home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Samo 8,7 odsto vozača u Srbiji ima dovoljno znanja da ponovo položi vozački ispit, 60 odsto vozača barem jednom godišnje plati prekršajnu kaznu, a svaki peti vozač na drumovima u Srbiji ne poznaje saobraćajne znake, pokazuju podaci Nacionalne vozačke akademije, a prenosi B92.

 (Dalje)Fijat će početkom marta objaviti kojom dinamikom će uplaćivati 200 miliona evra za osnivački kapital zajedničkog preduzeća Srbije i Fijata, izjavio je državni sekretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić.

 (Dalje)

"Uno" posle "topolina"

2 Feb 2009 - 11:30 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

U drugoj polovini naredne godine u novoj kragujevačkoj fabrici “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se mali gradski automobil na platformi “topolina”, a već početkom 2011. i redizajnirani “uno”, saopšteno je našoj delegaciji u Torinu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Od marta će kupcima biti dostupan BMW serije 1 sa novim baznim dizel agregatom zapremine 2,0 litra.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Porše" zabeležio je pad prodaje od 14 odsto u poslednjih šest meseci, objavila je ova kompanija. Uprava "Poršea" je navela da će zbog toga smanjiti broj radnih sati, dodajući da očekuje dobre poslovne rezultate u budućnosti.

 (Dalje)

Srpska delegacija je tokom boravka na pregovorima u torinskom "Fijatu" imala priliku da vidi više novih modela tog proizvodjača, kao i potpuno novi model A klase - koji će naredne godine početi da se proizvodi u Kragujevcu, izjavio je danas generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić i direktor "Fijatovog" sektora za međunarodne odnose Siverijo Bonsiljori potpisali su u Torinu ugovor o proizvodnji "punta". Pored proizvodnje klasičnog "punta" ugovorom je precizirana i proizvodnja "punta" sa dizel motorom. 

 (Dalje)

Salon automobila u Ženevi (5.- 15. mart 2009.) će biti i mesto promocije najsnažnije, John Cooper Works (JCW) verzije obnovljenog Minija Cooper S Cabrio.

 (Dalje)

Američki automobilski gigant Ford je saopštio da je u četvrtom kvartalu 2008. godine zabeležio gubitke od 5,9 milijardi dolara.

 (Dalje)

U Torinu danas počinju dvodnevni razgovori najviših predstavnika "Fijata" i srpske delegacije. Najznačajnije teme koje će se razmatrati, biće plan proizvodnje za ovu godinu u kragujevačkoj "Zastavi", kao i biznis plan i "Fijatova" ulaganja.

 (Dalje)

Krajsler i Fijat ponudiće tržištu Severne Amerike sedam novih vozila u okviru planirane saradnje, tvrdi internet portal Automotiv njuz.

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila Tojota saopštio je da sa tržišta širom sveta povlači 1,35 miliona vozila zbog problema sa bezbednosnim pojasevima i kvara na izduvnim cevima.

 (Dalje)

Srpska delegacija u Torinu

28 Jan 2009 - 11:39 Vesti Link

Srpska delegacija predvođena državnim sekretarom u Ministarstvu ekonomije Nebojšom Ćirićem razgovaraće u Torinu sa predstavnicima "Fijata" o realizaciji plana proizvodnje za ovu godinu.

 (Dalje)

Vlada u Londonu je najavila da će priteći u pomoć ugroženoj britanskoj auto-industriji garantovanjem zajmova u vrednosti 2,3 milijarde funti (3,25 milijardi dolara), koji bi proizvođačima automobila trebalo da pomognu da se izbore sa padom tražnje.

 (Dalje)