home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Imena prvih 1.000 radnika "Zastavine" Fabrike automobila koji će biti angažovani u kompaniji "Fijat automobili Srbija”, najverovatnije će biti poznat u subotu, saznaju "Novosti", a oni bi trebalo da se nađu na platnom spisku Italijana već 1. februara.

 (Dalje)Sanacija naprslina na nosaču mosta Gazela u Beogradu biće završena do 8. februara, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak, ističući da je saobraćaj na mostu trenutno bezbedan.

 (Dalje)

Najbezbednji automobil za 2009. godinu u Evropi bio je "golf 6", a drugi i treći po bezbednosti u sudaru su honda insajt hibrid" (Insight Hybrid) i "tojota prius", saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS), prenoseći rezultate testova u okviru programa Euro NCAP (Evropski program za procenu novih automobila).

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila "Tojota" saopštio je da će sa kineskog tržišta povući 75.000 vozila zbog opasnosti od kvara na papučici za gas, dok su iz istog razloga već povučena vozila sa evropskog i američkog tržišta.

 (Dalje)

Jedini američki proizvođač automobila koji je izbegao opasnost od bankrota, kompanija "Ford", saopštila je da je u 2009. ostvarila profit, prvi put u poslednje četiri godine i da očekuje da će i 2010. ostati "u plusu".

 (Dalje)

Nemački "Opel", koji posluje u okviru američkog "Dženeral motorsa" (GM), usvojiće plan stabilizacije posrnule kompanije najverovatnije do sredine februara, pošto sindikalni lideri potpišu program restrukturiranja, dozvoljavajući kompaniji da ukine do 8.300 radnih mesta zbog stalnog pada potražnje.

 (Dalje)

Volvo je predstavio novi 2.0 GTDi (Gasoline Turbocharged Direct injection) četvorocilindrični motor koji će se prvo naći u kompaktnom SUV modelu XC60, karavanu V70 i najvećoj limuzini švedske marke S80.

 (Dalje)

Japanska Tojota (Toyota) objavila je danas da će povući na remont svoje modele u Evropi zbog problema sa pedalom za gas, ali da još proverava koliko vozila koristi pedalu zbog koje su već opozvani njeni automobili u SAD.

 (Dalje)

Zbog smanjenje potražnje, Škoda iz Mlade Boleslave planira da od februara ponovo skrati radnu sedmicu na četiri dana u produkciji pojedinih tipova automobila, saopštili su danas sindikati češke fabrike.

 (Dalje)

U Australiji je tokom 2009. godine prodato 937.928 vozila, odnosno za 7,4 odsto manje nego 2008.

 (Dalje)

Prošle godine je italijanski Fiat Group Automobiles prodao više svojih automobila u Brazilu nego u samoj Italiji.

 (Dalje)

Chevrolet Camaro Cabrio na tržište stiže u drugom kvartalu 2011. godine, a posao za proizvodnju njegovog krova je po poslednjim vestima dobila kompanija Magna International Inc.

 (Dalje)

Nemački proizvođač sportskog automobila Artega GT je od sada u potpunosti prešao pod kontrolu meksičke investicione grupe Tresalia Capital, koja je inače od oktobra 2008. godine držala manjinski deo nemačke kompanije.

 (Dalje)

Japanski Mitsubishi je saopštio da u budućnosti planira prodaju od 100.000 automobila godišnje na tržištu SAD-a.

 (Dalje)

Kompanija "Pežo" dobila je ove godine novi vizuleni identitet zaštitnog znaka, stilizovanu figuru lava, i namerava do kraja 2012. godine plasira 14 novih modela, saopšteno je danas u "Verano centru" u Beogradu, koji je zastupnik tog francuskog proizvođača automobila.

 (Dalje)