home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Umesto da gorivo od nove godine pojeftini država uvela dvojne akcize – niže za domaće, a više za uvozno i time dovela u pitanje liberalizaciju uvoza derivata.

 (Dalje)Prodaja putničkih automobila i lakih kamiona u Brazilu je prošle godine porasla za 10,6 odsto, na rekordnih 3,33 miliona. Većina prodatih vozila dolazi iz Fiata.

 (Dalje)

Japanska “Tojota”, najveći proizvođač vozila na svetu, očekuje tek u 2012. godini skok globalne proizvodnje na više od osam miliona jedinica, o čemu je obavestila glavne snabdevače auto-delovima.

 (Dalje)

Jedna kratka vest iz Amerike. Prvi put još od 1985. godine, Chevrolet Camaro je u SAD-u prodat u više primeraka nego Ford Mustang.

 (Dalje)

GWA Ciento Once

5 Jan 2011 - 00:37 Tuning Link

Američki GWA Tuning je najavio novi prototip Ciento Once, za čiju inspiraciju je poslužio Mercedesov C111.

 (Dalje)

Španski motociklista Mark Koma trijufovao je na trećoj etapi ovogodišnjeg Dakar relija koji je vožen od Tukumana do San Salvadora.

 (Dalje)

Italijanski dizajner Marco Procaccini je prošle godine pokazao kao zamišlja naslednika sadašnjeg Alfa Romea 159, i to u vidu kreacije nazvane Alfa Romeo Vittorio Jano (u sedan i Sport Wagon verzijama).

 (Dalje)

Preuzeto sa : 24sata.rs  

Oni nisu ni milioneri ni milijarderi. Jedan njihov automobil može da stane na dlan, ali nikako ne služi za igranje, već samo za gledanje. Svaki od ovih Beograđana ima na stotine automobila, a osnovali su i klub kolekcionara modela automobila, vozova i aviona pod nazivom “Mint”.

 (Dalje)

U preduzeću "Zastava automobili" u Kragujevcu danas se za neku od ponuda iz socijalnog programa izjasnilo 1.200, od ukupno oko 1.600 radnika koji su dosad bili zaposleni u toj fabrici, izjavila je Tanjugu direktorka Direkcije za kadrovske i pravne poslove Margita Gavrilović.

 (Dalje)

Hyundai je objavio još jednu teaser sliku kojom najavljuje svetsku premijeru svog novog modela Veloster, koji će javnost upoznati 10. januara 2011. godine na Salonu automobila u Detroitu (2011 NAIAS).

 (Dalje)

Kako piše britanski Autocar, Mercedes-Benz priprema odgovor na budući 2013 BMW Megacity Vehicle koji bi u formi koncept vozila trebalo da bude predstavljen već za nekoliko meseci.

 (Dalje)

Volvo XC30 za 2013.

4 Jan 2011 - 17:27 Top secret Link

Po pisanju pojedinih britanskih sajtova, švedski Volvo (koji je od prošle godine u rukama kineske kompanije Geely) u okviru strategije širenja svoje ponude priprema i novog pripadnika XC porodice.

 (Dalje)

U Nemačkoj je na prodaju ponuđen prototip Ferrarija Enzo iz 2000. godine, "sakriven" u karoseriji modela 348, sa ponekim delovima 355-ice.

 (Dalje)