home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Krajsler i Fijat ponudiće tržištu Severne Amerike sedam novih vozila u okviru planirane saradnje, tvrdi internet portal Automotiv njuz.

 (Dalje)Japanski proizvođač automobila Tojota saopštio je da sa tržišta širom sveta povlači 1,35 miliona vozila zbog problema sa bezbednosnim pojasevima i kvara na izduvnim cevima.

 (Dalje)

Srpska delegacija u Torinu

28 Jan 2009 - 11:39 Vesti Link

Srpska delegacija predvođena državnim sekretarom u Ministarstvu ekonomije Nebojšom Ćirićem razgovaraće u Torinu sa predstavnicima "Fijata" o realizaciji plana proizvodnje za ovu godinu.

 (Dalje)

Vlada u Londonu je najavila da će priteći u pomoć ugroženoj britanskoj auto-industriji garantovanjem zajmova u vrednosti 2,3 milijarde funti (3,25 milijardi dolara), koji bi proizvođačima automobila trebalo da pomognu da se izbore sa padom tražnje.

 (Dalje)

Druga velika japanska automobilska industrija „Honda” je najavila novo smanjivanje proizvodnje za još 50.000 kola u fabrikama u Japanu i Severnoj Americi zbog globalne recesije koja je drastično smanjila potražnju za automobilima.

 (Dalje)

Na Salonu automobila u New Yorku će 9. aprila biti saopšteno ko je dobitnik priznanja Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year").

 (Dalje)

Topolino vozi sporo

27 Jan 2009 - 14:06 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Proizvodnja novog modela A klase u "Zastavi" krenuće, najverovatnije, polovinom naredne godine, tvrdi Veroljub Stevanović, gradonačelnih Kragujevca. "Punto" će se, pak, u ovoj godini proizvoditi u značajno većem obimu i izvoziće se.
 (Dalje)

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione procenio je da će 60.000 radnih mesta u italijanskoj automobilskoj industriji biti dovedeno u pitanje, ako vlada ne pomogne taj sektor, rekao je jedan izvor za agenciju Rojters.

 (Dalje)

Novi Nissan 370Z u kupe verziji je svoju svetsku premijeru imao u novembru prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, dok će se njegova otvorena Roadster varijanta sa automatskim platnenim krovom pojaviti ovog proleća. Tačnije, to će se desiti 8. aprila na Salonu u Njujorku.

 (Dalje)

Land Rover je proteklog vikenda saopštio da je prodao svoj 500.000-ti automobil u SAD-u. Jubilarni primerak je prodat u Kaliforniji a radi se o Range Roveru Sport.

 (Dalje)

Produkcija automobila Tojote (Toyota) u fabrikama u Japanu verovatno će ove godine pasti 25 odsto pod udarom smanjene potražnje i produbljenja svetske krize, piše najtiražniji tokijski dnevnik Jomiuri pozivajući se na izvore kompanije.

 (Dalje)

Ministar bez portfelja u italijanskoj vladi Roberto Kalderoli (Calderoli) rekao je da bi pomoć države kompaniji Fijat (Fiat) izazvala "narodnu pobunu".

 (Dalje)

Cadillac i Honda su i zvanično potvrdili da će tokom 2009. godine prestati sa prozvodnjom svojih sportskih modela Cadillac XLR i Honda S2000.

 (Dalje)

Automobilska kompanija Dačia-Reno ponovo je prekinula proizvodnju na dve sedmice zbog stalnog opadanja potražnje na automobilskom tržištu, prenosi novinska agencija Mediafaks.

 (Dalje)

Američki Fisker Automotive, koji je na upravo završenom Salonu automobila u Detroitu i zvanično prikazao serijsku verziju svog hibridnog modela Karma, saopštio je da je već primio 1300 porudžbina za ovaj automobil.

 (Dalje)