home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vlasnici automobila marke "Tojota" u Srbiji koji su kupili modele proizvedene od 2005. godine do 2009. godine moći će da zakažu servis i popravku papučica na gas u ovlašćenim servisima, izjavila je Tanjugu savetnik za odnose sa javnošću "Tojota Srbija" Aleksandra Graovac.

 (Dalje)Švedski Saab je dobio odobrenje Evropske unije za dobijanje državnih garancija za preuzimanje 400 miliona evra kredita od Evropske investicione banke (EIB).

 (Dalje)

Automobilska industrija Japana dobila je još jedan težak udarac - i Honda je potvrdila da povlači pola miliona vozila širom sveta, zbog neispravnih vazdušnih jastuka.

 (Dalje)

Kompanija "Nisan" je objavila da ponovo posluje sa profitom i da očekuje da će zahvaljujući dobroj prodaji u svetu, pre svega u Kini i Evropi, uspešno poslovati u ovoj finansijskoj godini, prenele su agencije iz Jokohame.

 (Dalje)

Američka auto grupacija „Krajsler”, koju kontroliše italijanski „Fijat”, najavila je da će uložiti 550 miliona dolara u izradu manjeg automobila „fijat 500” u njihovoj fabrici u blizini Sijudad Meksika, prenele su agencije.

 (Dalje)

 

Preuzeto sa : Pressonline.rs

 

Prototip „zastave 10" na električni pogon, koji je napravilo udruženje „Tim eksperata Zastave", dovedeno je do faze „da se kreće", sada sledi dalji razvoj i dobijanje neophodnih atesta, rekao je za Press Zoran Radojević, predsednik „Tima eksperata".

 (Dalje)

Proizvođač automobila Opel, u vlasništvu američke korporacije Dženeral Motors (GM), objavio je danas da će uložiti 11 milijardi evra (15 milijardi dolara) do kraja 2014. godine i ugasiti 8.300 radnih mesta širom Evrope u cilju efikasnijeg poslovanja.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila na električni pogon, kompanija "Tesla motori" saopštila je plan razvoja prema kome bi taj proizvođač, trenutno skromnih kapaciteta, u narednih šest godina mogao postati jadna od glavnih firmi za izradu električnih automobila.

 (Dalje)


Od 18.11.2009. kada je Koenigsegg odustao od kupovine Saab-a, fabrika je doživela težak put koji je pretio potpunim zatvaranjem marke koja je ikona u automobilskom svetu. U zadnja 2-3 meseca informacije koje su dolazile izmenjivale su pozitivan ishod sa potpunim krahom za Saab.

 (Dalje)

Tojota je objavila da povlači oko 437.000 automobila prius i drugih modela hibridnih vozila da bi izvršila popravke na kočnicama.

 (Dalje)

Na italijanskom sajtu Autoscout24.it se nalazi zanimljiv oglas za prodaju produžene Lancie Delta 2.0i.e. turbo cat integrale, koja se nudi za sitnicu od 99.000 evra.

 (Dalje)


Nemački Audi je saopštio da je u januaru ove godine širom sveta prodao 77.800 svojih automobila, a to predstavlja rast od 39 odsto u poređenju sa januarom 2009. (tada je plasirano 56.138 vozila).

 (Dalje)


Nemački "Porše" namerava da ove godine proda više od 10.000 automobila u Kini, gde sve više raste tražnja za luksuznim modelima, prenela je agencija "Blumberg."

 (Dalje)

Najveći svetski proizvođač automobila, japanska "Tojota", obnovila je juče u Severnoj Americi proizvodnju osam modela, suspendovanu zbog problema sa bezbednošću vozila.

 (Dalje)


Na francuskom tržištu je tokom prošlog meseca prodaja novih automobila porasla za 14.9% u odnosu na januar 2009., dostigavši broj od 171.478 jedinica.

 (Dalje)