home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Blic.rs

„Ford“ je u 33 godine prodao više od 12 miliona „fijesti“, ali je tek s modelom poslednje generacije zaigrao na kartu atraktivnog izgleda. Razlog je jednostavan, 1976. i 2009. nemaju dodirnih tačaka kada je shvatanje dizajna u pitanju.

 (Dalje)Naslednik dosadašnjeg Nissana 350Z, nazvan prosto 370Z (u Japanu Fairlady Z), nakon svetske promocije na prošlogodišnjem Salonu u Los Anđelesu, sada je stigao i u Evropu, tačnije na ženevski Salon automobila, dok prodaja na Starom kontinentu startuje ovog leta. 

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi pašće najverovatnije 25, a prodaja 20 odsto ove godine u odnosu na 2008. zbog ekonomske krize, upozorila je ACEA.

 (Dalje)

VIDEO I : Kia No 3 Concept

 (Dalje)

Porsche je saopštio da je danas u svojoj fabrici u Lajpcigu proizveo jubilarni, 250.000 – ti primerak SUV modela Cayenne.

 (Dalje)

 


Više o Hyundaiju ix-onic možete pročitati OVDEMada je praktično svu pažnju medija privukao novi Polo (o njemu više OVDE), Volkswagen na Salonu automobila u Ženevi ima još nekoliko zanimljivih noviteta.

 (Dalje)

Italijanska dizajnerska kompanija Pininfarina i francuski Bollore Group su još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu promovisali rezultat svog zajedničkog rada, elektroautomobil nazvan B0 (B-nula). Ove godine, na Salonu u Ženevi, predstavljena je i definitivna serijska verzija ovog automobila koji je dobio i novo ime – BLUECAR.

 (Dalje)

Mada su kompaktni SUV model Yeti i Fabia Scout najvažniji Škodini noviteti na ovogodišnjem Salonu u Ženevi, pažnju privlači i atraktivna Fabia Sport Design Concept, koji može da se posmatra i kao najava skorog dolaska sportske Fabije RS.

 (Dalje)

Švajcarski Protoscar (osnovan 1987. godine) na domaćem terenu Salona automobila u Ženevi (traje od 5. do 15. marta), promoviše svoj novi prototip Lampo sa elektropogonom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Suočeni sa velikim interesovanjem domaćih kupaca i mogućnošću da se „punto“ prodaje na tržištima zemalja EU, kao i u Rusiji i Belorusiji, poslovodstvo Grupe Zastave vozila i delagacija Fijata započeli su u Kragujevcu razgovore o povećanju ovogodišnje proizvodnje „punta“.

 (Dalje)

Među novitetima, koje je Mansory pripremio za ovogodišnje izdanje ženevskog Salona, su i Mansory Chopster, odnosno modifikovani Porsche Cayenne Turbo S, kao i dorađeni Porsche 911 (serije 997).

 (Dalje)

Danas je i zvanično za posetioce otvoren 79. Salon automobila u Ženevi (traje sve do 15. marta), dok su za novinare bili rezervisani 3. i 4. mart.

 (Dalje)

Nemački "Opel" moraće da zatvori najmanje 3.500 radnih mesta da bi preživeo tešku krizu.

 (Dalje)

Više o Maybachu Zeppelin možete pročitati OVDE