home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Demokratske vođe Kongresa SAD i zvaničnici Bele kuće postigli su danas okvirni dogovor o 15 milijardi dolara vrednom paketu zajmova za spasavanje američkih prozivođača automobila koji će vladi dati izvanrednu moć u reorganizaciji autoindustije. Ipak, spasavanje je i dalje suočeno sa preprekama pošto su republikanski zakonodavci istakli velike rezerve.

 (Dalje)Preuzeto sa : Blic.rs

Serđo Markione, predsednik Grupe „Fijat”, u intervjuu magazinu „Automotive News Europe”, izjavio je da zbog svetske ekonomske krize koja je zahvatila i auto-industriju „povlači kočnicu u odnosu na sve nove modele kod kojih već nije dostignuto 80 ili 90 odsto razvoja”.

 (Dalje)

Kompanija Čangan Auto, kineski partner Forda, pregovara sa američkim proizvođačem motornih vozila o mogućoj kupovini njegove filijale Volvo, piše danas pekinški "Nešnel biznis dejli" (National Busineš Daily).

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Ford" zaustaviće proizvodnu liniju svoje jedine fabrike u Rusiji od 24. decembra do 21. januara 2009. i pomeriti početak proizvodnje modela "mondeo" na mart iduće godine, saopšteno je iz kompanije.

 (Dalje)

Ovaj neobični automobil sa šest točkova su još u martu 2004. godine mogli da vide posetioci Salona automobila u Ženevi, a po poslednjim informacijama, Covini C6W će konačno od sledeće godine biti dostupan i zainteresovanim kupcima.

 (Dalje)

Kriza u automobilskoj industriji pogodila je u Poljskoj sve proizvođače osim FIATA, a u susednoj Češkoj, dok svi drugi otpuštaju, japansko-francuski TPCA (Toyota-Peugeot-Citroen-Automobile), planira povećanje proizvodnje.

 (Dalje)

Predsednik "Fijata" Serđo Markione je izjavio da vodeći italijanski proizvođač automobila mora naći strateškog partnera, jer je isuviše mali da bi preživio tekuću ekonomsku krizu.

 (Dalje)

Prošlog petka je u Narodnom pozorištu RS održan “Izbor automobila godine Republike Srpske”. Za izbor su nominovana 32 automobila, a 9 njih je ušlo u finale. O pobedniku su pored članova međunarodnog stručnog žirija, odlučivali i glasovi, prikupljeni putem interneta i kupona iz dnevnih novina.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborghini je objavio da je isporučio dvadeseti, odnosno poslednji proizvedeni primerak svog ekskluzivnog modela Reventon.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ako je suditi prema informacijama sa prošlonedeljnog Ruskog biznis dijaloga, na listi proizvoda koji će se ubuduće u Ruskoj Federaciji prodavati bez carine, naći će se i automobili. Prvi kontingent automobila iz Srbije trebalo bi da startuje u prvom kvartalu naredne godine, pri čemu će obim i vrednost tog izvoza biti utvrđeni kvotama.

 (Dalje)

Demokrate u američkom Kongresu dogovorile su se, navodno, sa Belom kućom o neophodnoj kreditnoj pomoći za automobilsku industriju SAD u vrednosti od 15 do 17 milijardi dolara, izjavili su agenciji Rojters dva kongresna savetnika.

 (Dalje)

Nakon nedavne promocije na Salonu automobila u Los Anđelesu, Ford je objavio i zvanične cene za svoj novi Mustang (model za 2010. – tu), koji će se u prodaji naći početkom 2009. godine (kao i do sada, biće dostupan u Coupe i Cabrio verzijama).

 (Dalje)

Kao odgovor na ekonomsku krizu u svetu i pad prodaje automobila, "Fijat" razmišlja da i na tržište zapadne Evrope plasira novu marku jeftinih automobila, prvobitno namenjenu srednjoj i istočnoj Evropi, izjavio je direktor marketinga italijanske kompanije Luka de Meo.

 (Dalje)

Američki "Ford" mogao bi da zatraži šest milijardi dolara za prodaju njegove filijale "Volvoa", približno isto koliko je isplatio za švedskog proizvođača automobila pre desetak godina.

 (Dalje)

Japanski treći proizvođač automobila "Nisan" opozvao je 435.400 vozila u svetu zbog popravke neispravne elektronske mreže i lampi za kočnice, prenele su agencije.

 (Dalje)