home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Tradition odeljenje će na Goodwood festivalu prikazati čitav niz modela iz bogate trkačke istorije ove kompanije. Goodwood festival se održava na jugu Velike Britanije od 3. do 5. jula, a Audi će biti „centralna marka“ ovogodišnjeg festivala. Na najprestižnijoj izložbi klasičnih i modernih sportskih i trkačkih automobila, Audi Tradition odeljenje će prikazati čak 15 modela, kojima će biti zaokruženo 100 godina postojanje kompanije Audi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.com 

Rok za preregistraciju vozila s crnogorskim i ekonomskim tablicama ističe 21. jula, a dosad se od naplaćenih dažbina u republički budžet slilo ukupno oko 690 miliona dinara, saznaje Press.

 (Dalje)

Japanska automobilska kompanija Nissan Motor povlači više od 41.000 modela Nissan Dualis (u Evropi se prodaje kao Qashqai) zbog grešaka u proizvodnji, o čemu je zvanično obavestila japansko ministarstvo za saobraćaj.

 (Dalje)

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, biće suočena sa "još dve teške godine", izjavio je danas novi predsednik "Tojote" Akio Tojoda, koji je preuzeo vladavinu nad gigantskim proizvođačem kola ove sedmice, prenela je agencija "Blumberg."

 (Dalje)

Posrnuli američki auto-gigant "Dženeral motors" (GM) ponudiće otpremnine ili odlazak u penziju zaposlenima kako bi eliminisao oko 4.000 radnih mesta.

 (Dalje)

Američki Sekretarijat za energetiku odobrio je namenske kredite "Fordu" i "Nisanu", kao i manjem proizvođaču električnih vozila "Tesla motors", za usavršavanje izrade ekonomičnih vozila, u okviru plana spasavanja domaće autoindustrije i nastojanja SAD da preuzmu ulogu lidera u savremenoj auto-tehnologiji, izvestile su agencije.

 (Dalje)

Hyundai Motor Company je pre nekoliko dana proslavio izvoz jubilarnog, milionitog automobila u Afriku.

 (Dalje)

BMW će još tokom ove godine kupcima ponuditi svoju novu seriju 7 i sa xDrive pogonom na sva četiri točka.

 (Dalje)

Iz Kia Motors America su javili da je Kia Borrego (na nekim tržištima sa imenom ‘Mohave’) po mišljenju čitalaca američkog automobilskog internet portala Edmunds.com proglašen najboljim sportskim terencem (SUV) između 25.000-35.000 američkih dolara.

 (Dalje)

Prošle godine je pažnju privukao brazilski sportski automobil San Vito S1, a ako se ostvare planovi dizajnera Fernanda Morite, pridružiće mu se još jedan sportista iz te zemlje - Amoritz GT.

 (Dalje)

Nemački Karmann (možda najpoznatiji po modelu VW Karmann Ghia), koji se nalazi u velikim finansijskim problemima, u ponedeljak je prestao sa proizvodnjom automobila, a poslednji automobil koji je napustio njihove proizvodne trake je Mercedes CLK Cabrio.

 (Dalje)

Proizvođač automobila Pežo-Sitroen objavio je da očekuje gubitak između milijardu i dve milijarde evra za ovu godinu zbog ekonomske krize.

 (Dalje)

Akcionari najvećeg proizvođača automobila na svetu, japanske Tojote (Toyota), odobrili su danas postavljenje Akioa Tojode, unuka osnivača kompanije, za novog predsednika, u nadi da će posezanje u porodične korene firme pomoći izvlačenju iz krize.

 (Dalje)

Američko ministarstvo za energetiku će pozajmiti novac Fordu i drugim proizvođačima automobila iz fonda od 25 milijardi dolara osnovanog za razvoj ekonomičnih vozila, kažu izvori Kongresa.

 (Dalje)