibridnog modela Prius.

 (Dalje)

"Honda" je danas u Japanu počela da prodaje novi "fit" hibrid, u okviru programa širenja linije "zelenih" automobila, u kojoj se već nalaze modeli "insajt" i CR-Z.

 (Dalje)

Holden će sledeće nedelje na Australian International Motorshow u Sidneju predstaviti model Barina Spark, koji mi u Evropi znamo kao Chevrolet Spark. 

 (Dalje)

Citroen je objavio povećano interesovanje za kupovinu njegovih električnih vozila, uz 800 narudžbi modela Citroen C-Zero i skoro 400 Citroen Berlingo First Electrica, od strane privatnih i poslovnih kupaca.

 (Dalje)

Nastavlja se akcija dodatnih popusta na neke od modela Punto Classic. U toku ove akcije popust kod modela Punto Classic 1.2 60 KS EMOTION ABS iznosiće 900 EUR, a kod modela Punto Classic 1.3 MULTIJET 70 KS DYNAMIC sa klimom, 700 EUR.

 (Dalje)

VIVA COMPANY d.o.o. iz Kragujevca, ovlašćeni prodavac i serviser vozila Ford, u okviru manifestacije 47. oplenačka berba - 38. sabor narodnog stvaralaštva Srbije, 9. i 10. oktobra u centru Topole, na prostoru ispred opštinske zgrade, izlaže najtraženije modele Fiesta, Fusion i Focus, koji se nude pod sloganom „najviše za vaš novac – nemački kvalitet po najboljoj ceni“. 

PR Grand MotorsStudijom Quattro Concept na Salonu u Parizu nemačka fabrika obeležava 30-godišnjicu legendarnog Audija Quattro (čija proizvodnja je inače ugašena 1991. godine), a kako stvari sada stoje, ovaj koncept ima velike šanse da završi i u serijskoj proizvodnji.

 (Dalje)

General Motors je objavio teaser sliku novog kompaktnog sedana Buick Verano, koji će se na američkom tržištu pojaviti krajem 2011. godine.

 (Dalje)

U godini kada Peugeot slavi 200. godišnjicu, ljubitelji ove marke proslaviće još jednu godišnjicu - 50. rođendan jednog od najznačajnijih i najpoznatijih modela u Peugeotovoj istoriji.

 (Dalje)