home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Više o novom Audiju S4 možete pročitati OVDE

Tjuning kompanija Caractere je ubrzo posle promocije svog novog aero body paketa za obnovljeni Audi A3 (uključujući i njegovu Cabrio verziju - o tome više OVDE), pripremila i atraktivan stajling kit za novu generaciju Volkswagenovog Scirocca.

 (Dalje)

Američki automobilski koncern General Motors (GM) nije više vlasnik patenata nemačkog Opela. Kako pišu nemački mediji, GM je založio patente, odnosno preneo u vlasništvo američkog ministarstva finansija kao garanciju za milijardsku pomoć koja je tom koncernu potrebna da bi sprečio bankrot i kojoj se nada od države.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Ford“ je u 33 godine prodao više od 12 miliona „fijesti“, ali je tek s modelom poslednje generacije zaigrao na kartu atraktivnog izgleda. Razlog je jednostavan, 1976. i 2009. nemaju dodirnih tačaka kada je shvatanje dizajna u pitanju.

 (Dalje)

Naslednik dosadašnjeg Nissana 350Z, nazvan prosto 370Z (u Japanu Fairlady Z), nakon svetske promocije na prošlogodišnjem Salonu u Los Anđelesu, sada je stigao i u Evropu, tačnije na ženevski Salon automobila, dok prodaja na Starom kontinentu startuje ovog leta. 

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi pašće najverovatnije 25, a prodaja 20 odsto ove godine u odnosu na 2008. zbog ekonomske krize, upozorila je ACEA.

 (Dalje)

VIDEO I : Kia No 3 Concept

 (Dalje)

Porsche je saopštio da je danas u svojoj fabrici u Lajpcigu proizveo jubilarni, 250.000 – ti primerak SUV modela Cayenne.

 (Dalje)

 


Više o Hyundaiju ix-onic možete pročitati OVDEMada je praktično svu pažnju medija privukao novi Polo (o njemu više OVDE), Volkswagen na Salonu automobila u Ženevi ima još nekoliko zanimljivih noviteta.

 (Dalje)

Italijanska dizajnerska kompanija Pininfarina i francuski Bollore Group su još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu promovisali rezultat svog zajedničkog rada, elektroautomobil nazvan B0 (B-nula). Ove godine, na Salonu u Ženevi, predstavljena je i definitivna serijska verzija ovog automobila koji je dobio i novo ime – BLUECAR.

 (Dalje)

Mada su kompaktni SUV model Yeti i Fabia Scout najvažniji Škodini noviteti na ovogodišnjem Salonu u Ženevi, pažnju privlači i atraktivna Fabia Sport Design Concept, koji može da se posmatra i kao najava skorog dolaska sportske Fabije RS.

 (Dalje)

Švajcarski Protoscar (osnovan 1987. godine) na domaćem terenu Salona automobila u Ženevi (traje od 5. do 15. marta), promoviše svoj novi prototip Lampo sa elektropogonom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Suočeni sa velikim interesovanjem domaćih kupaca i mogućnošću da se „punto“ prodaje na tržištima zemalja EU, kao i u Rusiji i Belorusiji, poslovodstvo Grupe Zastave vozila i delagacija Fijata započeli su u Kragujevcu razgovore o povećanju ovogodišnje proizvodnje „punta“.

 (Dalje)

Među novitetima, koje je Mansory pripremio za ovogodišnje izdanje ženevskog Salona, su i Mansory Chopster, odnosno modifikovani Porsche Cayenne Turbo S, kao i dorađeni Porsche 911 (serije 997).

 (Dalje)