home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Samo nekoliko dana nakon izjave Serđa Markionea da Fiat mora naći strateškog partnera, jer je isuviše mali da bi preživio tekuću ekonomsku krizu, stiže i prva (nezvanična) informacija da ovaj italijanski proizvođač i francuska PSA grupacija (Peugeot i Citroen) razmatraju mogućnost spajanja ove dve kompanije.

 (Dalje)Preuzeto sa : rts.rs

Od ponedeljka 48.000 radnika Fijata na prinudnom odmoru. U Zastavi čuvaju staru opremu dok ne stignu sve garancije iz Italije. RTS-u potvrđeno da saradnja Fijata i Zastave ostaje po dogovoru.

 (Dalje)

Sedmi put za redom, automobilski portal www.netauto.co.yu organizuje izbor za automobil godine putem interneta, pod nazivom NetAuto 2009. Kao i prethodnih godina, posetioci ovog portala od 1.12.2008. do 31.1.2009. godine, prema sopstvenim kriterijumima mogu da glasaju za neki od automobila koji su se pojavili tokom 2008. godine.

 (Dalje)

Od ponedeljka, 15. decembra, do 10. januara naredne godine na hiljade radnika italijanskih pogona fabrike Fijat naći će se na prinudnom odmoru.

 (Dalje)

Bela kuća je saopštila da će razmotriti mogućnost korišćenja sredstava iz paketa za spasavanje finansijskih institucija (TARP), vrednog 700 milijardi dolara, kako bi se "sprečio kolaps posrnulih američkih proizvođača automobila" nakon što je u američkom Senatu u četvrtak odbačen plan pomoći u iznosu od 14 milijardi dolara.

 (Dalje)

Nezavisni međunarodni žiri sastavljen od auto novinara iz 15 zemalja centralne i istočne Evrope (među njima je i naša zemlja), dodelio je prestižnu titulu AutoBest za 2009. godinu novoj generaciji Renaultove limuzine Thalia (na nekim tržištima kao Renault Symbol).

 (Dalje)

Japanska fabrika automobila "Suzuki" u svom pogonu u Estergomu, na severu Mađarske, prelazi sa tri na dve smene i najavljuje otpuštanje 1.200 radnika.

 (Dalje)

Baš u vreme velike finansijske krize koja je zahvatila automobilsku industriju, američki Chyrsler obeležava značajan jubilej – 25 godine od početka proizvodnje prvog MPV vozila na svetu.

 (Dalje)

Proizvođač automobila Dačija-Reno zaustavila je proizvodnju do 2009. godine zbog drastičnog pada potražnje na gotovo svim tržištima gde je kompanija prisutna, prenosi rumunski list "Kotidianul".

 (Dalje)

Američki Senat noćas nije usvojio finansijski paket od 14 milijardi dolara za spas tri velika proizvođača automobila iz Detroita - Forda, Krajslera i Dženeral motorsa.

 (Dalje)

Registarske tablice sa oznakama Srbije, kao i nove saobraćajne i vozačke dozvole, izdavaće se tek posle usvajanja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, potvrdio je agenciji Beta ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

 (Dalje)

Toyota smanjuje produkciju

11 Dec 2008 - 18:02 Vesti Link

Najveći japanski proizvođač motornih vozila, Toyota, oštro je sasekao prodajne planove za 2009. godinu na oko 8 miliona vozila suočen sa padom potražnje u svetu.

 (Dalje)

Maybach 72

11 Dec 2008 - 12:49 Vesti Link

Mada je ogromnoj većini smrtnika i "obični" Maybach 62 i više nego ekskluzivan automobil, to nekima očigledno nije bilo dovoljno. Na internetu se naime pojavila vest o zanimljivoj preradi već ionako prestižnog Maybacha 62 (dugačak inače 6,17 metara), koji je posle produženja karoserije za još jedan metar s pravom poneo novo ime Maybach 72.

 (Dalje)

Great Wall, najveći kineski proizvođač SUV vozila (a Evropljanima poznat i po kopiji Fiatove Pande), planira da investira oko 80 milona evra u svoju evropsku fabriku, koja će biti smeštena u bugarskom gradu Loveč (170 km udaljenom od Sofije).

 (Dalje)

Ferrari otpušta radnike

10 Dec 2008 - 12:24 Vesti Link

Iako to za sada još uvek negiraju, globalna ekonomska kriza pogađa i Ferrari koji beleži značajan pad prodaje, ali i najavljuje otpuštanja radnika.

 (Dalje)