home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Do sada je upisano gotovo 19 hiljada potencijalnih kupaca za Punto 188 iz Zastave, ali je sasvim neizvesna dinamika isporuke.

 (Dalje)Dacia traži pomoć države

14 Mar 2009 - 18:29 Vesti Link

Rumunska Dacia (u vlasništvu francuskog Renaulta) je zatražila pomoć od vlade u iznosu od 170 miliona evra za svoju fabriku na jugu Rumunije.

 (Dalje)

U Rusiji je 11. marta startovala proizvodnja modernizovane Chevrolet Nive (kod nas se na žalost mnogih zaljubljenika u Nive nije zvanično prodavala ni dosadašnja verzija), koja će na ruskom tržištu, u zavisnosti od opreme, koštati od 412.000 do 486.000 rubalja (od 9.180 do 10.830 evra), odnosno za 30.000 do 40.000 rubalja više nego do sada.

 (Dalje)

Hyundai je saopštio da je prodaja njihovog malog gradskog modela i10 širom sveta već dostigla brojku od 300.000 primeraka.

 (Dalje)

Kompanija Tojota (Toyota Motor Corp) je saopštila da će privremeno zatvoriti svoju fabriku u Rusiji, od 30. marta do 6. aprila.

 (Dalje)

Drugi najveći američki proizvođač motornih vozila "Ford" očekuje uštedu od 500 miliona dolara godišnje iz sporazuma sa sindikatom radnika automobilske industrije (UAW) kojim bi troškove rada uskladio sa troškovima svojih japanskih rivala, saopštila je kompanija.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen AG) objavio je pad prodaje od 15 procenata u prva dva meseca, uz procenu i da ovogodišnja prodaja i profit neće moći da se mere sa rekordnim postignućima iz 2008.

 (Dalje)

Dženeral Motors je saopštio da odustaje od dve milijarde dolara državne pomoći koliko je ta kompanija ranije tražila za mart, jer su u toj kompaniji uspeli da smanje troškove ranije nego što se očekivalo.

 (Dalje)

 

U kragujevačkoj Zastavi je počela montaža automobila "punto 188", izjavio je generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

 

Evropski automobil godine za 2009. je uspešno startovao na tržištu Starog kontinenta.

 (Dalje)

Britanska filijala "Tojote" će od 1. aprila u dve fabrike smanjiti plate zaposlenih i broj radnih sati do 10 procenata, zbog štednje na koju je primorana posle oštrog pada globalne potražnje, saopštila je japanska kompanija.

 (Dalje)

Crnogorsko Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine negiralo je navode pojedinih beogradskih medija da će ekološka taksa, koja se plaća pri ulasku u Crnu Goru, biti ukinuta za autobuse, kamione i automobile koji dolaze iz Srbije.

 (Dalje)

Priča da će korejski sportista Spirra S biti dostupan i kupcima sa Starog kontinenta i nije neka novost. O time se govorilo i prošle godine, a sada je to konačno i potvrđeno.

 (Dalje)

Ministar za ekonomski razvoj Italije Klaudio Skajola izjavio je da se ulaganje Fijata u kragujevačku fabriku automobila Zastava "svakako nastavlja" i da će dogovor biti poštovan.

 (Dalje)

 

Na Salonu automobila u Njujorku će 9. aprila biti saopšteno ko je dobitnik titule Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year" – WCOTY).

 (Dalje)