home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon vesti od pre nekoliko dana da je Hondin Insight bio najprodavaniji automobil u Japanu tokom aprila (što je prvi put da se jedan hibridni automobil našao na čelnoj poziciji), japanski Nikkei Business Daily piše da je Toyota već primila više od 75.000 porudžbina za novu generaciju Priusa.

 (Dalje)Italijanski Fijat će 20. maja predstaviti plan za preuzimanje nemačkog Opela koji se nalazi u vlasništvu američkog Dženeral motorsa, izjavio je Serdjo Markione.

 (Dalje)

Američki Dženeral Motors zatvara oko 1.100 svojih prodavnica automobila širom Sjedinjenih Država zbog krize u automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Zastava Fan Club (www.zfc.rs) vas poziva na veliko okupljanje ljubitelja Zastavinih vozila na Adi Huji (na keju), u subotu 16. maja. 2009. godine sa početkom u 12:00h.

 (Dalje)

Veritas III, novi sportski automobil koji je u formi koncept vozila svetlost dana ugledao još 2001. godine, biće zvanično predstavljen u julu ove godine na događaju London Salon Prive.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Evropi konstantno pada već mesecima, a najnoviji podaci za april 2009. pokazuju pad od 12,3 odsto, budući da su kupci sa Starog kontinenta prošlog meseca pazarili 1.251.862 automobila.

 (Dalje)

Nemački koncern "Folksvagen" namerava da modele "audi" sklapa u svojoj fabrici u Rusiji, nedaleko od grada Kaluga, izjavio je generalni direktor "Folksvagen Grup Rus" Ditmar Korcevka.

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Krajsler" (Chrysler) je obavestio sve svoje dilere u SAD da planira da zatvori 25 odsto prodajnih salona i zatražio dozvolu od američkog suda za bankrotstva da raskine sporazume o franšizama sa 789 od ukupno 3.181 dilera.

 (Dalje)

Uprkos teškim vremenima i «crvenim» prodajnim rezultatima kod većine automobilskih proizvođača Kia je u aprilu u Zapadnoj Evropi dobro odradila posao. Najviše se Kijina prodaja popravila u Slovačkoj (+91%), Sloveniji (+67%), Austriji (+51%), Nemačkoj (+42%), Poljskoj i Češkoj (+32%), Švedskoj (+18%), Francuskoj (+14%) i Portugalu (+5%).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs 

U Srbiji je za dve nedelje, koliko važi uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama, preregistrovano 2.000 automobila iz Crne Gore, i to onih koji ne ispunjavaju ekološke standarde, kaže za Press Nenad Nerić, generalni sekretar Udruženja „Vlasnici vozila iz Crne Gore".

 (Dalje)

Punto u dve smene

15 Maj 2009 - 00:32 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

“Zastavina” fabrika automobila uvela je i drugu smenu za proizvodnju “punta”, da bi sa montažnih traka već naredne nedelje dnevno silazilo - 100 automobila, saznaju “Novosti”.
U “Zastavi” kažu da je tokom prošlog meseca proizvedeno više od 600 automobila, a u ovom će sa traka sići oko 2.200 “puntića”.

 (Dalje)

Plan posrnule američke automobilske kompanije "Dženeral motors" (GM) da u SAD uvozi vozila izrađena u zajedničkim fabrikama sa kineskim partnerima u Kini, mogao bi, u vreme kada američka autoindustrija grca u dugovima i najavljuje zatvaranje fabrika, da donese mnoge probleme ne samo GM-u, već i Beloj kući, ocenjuju analitičari.

 (Dalje)

Radnici "Fijatove" fabrike na Siciliji obustavili su danas rad i blokirali puteve, protestujući protiv zatvaranja te fabrike, koje je najavljeno kao mogućnost u okviru planova kompanije da postane drugi po veličini svetski automobilski gigant.

 (Dalje)

Posle pet godina proizvodnje, Ferrarijev model F430 se polako bliži kraju svog životnog ciklusa, a poslednji primerak će biti prodat na aukciji.

 (Dalje)

Porsche AG je saopštio da je u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu počeo sa serijskom proizvodnjom svog novog Gran Turismo modela sa četvora vrata Panamera, čija je svetska promocija inače održana prošlog meseca na 13. Salonu automobila u Šangaju (mada su prve zvanične slike i detalji objavljeni još u novembru prošle godine).

 (Dalje)