home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vulca S V12, koji je upravo krenuo u prodaju, kreacija je italijanske kompanije Faralli & Mazzanti (F&M Auto), koja nam je od ranije poznata pre svega po svom modelu Antas V8 GT. Ovog puta su se odlučili za ugradnju V12 agregata, koji u zavisnosti od zapremine razvija snagu u rasponu od 450 do 600KS.

 (Dalje)MEC Design Mercedes CLS

24 Mar 2009 - 00:37 Tuning Link

Kompanija MEC Design već deset godina kreira različite tjuning pakete, a najnoviji je napravljen za još uvek atraktivan Mercedes CLS.

 (Dalje)

Britanska kompanija Wilcox Limousines je najavila da će uskoro svoje modele na bazi Vauxhallove Vectre zameniti paletom novih automobila, napravljenih na osnovi nove Vauxhall/Opel Insignije.

 (Dalje)

Kao što je poznato, novi Rollsov manji model se razvija pod kodnom oznakom RR4 (u serijskoj verziji trebalo bi da ponese ime Silver Ghost), a kako će izgledati, najavila je studija 200EX, promovisana na nedavnom Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Novu generaciju Golfa GTI pokreće 2.0 TFSI agregat sa 210KS i 280 Nm obrtnog momenta (uparen je sa standardnim šestostepenim manuelnim ili opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom), što će biti dovoljno da 1318 kg težak automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 6,9 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 240 km/h (potrošnja po fabričkim podacima inače iznosi 7,4 litara na 100 km).

 (Dalje)

O povratku nemačkog Melkusa (originalni model RS 1000 na bazi Wartburga 353 je između 1969. i 1979. godine napravljen u seriji od samo 101 primerka) na automobilsku scenu se govori već neko vreme, a od novembra ove godine to će se konačno i desiti.

 (Dalje)

Indijska kompanija "Tata motors" lansirala je danas najjeftiniji putnički automobil na svetu, "nano", koji će se prodavati za 100.000 rupija (2.000 američkih dolara), u nadi da će uneti revoluciju u putovanja miliona Indijaca i zaustaviti pad prodaje u zemlji izazvan globalnom ekonomskom krizom.

 (Dalje)

Investicioni fond emirata Abu Dabi postao je najveći pojedinačni akcionar nemačkog koncerna Dajmler (Daimler) koji proizvodi automobile marke Mercedec-Benc.

 (Dalje)

Honda Civic je na ponovljenom ispitivanju procenjena za jedan od najbezbednijih automobila, prema novim nezavisnim rezultatima iz EuroNCAP-a (New Car Assessment Programme).

 (Dalje)

Na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14, www.sajam.co.rs) u petak 27. marta, pod sloganom "Otkrijte svoje želje" počinje 47. Međunarodni salon automobila (MSA) koji će trajati sve do 5. aprila.

 (Dalje)

Klub Renault 4 Srbija (www.renault4serbia.com) u nedelju 5. aprila 2009. godine, sa početkom u 10 časova, organizuje okupljanje vlasnika Renaulta 4.

 (Dalje)

Uoči predstojećeg Salona automobila u Šangaju (od 20. do 28. aprila), kompanija Volkswagen Shanghai (kineski partner nemačke marke) je objavio prve zvanične fotografije svog obnovljenog modela Passat Lingyu, koji će se na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta pojaviti u junu ove godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Opel“ je u bogatoj prošlosti imao prepoznatljive karavane („olimpija rekord“ i „askona vojaž“) i vagone („omega“), ali nikada sports turere. Tačnije, ne do pojave „insignije“, koja je dobro poznatim formama podarila novi život. Do promene je došlo iz želja da „insignija“ od prvog izlaska na teren progovori jezikom 21. veka, u kojem je sports turer sinonim za superdinamičan, snažan i atraktivan automobil.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kuća Wheelsandmore je ponovo obradila Audijev R8 sa 4,2 litarskim V8 motorom, koji sada raspolaže sa 450 ili 530KS, u zavisnosti od želje i dubine džepa potencijalnog kupca.

 (Dalje)

Đovani di Filipis, direktor "Fijata Srbija", izjavio je za RTS da će taj italijanski proizvođač automobila do maja proizvesti 2.000 vozila "fijat punto". Postojao je plan da "Fijat Srbija" godišnje proizvede 15.000 vozila. Di Filipis ističe da je taj plan već promenjen.

 (Dalje)