home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

April mesec ostaće zabeležen kao mesec rekordnih rezultata za Mazdu CSEE (centralna i jugoistočna Evropa): 186 prodatih vozila samo u aprilu predstavlja porast od čitavih 158% u odnosu na isti mesec prošle godine. Od početka godine, u Srbiji i Crnoj Gori prodato je ukupno 357 vozila, što je rast od 37% u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)Vrednost prometa posrnulog američkog automobilskog džina "Dženeral motorsa" (GM) pala je tokom prvog kvartala za 47 odsto - na 22,4 milijarde dolara.

 (Dalje)

Iako su to mnogi priželjkivali, prema poslednjim vestima (izvor je britanski AutoExpress) Audi ipak ne namerava da pokrene serijsku proizvodnju svog atraktivnog koncept automobila R8 V12 TDI, koji je prošle godine prikazan javnosti na Salonima automobila u Detroitu i Ženevi.

 (Dalje)

Kako piše Wall Street Journal, Renault je jedan od nekoliko proizvođača automobila, koji su zainteresovani da od General Motorsa preuzmu brend Saturn.

 (Dalje)

Američki "Krajsler" je ponudio i do 6.000 dolara popusta na svoja vozila u maju, u pokušaju da pospeši prodaju u periodu restrukturisanja.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Porše (Porsche SE) saopštio je da pregovara o udruživanju sa drugim velikim proizvođačem iz Nemačke Folksvagenom (Volkswagen AG).

 (Dalje)


Pokušaj italijanskog "Fijata" da formira gigantsku automobilsku kompaniju sa američkim "Krajslerom" i evropskom filijalom "Dženeral motorsa", "Opelom", naišao je na oštar otpor s obe strane Atlantika, dok sindikati i druge organizacije pokušavaju čak i da zaustave "Fijat" na tom neizvesnom putu.

 (Dalje)

Vlada se vozi u 93 Audija

6 Maj 2009 - 15:56 Vesti Link

 


Preuzeto sa : Alo.rs

Srpski premijeri, predsednici, ministri i ostali vlastodršci, najviše vole da se voze u "audiju." To potvrđuje broj od 93 službena "audija", od ukupno 333 vozila koja duže državni organi.

 (Dalje)

Nemački BMW je objavio operativni gubitak u prvom tromesečju ove godine zbog pada prodaje luksuznih automobila kao što je krosover X3 i odbio da iznese predviđanja mogućnog rasta profita za čitavu ovu godinu.

 (Dalje)

Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama koje ne ispunjavaju ekološke standarde počela je da se primenjuje. Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000. Carinski zakon o preregistraciji važi 90 dana.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Nemačkoj porasla je za 19,4 odsto u aprilu ove u odnosu na isti mesec 2008. godine, zahvaljujući premiji za reciklažu starih vozila.

 (Dalje)

Italijanska kompanija Fiat je zainteresovana za aktivnosti američkog proizvođača automobila Dženeral motors (General Motors) u Latinskoj Americi i "razgovori su u toku", rekli su izvori u Fiatu.

 (Dalje)

Iz Renaultove fabrike u španskom Valjadolidu izažao je 500.000-ti primerak Renaulta Modus, koji se na tržištu prvi put pojavio 2004. godine, da bi krajem 2007. doživeo opsežan redizajn (tada je inače promovisana i produžena Grand Modus verzija).

 (Dalje)

BBC o ekspanziji Fiata

5 Maj 2009 - 11:20 Vesti Link

Ako se ostvare planovi direktora „Fijata” Serđa Markijonea o preuzimanju nemačkog „Opela”, fabrika koju njegova firma treba da napravi u Kragujevcu biće deo novog automobilskog giganta, drugog ili trećeg najvećeg proizvođača vozila na svetu, prenosi londonski Bi-Bi-Si.

 (Dalje)

Nova Seat Ibiza Ecomotive, koja je inače publici predstavljena još u oktobru prošle godine na Salonu automobila u Parizu, ostvarila je izuzetan rezultat prešavši 1562 km sa jednim rezervoarom goriva, što znači da je prosečna potrošnja iznosila samo 2,9 litara na 100 km. 

 (Dalje)