home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kineska holding grupacija "Džili" je potvrdila da će okončati preuzimanje švedske kompanije "Volvo Automobili" početkom 2010. godine.

 (Dalje)Brazilska kompanija TAC (Tecnologia Automotiva Catarinense) je svoj manji off-road model Stark kao prototip promovisala još pre nekoliko godina, dok je njegova proizvodnja počela tek ovog meseca.

 (Dalje)

Britanska firma I.M. Group, uvoznik i distributer Subarua, Isuzua i Daihatsua, objavio je da je postigao sporazum sa kineskom kompanijom Great Wall o distribuciji automobila ovog kineskog proizvođača na tržištu Starog kontinenta.

 (Dalje)

Izvor : Danas.rs

Devet glavnih naplatnih rampi sa najintenzivnijim saobraćajem u zemlji, u ponedeljak u 13 sati pustiće u rad uređaje za elektronsko plaćanje odnosno plaćanje bez zaustavljanja.

 (Dalje)

Izgleda da još nije kraj preokretima u priči o sudbini švedskog Saaba, koji se nalazi u vlasništvu američkog General Motorsa.

 (Dalje)

Izvor : rts.rs

Predsednik Srbije Boris Tadić doputovao je danas u iznenadnu posetu fabrici „Fijat” u Torinu, gde je razgovarao sa predsednikom Grupe „Fijat” Serđom Markioneom.

 (Dalje)

Žiri Asocijacije automobilističkih novinara Srbije (AANS) i ove godine bira Automobil godine u Srbiji.  

 (Dalje)

Češka Škoda je u novembru prodala 26 odsto više vozila nego u istom mesecu lane.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Pressonline.rs

Država dopušta domaćim naftašima da na evrodizelu zarađuju 15 dinara po litru, zbog čega je ovaj derivat u Srbiji najskuplji u regionu

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM) je saopštio da će zatvoriti švedski Saab, koji je u vlasništvu te kompanije.

 (Dalje)

Opel će predstaviti električno vozilo, manji SUV, mini-automobil i hibridne modele u narednih pet godina kao deo kampanje koja bi trebalo da osveži i unapredi proizvodnu liniju ovog proizvođača, izjavio je direktor GM Europe, Nik Reili.

 (Dalje)

Kineska kompanija "Briljans automotiv", dugogodišnji partner nemačkog BMW-a, saopštila je da pregovara sa japanskom "Tojotom" o široj tehnološkoj saradnji i mogućem formiranju zajedničkog preduzeća za izradu manjih kombi vozila.

 (Dalje)

SEAT i Šakira su potpisali ugovor o saradnji po kome će proizvođač automobila postati glavni sponzor predstojeće evropske turneje ove pop zvezde. Ovaj ugovor povezuje mladoliki, sportski imidž brenda SEAT sa muzičkim talentom Šakire, koja trenutno uživa u velikom uspehu svog poslednjeg albuma ‘She Wolf’.

 (Dalje)

Britanski Climax Cars je potvrdio da će proizvodnja njihovog modela Sports Racer startovati početkom 2010. godine, što u praksi znači da će se prvi primerci na putevima pojaviti tokom narednog proleća.

 (Dalje)

Novac naplaćen kažnjavanjem učesnika u saobraćaju, po novom zakonu, dobijaće MUP, lokalne samouprave i Agencija za bezbednost saobraćaja, izjavio je danas šef Odseka za bezbednost saobraćaja u Ministarstvu za infrastrukturu Demir Hadžić.

 (Dalje)