home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Crnogorski ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar najavio je da će ekološka taksa za ulazak u Crnu Goru biti ukinuta.

 (Dalje)Da je kriza pritisnula gotovo sve segmente društva pokazuju i podaci koji stižu iz Lamborghinija.

 (Dalje)

Preuzeto sa : pressonline.rs

Kineska kompanija „Bild jor drim" (BYD) ponudila je nedavno srpskoj vladi da napravi regionalni centar za proizvodnju automobila na električni pogon u Srbiji, saznaje Press. Kinezi su se neformalno sastali sa ljudima iz našeg Ministarstva ekonomije, a oni su im ponudili iste uslove za poslovanje kao što je dobio i „Fijat".

 (Dalje)

Opel čeka pomoć države

8 Mar 2009 - 19:28 Vesti Link

Još nisu dogovoreni uslovi pod kojima će Nemačka pomoći "Opelu" da izađe iz krize, dok istovremeno "Dženeral motors", u okviru koga posluje "Opel", ponavlja da će biti prinuđen da zatvori svoje tri fabrike u Evropi i bez posla ostavi 11.000 radnika, prenosi "Dojče vele".

 (Dalje)

Američki automobilski koncern General Motors (GM) nije više vlasnik patenata nemačkog Opela. Kako pišu nemački mediji, GM je založio patente, odnosno preneo u vlasništvo američkog ministarstva finansija kao garanciju za milijardsku pomoć koja je tom koncernu potrebna da bi sprečio bankrot i kojoj se nada od države.

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi pašće najverovatnije 25, a prodaja 20 odsto ove godine u odnosu na 2008. zbog ekonomske krize, upozorila je ACEA.

 (Dalje)

Porsche je saopštio da je danas u svojoj fabrici u Lajpcigu proizveo jubilarni, 250.000 – ti primerak SUV modela Cayenne.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Suočeni sa velikim interesovanjem domaćih kupaca i mogućnošću da se „punto“ prodaje na tržištima zemalja EU, kao i u Rusiji i Belorusiji, poslovodstvo Grupe Zastave vozila i delagacija Fijata započeli su u Kragujevcu razgovore o povećanju ovogodišnje proizvodnje „punta“.

 (Dalje)

Nemački "Opel" moraće da zatvori najmanje 3.500 radnih mesta da bi preživeo tešku krizu.

 (Dalje)

Nakon vesti da su planovi o oživljavanju Alpine i proizvodnji posebnih sportskih modela u najmanju ruku zaustavljeni, ako ne i otkazani, iz Renaulta ipak stiže jedna ohrabrujuća vest.

 (Dalje)

Prodaja automobila u SAD pala je u februaru 41 odsto na godišnjem nivou, na najniži nivo u poslednje skoro tri decenije, pa analitičari ocenjuju da će se američko ministarstvo finansija suočiti sa novim pritiskom da obezbedi više novca prezaduženim kompanijama "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" ili da ih "pusti niz vodu."

 (Dalje)

Kompanija Folksvagen će ove godine ukinuti sva radna mesta na određeno vreme, ali stalno zaposleni za sada ne bi trebalo da strahuju za posao.

 (Dalje)

U prodajnoj mreži Zastave iz Kragujevca za kupovinu automobila Punto evidentirano je ukupno 9.285 rezervacija, od kojih je 7.013 bilo za kupovinu po sistemu "staro za novo", saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

 (Dalje)

Mercedes je saopštio da je potpisao ugovor sa austrijskom kompanijom Magna Steyr o nastavku proizvodnje svoje G klase sve do 2015. godine.

 (Dalje)

Savetnik u Ministarstvu ekonomije Aleksandar Ljubić izjavio je danas Tanjugu da je do sada rezervisano 4.180 automobila "punto" u okviru programa zamene "staro za novo".

 (Dalje)