home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Objavljena je preliminarna lista kandidata koji će se naći u izboru za Evropski automobil godine 2010. (2010 European Car of the Year), a čiji pobednik će biti obelodanjen 30. novembra ove godine.

 (Dalje)Iz BMW-a stiže najava nove i snažnije verzije 3,0 litarskog twin-turbo dizel šestocilindričnog agregata, koji će razvijati 306KS pri 4400 o/min. i 600 Nm obrtnog momenta pri samo 1500 o/min.

 (Dalje)

Fijat će u Srbiji početkom jula početi da proizvodi dizel "punto", najavio je generalni direktor preduzeće Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis (Giovanni de Filippis).

 (Dalje)

Kompanija "Reno Samsung", južnokorejska filijala francuskog "Renoa", predstavila je novi unapredjeni manji sedan SM3 namenjen kupcima koji žele da imaju vozilo niže potrošnje goriva zbog visoke cene benzina i ekonomske recesije.

 (Dalje)

Italijanski Fornasari će uskoro početi sa serijskom prozvodnjom svoja dva nova modela. O Racing Buggyu je već bilo reči prošlog meseca, a ovo je RR99, sportski SUV sa petora vrata i za pet putnika.

 (Dalje)

Kompanija "Folksvagen" će privremeno zatvoriti neke od svojih pogona u fabrici vozila u centralnom Meksiku - od naredne sedmice do početka avgusta - objavljeno je u Meksiko Sitiju.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Dajmler" je navodno, kako piše "Menadžer magazin", u pregovorima sa "Poršeom" o kupovini udela u toj kompaniji.

 (Dalje)

Najveći svetski i japanski proizvođač vozila, grupacija "Tojota", saopštila je da je dobila 180.000 rezervacija u zemlji za novi hibridni automobil "prijus" na benzinski i električni pogon, za samo mesec dana od kada je ponuđen na prodaju.

 (Dalje)

Predstavništva stranih preduzeća u Srbiji imaju rok do 21. jula da regulišu status vozila sa ekonomskim tablicama i opreme za rad koju su privremeno uvezli, saopštila je Uprava carina Srbije.

 (Dalje)

Dok britanski Holders Vehicle Contracts iznajmljuje Bugatti Veyron za 25.000 dolara dnevno, u Americi je na prodaju prvi ikada serijski proizvedeni Veyron.

 (Dalje)

Dok smo mi u Evropi na njega već i zaboravili, Fiat Uno i dalje živi u Južnoj Americi, naravno u modifikovanoj varijanti.

 (Dalje)

Prodaja nemačkog proizvođača sportskih automobila "Porše" koji posluje sa gubicima, smanjena je 15 odsto u devet meseci minule fiskalne godine, u odnosu na isti prethodni period, na 4,6 milijardi evra, saopštila je danas kompanija u Frankfurtu.

 (Dalje)

Krajsler planira da ponovo pokrene sedam montažnih fabrika krajem juna, nakon zatvaranja svih pogona tokom stečajnog postupka, koji je trajao šest sedmica.

 (Dalje)

U Nemačkoj je udeo žena među kupcima automobila dostigao rekordni nivo nakon što je uvedena novčana nadonkada od 2.500 evra kupcima koji stari automobil zamene za nov, objavio je institut za istraživanje CAR.

 (Dalje)