home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. carine za uvoz automobila iz EU biti snižene na 10 odsto.

 (Dalje)Kompanija Verano Motors (www.verano.co.rs) poziva sve vlasnike i ljubitelje Peugota 206 na proslavu desetog, jubilarnog rođendana ovog automobila, u subotu, 20. septembra 2008 u 12.00 časova, u Parku prijateljstva na Ušću.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Porše" je juče povećao udeo u kompaniji "Folksvagen" (VW) na više od 35 odsto, čime je preuzeo kontrolu nad najvećom evropskom kompanijom u tom sektoru, saopštio je "Porše".

 (Dalje)

Pruzeto sa : Blic.co.yu

Italijanska kompanija "Fijat" će svoje proizvodne linije iz Poljske i sa Sicilije preseliti u Kragujevac. Izmeštanje celokupne tehnologije za proizvodnju dva već promovisana modela automobila će započeti krajem ove godine, jer će ugovor o prodaji srpske auto-industrije biti potpisan, kako je planirano, početkom oktobra.

 (Dalje)

Opel Astra u Jagodini?

15 Sep 2008 - 00:25 Vesti Link

Preuzeto sa : Biznisnovine.com

„Astra" će se ipak sklapati u Srbiji, i to najverovatnije u Jagodini, jer „Fijat" neće „Opelova" vozila u svojim pogonima.

 (Dalje)

Švedski proizvođač automobila "Volvo" je saopštio da će zbog slabije prodaje na evropskom i američkom tržištu otpustiti 900 radnika u Švedskoj.

 (Dalje)

Mada je zvaničan tržišni start novog sportskog Forda Focus RS zakazan tek za šest meseci, Fordovi dileri u Velikoj Britaniji su već primili više od 1000 narudžbina za ovaj model, koji je inače prvi put predstavljen javnosti krajem jula na Salonu automobila u Londonu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

"Početkom 2009. godine carine na uvoz automobila iz zemalja EU biće smanjene duplo, odnosno na deset odsto, potvrđeno je juče Pressu u ministarstvima finansija i ekonomije. Međutim, kada počne primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU desiće se prvo smanjenje od tri odsto. U Vladi očekuju da će se to desiti već 15. septembra!

 (Dalje)

Moskovski međunarodni autosalon (MMAS - 2008), posetilo je više od dva miliona ljudi, saopštili su organizatori te sajamske priredbe.

 (Dalje)

Japanska "Honda motor" planira da u toku 2010. godine otpočne prodaju u Rusiji svog vozila marke "akura", saopštio je menadžer kompanije Segeru Takagi.

 (Dalje)

Izvor : Pressonline.rs

Carina na uvoz automobila, uprkos brojnim najavama iz vrha vlasti, neće biti smanjena sa 20 na 10 odsto do kraja ove godine, saznaje Press u Vladi Srbije.

Mada u Ministarstvu ekonomije tvrde da će biti ispunjena obećanja ministra Mlađana Dinkića, u Ministarstvu finansija juče su nam objasnili da je izvesnije postepeno smanjenje carina, pa bi carine na uvoz automobila prvo mogle da padnu na 17 odsto, dok bi tek 2013. godine bile ukinute skroz.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Predstavnici "Dženeral motorsa" i "Zastave" počeli su pregovore o ostvarivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je predviđeno sklapanje dva "opelova" modela u srpskoj fabrici automobila. Menadžeri ove dve kompanije, kako saznajemo, razmatraju tehničke mogućnosti da se ugovor sprovede u delo u nekoj od bivših fabrika Grupe "Zastava vozila".
Da su pregovori počeli, "Novostima" je potvrdio i Zoran Stošić, direktor firme "Zastava AGM", koja je zadužena za montažu "opelovih" modela, ali detalje o toku pregovora nije mogao da nam saopšti.

 (Dalje)

Maleni gradski automobil Smart ForTwo je 2. jula ove godine proslavio svoj deseti rođendan (na taj dan 1998. godine prvi primerak ovog dvoseda je napustio proizvodne trake Daimlerove Hambach fabrike u Francuskoj), a juče je proslavljena i proizvodnja jubilarnog, milionitog primerka (slavljenik je verzija ForTwo micro hybrid drive sa Passion paketom opreme i motorom od 52kW/71KS).

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs 

Ugovor između "Fijata" i Vlade Srbije o strateškom partnerstvu u fabrici automobila u Kragujevcu biće spreman za potpisivanje do kraja meseca - potvrdili su u sredu "Novostima" predstavnici obe strane.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Kako "Novosti" saznaju, zavladao je pravi "mali rat" između nadležnih u Ministarstvu finansija i Ministarstvu ekonomije oko termina i visine carinskih stopa za uvoz automobila.

 (Dalje)