home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Češka fabrika automobila "Škoda auto" počela je proizvodnju sportsko-terenskog vozila "Škoda Jeti".

 (Dalje)Iz američke kompanije Tesla Motors su saopštili da su već primili 1000 narudžbina za svoj novi sedan sa elektropogonom - Model S, koji inače košta 49.900 američkih dolara.

 (Dalje)

Iz Mazde, na puteve Norveške, stigla je Mazda RX-8 Hydrogen RE sa pogonom na vodonik. Vozilo je prilagođeno norveškim i evropskim zahtevima; sa upravljačem na levoj strani i ručnim menjanjem stepena prenosa.

 (Dalje)

Nissan u gubicima

13 Maj 2009 - 00:43 Vesti Link

"Nisan" je objavio gubitak od 2,4 milijarde dolara u četvrtom tromesečju protekle poslovne godine zbog pada prodaje vozila u svetu i predviđa još jednu lošu poslovnu godinu.

 (Dalje)

Ruska automobilska grupacija GAZ zainteresovana je za učešće u zajedničkoj kompaniji sa kanadskom firmom "Magna" i nemačkim "Opelom", objavljeno je u Moskvi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Alo.rs

Pojedinci u Srbiji otkrili su način da veoma brzo i lako dođu do jeftinog, a dobrog automobila. Reč je o kupovini polovnih automobila u Engleskoj, gde su cene mnogo niže nego u Srbiji.

 (Dalje)

Švedski kabriolet – Volvo C70, dogurao je do slavljeničkog 50.000-tog primerka. Jubilarni model je pogonjen D5 turbodizelskim motorom sa 180KS (u kombinaciji sa automatskim menjačem), a isporučen je nemačkoj autokući Autohause Mohag.

 (Dalje)

Honda je danas saopštila da je njihov hibridni model Insight bio najprodavaniji automobil u Japanu tokom proteklog meseca.

 (Dalje)

Krajem ove godine paletu pogonskih agregata Golfa VI obogatiće već najavljeni 1.6 TDI dizelaš (u verzijama sa 66kW/90KS i 77kW/105KS), ali i potpuno novi mali benzinac 1.2 TSI (oba motroa naravno zadovoljavaju Euro 5 standard).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Većinu vozača u Srbiji neće ganuti što će vlasnici besnih automobila, koji imaju više od 2.000 kubika, od danas morati da plaćaju i dvostruko više za registraciju. Zaboleće ih, ipak, što je puno onih koji će zbog poodmaklog godišta svojih kola za registraciju izdvajati polovinu njihove vrednosti, u nekim slučajevima čak i više nego što bi za starog lepotana dobili kada bi ga prodali.

 (Dalje)

Tojota, najveći proizvođač automobila na svetu, poslovala je sa gubitkom od 4,4 milijarde dolara, čime je prvi put u istoriji zabeležila godišnji gubitak.

 (Dalje)

April mesec ostaće zabeležen kao mesec rekordnih rezultata za Mazdu CSEE (centralna i jugoistočna Evropa): 186 prodatih vozila samo u aprilu predstavlja porast od čitavih 158% u odnosu na isti mesec prošle godine. Od početka godine, u Srbiji i Crnoj Gori prodato je ukupno 357 vozila, što je rast od 37% u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Vrednost prometa posrnulog američkog automobilskog džina "Dženeral motorsa" (GM) pala je tokom prvog kvartala za 47 odsto - na 22,4 milijarde dolara.

 (Dalje)

Iako su to mnogi priželjkivali, prema poslednjim vestima (izvor je britanski AutoExpress) Audi ipak ne namerava da pokrene serijsku proizvodnju svog atraktivnog koncept automobila R8 V12 TDI, koji je prošle godine prikazan javnosti na Salonima automobila u Detroitu i Ženevi.

 (Dalje)

Kako piše Wall Street Journal, Renault je jedan od nekoliko proizvođača automobila, koji su zainteresovani da od General Motorsa preuzmu brend Saturn.

 (Dalje)