home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novinari engleskog auto magazina Autocar nisu imali nimalo lak zadatak izbora konkurenata za Automobil decenije. Strogu selekciju je prošlo 17 automobila koja su predstavljeni u poslednjih deset godina.

 (Dalje)Broj registracija novih automobila širom Evrope opao je 1,6 odsto prošle godine, uprkos rastu od 16 odsto u poslednjem mesecu. Ukupno je 14,481,545 novih automobila registrovano prošle, što je neznatni pad sa 14,717,358 iz 2008. godine.

 (Dalje)

Iz BMW-a je stigla i zvanična potvrda će ova bavarska marka početkom marta na Salonu automobila u Ženevi promovisati koncept hibridne varijante nove serije 5 (fabričke oznake F10).

 (Dalje)

Najveća češka fabrika automobila "Škoda auto" ove godine namerava da smanji broj radnika za više od 2.400, pre svega onih koji su zaposleni preko agencija i zadruga.

 (Dalje)

Jeep Wrangler osvojio je i nagradu "Best New Car for Off-Roaders" koju dodeljuje vodeća američka online destinacija za kupovinu automobila Cars.com, a koju svaki mesec poseti 9 miliona zainteresovanih vozača i ljubitelja automobila.

 (Dalje)

U Rusiji je tokom prošle godine prodato 1.465.917 automobila, što predstavlja pad od 49 odsto u odnosu na 2008.

 (Dalje)

Passat CC se pojavljuje u elegantnom izdanju na putevima sa svojom kupe linijom i sportskim karakteristikama. Passat CC prethodno dizajniran za vožnju četiri osobe sada je dostupan sa opcionom zadnjom klupom koja se može povećati na pet sedišta.

 (Dalje)

Od danas su zbog povećanja akciza u Srbiji skuplji gorivo, alkoholna pića i cigarete. Akcize na sve vrste benzina povećane su za 70 para, a na dizel goriva za 47 para po litru.

 (Dalje)

Subaru je jedna od kompanija koja nije prisutna u Južnoj Koreji, ali će se to promeniti od aprila ove godine kada japanski proizvođač u toj zemlji i zvanično krene sa prodajom (bar u početku) svojih modela Legacy, Outback i Forester.

 (Dalje)

Renault je, prema nekim ranijim informacijama, Coupe-Cabrio verziju svog gradskog modela Twingo (sa tvrdim sklopivim krovom) trebalo da predstavi još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, ali je promocija odložena i sada se govori da je novi termin ili predstojeći Salon u Ženevi početkom marta (gde će premijeru imati i novi Megane CC) ili jesenji Salon u Parizu. 

 (Dalje)

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio je na snagu 10. decembra. Kazne pljušte na sve strane, skupljaju se bodovi... ali neke odredbe su sporne i naćiće se pred Ustavnim sudom.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" je najavila da će opozvati milione vozila u SAD zbog rešavanja mogućih problema sa pedalom za gas, u drugom talasu masovnog povlačenja automobila na tehnički pregled u poslednja četiri meseca zbog slične greške, što bi moglo da naruši reputaciju pouzdane robne marke, prenele su agencije.

 (Dalje)

Američki General Motors i Chrysler su najavili prodaju nekoliko svojih automobila na aukciji, čiji će prihod donirati u fond za žrtve zemljotresa na Haitiju.

 (Dalje)

Evropska investiciona banka (EIB) je odobrila filijali Forda u Rumuniji zajam od 400 miliona evra (563 miliona dolara).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja objavilo je juče direktivu kojom bi uvoz hibridnih automobila trebalo da bude oslobođen od carine.

 (Dalje)