home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rumunski premijer Kalin Taričanu Popesku najavio je da će kompanija za proizvodnju automobila "Dačija" i četiri njena kooperanta dobiti pomoć od države u iznosu od 125 miliona evra.

 (Dalje)Vest da je vlada odlazećeg predsednika SAD Džordža Buša spremna da bez odlaganja odobri kredite posrnulim autogigantima iz Detroita sinoć je uticala na osetan rast cena akcija "Dženeral motorsa" (GM), "Forda" i "Krajslera", na njujorškom Volstritu, izveštava agencija Blumberg.

 (Dalje)

Škodin Motorsport tim će na predstojećem reliju Monte Karlo (kao deo IRC serije-Intercontinental Rally Challenge) nastupiti sa novom reli Fabijom S2000, koju pokreće četvorocilindrični atmosferski 2,0 litarski agregat sa 16 ventila i 245 Nm obrtnog momenta.

 (Dalje)

Toyota Australia je odlučila da do 31. marta naredne godine zbog finansijske situacije prekine sa proizvodnjom modela svoje TRD (Toyota Racing Development) porodice, odnosno sportskih varijanti tamošnjih Toyotinih automobila.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je saopštio da je 2002. godine, kada je počela proizvodnja, aktuelna generacija njihove E klase (serija W211) do sada isporučena u 1,5 miliona komada (40% svih kupaca se odlučilo za dizel verzije).

 (Dalje)

BMW je još ranije, zbog prevelike sličnosti kineskog vozila Shuanghuan CEO sa prethodnom generacijom modela BMW X5, podneo tužbu sudu u Minhenu kako bi sprečio njegovu prodaju u Nemačkoj - i dobio. Isto je uradio i u Italiji, ali italijanski sud nije presudio u korist BMW-a.

 (Dalje)

Francuska fabrika automobila Reno odlučila je da prekine proizvodnju u Turskoj od 18. decembra do 12. januara zbog velikog pada prodaje, saopštila je turska novinska agencija Anadolija.

 (Dalje)

Američki proizvođači automobila dobiće 17,4 milijarde dolara državne pomoći za spas od potpune propasti. Vladini zajmovi biće opozvani ukoliko proizvođači automobila ne uspeju da održe pozitivno poslovanje do 31. marta.

 (Dalje)

Kompanija "Dženeral motors" (GM) nije u pregovorima o udruživanju sa konkurentom, "Krajslerom", izjavio je portparol američkog automobilskog giganta, demantujući na taj način pisanje "Volstrit džornala".

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs 

Fijat će do 31. marta naredne godine ispuniti sve finansijske i ostale obaveze prema novoformiranoj automobilskoj kompaniji i ni na koji način neće dovesti u pitanje poslovni aranžman sa Vladom Srbije - potvrđeno je Danasu u krugovima bliskim menadžmentu Fijata.

 (Dalje)

Automobilski gigant Krajsler primoran je da zatvori na najmanje mesec dana sve severnoameričke proizvođačke jedinice, što je najdrastičniji potez neke automobilske kompanije u iščekivanju državnog zajma, prenose agencije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs 

Italijanska "Fijat grupa" zainteresovana je za kupovinu fabrike "21. maj Beograd" (DMB iz Rakovice), kako bi se u pogonima te firme proizvodili motori za nove automobile koji će silaziti sa montažnih traka Društva "Fijat automobili Srbija" - saznaju "Novosti".

 (Dalje)

Direktor italijanskog proizvođača automobila Fijat Luka Kordero di Montezemolo rekao je danas da je zbog pada cena automobilima na tržištu donesena odluka da se odgodi predstavljanje novih modela ove kompanije za "povoljnije vreme".

 (Dalje)

Pošto je najavila povlačenje iz Formule 1, japanska Honda je danas saopštila da je obustavila dalji razvoj željno očekivanog naslednika već odavno legendarnog modela NSX.

 (Dalje)

Fiat garantuje penalima

17 Dec 2008 - 00:44 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

“Fijat” će do 31. marta sigurno uplatiti ulog od 200 miliona evra za zajedničko preduzeće sa našom državom i neće odustati od posla u Srbiji. U protivnom, morao bi da plati penale od 50 miliona evra, što je predviđeno ugovorom o strateškom partnerstvu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)