home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić najavio je da će 15. aprila početi program zamene starih automobila za novi "fijat punto".

 (Dalje)Jaguar (sada u vlasništvu indijskog Tata Motorsa) je prestao sa proizvodnjom dosadašnje generacije modela XJ, koji je inače predstavljen još 2002. godine, a redizajniran 2007.

 (Dalje)

Punto i bez gasa

7 Apr 2009 - 12:46 Vesti Link

Preuzeto sa : Politika.rs

Posle problema sa vodom, „Zastava” juče ostala i bez gasa, pa se prešlo na alternativna goriva. – U „Srbijagasu” demantuju da je bilo isključenja

 (Dalje)

Američki Ford Motor Co saopštio je da je kompletirao tendersku ponudu kojom će za 38 odsto biti smanjen dug kompanije.

 (Dalje)

Prošlog meseca je nemački Audi zabežio pad prodaje od 10.7% u odnosu na isti mesec prošle godine, prodavši 90.400 automobila, u poređenju sa 101.251 u martu 2008.

 (Dalje)

XVI Republičko takmičenje saobraćajnih škola Srbije održano je od 02.04.2009. do 04.04.2009. u Leskovcu. Takmičilo se 23 saobraćajne škole iz cele Srbije, Leskovac je imao čast da ugosti 111 najboljih učenika i profesora iz Beograda, Zemuna, Smedereva, Novog Sada, Subotice, Kraljeva, Kragujevca, Užica… Vreme, uslovi, regularnost takmičenja i gostoprimstvo domaćina su bili na visokom nivou i za svaku pohvalu.

 (Dalje)

Protokol o slobodnoj trgovini, kojim nije predviđen bescarinski izvoz automobila u Rusiju, u ovom trenutku ničim ne ugrožava proizvodnju automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)

Uvoznici i dileri zadovoljni su tek završenim sajmom automobila u Beogradu, iako je prodato upola manje automobila nego prošle godine. Posle prva dva meseca ove godine, kada je prodaja stala, pomaka ima, a iznenađenje je da je većina automobila plaćena gotovinom.

 (Dalje)

Da su lepotice neizostavni deo Salona automobila i nije neka novost, ali lepi prizori na svakom koraku nisu dovoljni, i ove godine se čekalo da se Sajam približi kraju i da se proglasi MISS i njene pratilje. Posetioci vole da prisustvuju ovakvim izborima, a izlagači takmičenje hostesa sa svojih štandova doživljavaju kao još jednu reklamu, a najsrećniji i kao pobedu.

 (Dalje)


„Zastavinoj“ fabrici automobila u petak je zbog duga ponovo isključena voda, pa je u Lakirnici oštećeno 40 školjki za „punta 188“, a zaustavljen je i kompletan proces proizvodnje ovog automobila.

 (Dalje)

Na ovogodišnjem Salonu automobila, 47. po redu, dodeljene su nagrade u različitim kategorijama, a najuspešnije izlagače, već tradicionalno, nagradili su Beogradski sajam, Udruženje ekonomskih propagandista Srbije i Klub privrednih novinara.

 (Dalje)

Kompanija "Micubiši", četvrti veliki japanski proizvođač automobila, odlučila je da poveća planiranu proizvodnju električnih vozila, nakon što je prvi kontigent od 2.000 kola razgrabljen, jer potražnja za "zelenim" vozilima sve više raste na svim velikim svetskim tržištima.

 (Dalje)

Britanski "Rols-Rojs", jedan od najvećih proizvođača luksuznih automobila u svetu, namerava ove godine da ukine 50 radnih dana zbog pada potražnje za skupim vozilima.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka Fiatove fabrike Tofas u Bursi sišao je jubilarni, 3-milioniti Fiatov automobil napravljen u Turskoj (partnerstvo Fiata i turskog KOC Holdinga inače traje već 41 godinu).

 (Dalje)

Mučni pregovori o državnim zajmovima i bankrotstvima i pad prodaje od 37 odsto u martu nisu dobre vesti, ali uprkos svemu, izgleda da se nešto optimizma vratilo u automobilsku industriju SAD.

 (Dalje)