home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota" je obavestila američke dilere da obustave prodaju osam modela koji se nalaze na spisku za opoziv 2,3 miliona vozila, zbog rešavanja problema sa papučicom za gas i iznenadnim ubrzanjem.

 (Dalje)Žiri, sastavljen od renomiranih automobilskih novinara, proglasio je Hondu Accord za automobil meseca januara na izboru za automobil godine i mis automobilizma 2010.

 (Dalje)

Fabrika u slovačkom mestu Žilina je ovih dana proslavila proizvodnju jubilarnog 500.000-tog automobila korejske kompanije, a slavlejnik je beli c´eed 1.6 CRDi Sporty Wagon.

 (Dalje)

U Holandiji se prodaje Bugatti Veyron iz 2007. godine sa pređenih 7.728 km i to po ceni od 895.000 evra.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" je najavio da će, zbog smanjenja porudžbina, obustaviti na dve sedmice montažu vozila u italijanskim pogonima, počev od 22. februara.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Za gorivo, servisiranje i održavanje 339 vladinih službenih vozila, u 2009. godini iz budžeta plaćeno samo 1,8 miliona evra. – Po našoj računici, samo za gorivo plaćeno je oko 4,59 miliona evra

 (Dalje)

Suzukijev novi sedan Kizashi je Amerikancima predstavljen još u julu prošle godine, a na predstojećem Salonu automobila u Ženevi (početkom marta) Japanci će izložiti i njegovu evropsku verziju.

 (Dalje)

Indijska kompanija Mahindra je italijanskim kupcima ponudila off-road model Thar (ime je inače dobio po pustinji), spartanskog dizajna i po ceni koja u Italiji startuje od 17.520 evra.

 (Dalje)

Japanska Tojota (Toyota) je objavila da planira prodaju 8,27 miliona vozila širom sveta ove godine, 6 procenata više nego prošle.

 (Dalje)

Volfsburg, 25.01.2010 - Ova posebna nagrada ima najprestižniju reputaciju i dodeljena je juče Prof. dr. Martinu Vinterkornu na ceremoniji u Volfsburgu. Tako je novi Polo zvanično krunisan za automobil godine 2010.

 (Dalje)

Novosađaninu Velimiru B. (22) biće oduzeta vozačka dozvola, jer u jednom danu zbog saobraćajnih prekršaja "zaradio" 18 negativnih poena, saopštila je policija.

 (Dalje)

Saab će ipak preživeti. Naime, američki General Motors i holandski Spyker Cars NV su upravo izdali zajedničko saopštenje u kome su potvrdili da su postigli dogovor da GM ovu švedsku marku proda maloj holandskoj kompaniji.

 (Dalje)

Vauxhall, britanska filijala GM-a, najavljuje da će od aprila tamošnjim kupcima ponuditi ekonomičniju ecoFLEX varijantu nove Astre, čija potrošnja po fabričkim podacima iznosi 4,2 litara na 100 km (emisija CO2 je 109 grama po km).

 (Dalje)

Kineski holding "Džili" namerava da, otvaranjem nove fabrike u Pekingu sa kapacitetom od oko 300.000 vozila, gotovo udvostruči godišnju globalnu proizvodnju kompanije "Volvo", u okviru plana po kome bi švedski proizvođač ponovo počeo da posluje sa profitom već 2011. godine.

 (Dalje)

Nemački BMW je pobednik izbora za ekološki najefikasnijeg proizvođača automobila u 2009. godini.

 (Dalje)