home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Chang’an, Fordov partner u Kini, priprema novi hatchback Zhi Xiang model sa 5 vrata, za čiji izgled je inspiracija pronađena u Ford Focusu (bar što se tiče zadnjeg dela), a koji u Kini treba da košta oko 5.200 evra.

 (Dalje)Ove špijunske fotografije su napravljene tokom poslednjih test vožnji potpuno nove generacije Saaba 9-5 (premijeru će imati za dva meseca na Salonu automobila u Frankfurtu) i prikazuju nemaskairani prednji deo automobila, koji je očigledno inspirisan Saabovim konceptom Aero-X od pre nekoliko godina.

 (Dalje)

Ove špijunske fotografije su napravljene na nemačkoj stazi Nirburgring i oko nje i prikazuju praktično nemaskirani Mercedes E klase Cabrio sa sklopivim platnenim krovom, spreman za Salon automobila u Frankfurtu, a koji naravno zamenjuje dosadašnji Mercedes CLK.

 (Dalje)

Hyundai Motor je nedavno objavio prve zvanične fotografije i detalje o obnovljenoj varijanti SUV modela Santa Fe za korejsko tržište (prodaja tamo startuje još ovog leta), a lovci na auto novitete su ovih dana uspeli da uhvate i nemaskirani primerak evropske verzije tog modela, koji će šira javnost na Starom kontinentu moći da vidi na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu. 

 (Dalje)

Čekanju je (skoro) kraj. Naime, ono što su mnogi priželjkivali još od septembra 2007. godine, kada je prelepi kupe Peugeot 308 RC Z prvi put kao koncept predstavljen javnosti na Salonu automobila u Frankfurtu, postaće realnost već za dva meseca, i to kao Peugeot RCZ.

 (Dalje)

Glasine da Bugatti (ove godine slavi svoju 100-godišnjicu a inače u vlasništvu nemačkog Volkswagena) priprema super sedan nisu novost, a potvrda tome bio mogla da bude i ova teser slika, koja se pojavila na internetu i koja navodno pokazuje Bugatti sa četiri vrata, spreman za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Pojavile su se prve fotografije (izvor je nemački AutoBild) koje prikazuju potpuno nemaskiranu spoljašnjost novog Mercedesa SLS AMG (do sada su bile dostupne samo zvanične slike unutrašnjosti i zamaskiranih prototipova), čija prodaja startuje u prvoj polovini 2010.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, budući trovratni model nove Opel Astre, planiran za 2011. godinu, biće veoma, veoma sličan automobilu na ovoj zvaničnoj Opelovoj skici. Tako bar najavljuje Malcolm Ward, dizajner automobila.

 (Dalje)

Kako piše britanski Autocar (odakle je i ovaj crtež), Škoda planira da u narednih pet godina proširi svoju gamu sa nekoliko novih modela, među kojima posebnu pažnju privlači najava kupea sa petora vrata.

 (Dalje)

Nakon što je britanski Car Magazine objavio nekoliko špijunskih slika novog Bentley modela (nasleđuje Arnage), britanska fabrika je danas pustila u opticaj još jednu tzv. teaser sliku i video tog automobila, koji će javnosti biti predstavljen 16. avgusta ove godine (kada će biti obelodanjeno i njegovo pravo ime).

 (Dalje)

Mercedes je objavio nove zvanične teaser slike, pre svega unutrašnjosti, svog novog sportskog modela SLS AMG, čija prodaja inače startuje u prvoj polovini 2010. Istovremeno su se pojavili i novi (nezvanični) crteži koji prikazuju njegovu spoljašnjost, za čiji izgled je inspiracija pronađena u modelima 300 SL i 300 SLR iz pedesetih godina prošlog veka.

 (Dalje)

Još malo je ostalo do zvanične promocije Combi, odnosno karavan verzije najvećeg modela u ponudi češke Škode – Superba, pa pojava većeg broja potpuno nemaskiranih test vozila ne iznenađuje. Tako su lovci na automobilske novitete uspeli da snime i ovaj Superb Combi, mada slika nažalost nije dovoljno kvalitetna.

 (Dalje)

U jednom od prodajnih salona marke Roewe (u stvari bivši Rover pod novim kineskim vlasnikom) u Šangaju, ponovo je uhvaćena luksuzna limuzina Roewe 95, koja međutim nije nastala na bazi nekog od starih Roverovih modela, već kao plod saradnje sa korejskim Ssangyongom.

 (Dalje)

Aktuelni Peugeot 307 sedan, namenjen pre svega kineskom tržištu, uskoro dobija adekvatnu zamenu.

 (Dalje)

Nekoliko meseci pre zvanične promocije otkriven je konačni izgled toliko očekivane Alfe Milano.

 (Dalje)