home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Šef italijanskog „Fijata” Serđo Markijone rekao je da je nova „Krajzlerova” fabrika koja će praviti „Fijatove” motore na jugoistoku Mičigena „ogroman korak napred” za integraciju „Krajzlera” u „Fijat”.

 (Dalje)Neto gubici najvećeg italijanskog automobilskog koncerna "Fiat" u prošloj godini dostigli su 838 miliona evra, prema neto profitu od 1,612 milijarde evra ostvarenom 2008. godine, saopštila je ta kompanija.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Policijska uprava od saobraćajne policije traži da maksimalno pojača kontrolu vozila. Priliv novca od naplaćenih kazni za proteklih mesec dana (oko 50 miliona dinara) „znatno manji od očekivanog".

 (Dalje)

Najveći indijski proizvođač automobila Maruti Suzuki je u trećem tromesečju utrostručio neto profit od 6,88 milijardi rupija (149 miliona dolara).

 (Dalje)

Iznenađenja nema, najprodavaniji automobil tokom 2009. godine na tržištu Starog kontinenta je Volkswagenov Golf.

 (Dalje)

Grupacija japanske Tojote, najvećeg proizvođača automobila na svetu, objavila je pad prodaje vozila prošle godine za 13 procenata, zbog globalne recesije koja je ugrozila potražnju na najvećim trzištima u svetu.     

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" namerava da udruži tri njegove robne marke za izradu luksuznih sportskih automobila - "Alfa Romeo", "Maserati" i "Abart" u novu grupu, na čijem će se čelu nalaziti Harald Vester, sadašnji izvršni direktor "Maseratija" i "Abarta", izveštava internet portal "Autonjuz".

 (Dalje)

Šangajska korporacija automobilske industrije (SAIC), vodeći kineski proizvođač automobila, planira da počne montažu vozila MG-serije vlastite izrade u britanskoj fabrici i da ih prodaje u Evropskoj uniji do kraja godine, izjavio je danas predsednik kompanije Hu Maojuan.

 (Dalje)

Drama oko posrnule švedske marke polako dobija svoj kraj, a u igri za preuzimanje Saaba ostao je samo holandski Spyker.

 (Dalje)

Španski kralj Huan Karlos je poznat po svojoj strasti prema automobilima, a svoju kolekciju je dopunio Audijevim modelom RS6 sa 580 KS.  

 (Dalje)

Toyota Motor Europe (TME) je prošle godine na Starom kontinentu prodala ukupno 882.351 automobila, od toga 855.294 Toyota i 27.057 Lexusa.

 (Dalje)

Toyota Etios i iz Rusije?

25 Jan 2010 - 09:31 Vesti Link

Nedavno predstavljeni Toyotin model Etios bi mogao da se prodaje i u Rusiji, mada je u početku bilo planirano da bude namenjen samo tržištu Indije i Južne Amerike.

 (Dalje)

Grci su prošle godine kupili 220.548 automobila ili za 19.9 odsto manje u poređenju sa 2008.

 (Dalje)

Ford proizveo 100.000 Kuga

25 Jan 2010 - 08:38 Vesti Link

Sa proizvodnih traka Fordove fabrike Saarlouis je pre nekoliko dana sišao jubilarni 100.000.-ti primerak modela Kuga, čija je proizvodnja inače počela 25. februara 2008. godine.

 (Dalje)

Da bi smanjile zagađenje i saobraćajne gužve, gradske vlasti Pekinga su objavile plan koji bi kinesku prestonicu učinio pogodnijom za bicikliste.

 (Dalje)