home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tačnije, otkazan je British International Motor Show 2010, a velike su šanse da se neće ni vraćati u kalendar, jer mu je posećenost i bez aktuelne krize ionako godinama opadala.

 (Dalje)Nemački BMW očekuje da će, zbog ekonomske krize, obim njegove prodaje automobila pasti za oko 20 procenata u 2009. godini.

 (Dalje)

Tigar Trade, najveći komercijalni entitet u okviru Tigar Grupe, pokrenuo je akciju besplatne kontrole pneumatika  u svojim servisima širom Srbije, u periodu do 16. aprila. Ovom akcijom vozačima se omogućava da u vreme prelaska sa zimskih na letnje uslove vožnje svoje automobile provere po posebno povoljnim uslovima.

 (Dalje)

Kineska kompanija "Čeri automobili" odložila je projekat osnivanja zajedničkog preduzeća s italijanskim "Fijatom" zbog promene tržišnih uslova, izjavio je predsednik "Čerija" Jin Tongjao.

 (Dalje)

Kompanija Tesla Motors je pre nekoliko dana isporučila 250-ti primerak svog već dobro poznatog električnog sportskog automobila Roadster (ovaj primerak je svog novog vlasnika inače koštao 109.000 američkih dolara).

 (Dalje)

Kia na najbolji način slavi 15 godina poslovanja na slovenačkom automobilskom tržištu. Po podacima korporacije Jato Dynamics, koja vodi statistiku novoregistrovanih vozila u Sloveniji, Kia cee'd je u februaru postao najprodavaniji automobil i nakon četiri godine sa trona skinuo slovenački domaći model Renault Clio.

 (Dalje)

Tek završeni 79. Salon automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta) privukao je 648.000 posetilaca, ali je to ipak manje nego prošle godine.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, Lancia će tokom ove godine prestati sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine Thesis, koja se na tržištu nalazi od 2002. godine.

 (Dalje)

Primerak američkog supersportiste SSC Ultimate Aero Twin-Turbo, koji je sa svojih 411,76 km/h oborio svetski rekord u maksimalnoj brzini za serijske modele i ušao u Ginisovu knjigu rekorda, može biti vaš, ukoliko naravno imate dovoljno novca za njegovu kupovinu.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je, nakon prvog crash testa u novembru prošle godine, sada ponovo obavila testiranje Volkswagenovog Golfa VI, ali pod novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila Ford saopštio je danas da će smanjiti svoje kapacitete i troškove u Evropi zbog slabe potražnje na tržištu automobila i pored investiranja 200 miliona evra u fabriku u Kelnu.

 (Dalje)

Prema poslednjim informacijama, serijska verzija Dacijinog koncepta Duster (svetsku premijeru je imao na upravo završenom Salonu automobila u Ženevi) biće lansirana sledeće godine, i to najverovatnije opet na ženevskom Salonu.

 (Dalje)

Mitubishi će ovog leta aktuelni Volkswagenov 2,0 litarski dizel motor u svom Lanceru zameniti novim, common-rail 1.8 DI-D turbo-dizel agregatom (razvijen u saradnji sa kompanijom Fuji Heavy Industries).

 (Dalje)

"Beogradski fantom" je priča o Vladi Vasiljeviću koji je 1979. godine ukrao beli Porsche 911, a zatim desetak večeri izluđivao miliciju svojim vratolomnim vožnjama na Slaviji, uveseljavajući građane koji su dolazili to da gledaju.

 (Dalje)

Uskoro kraj "Crnogorcima" ?

15 Mar 2009 - 17:41 Vesti Link

Preuzeto sa : rts.rs

Broj automobila sa crnogorskim tablicama, koje na osnovu ovlašćenja voze građani Srbije, i dalje je nepoznat, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Brojka bi mogla postati delimično poznata početkom juna, kada u Crnoj Gori ističe rok za zamenu registarskih tablica, a uvedeni su strožiji kriterijumi za tehnički pregled.

 (Dalje)