home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Savezna kancelarka Angela Merkel sastaće se danas sa rukovodstvom automobilskog koncerna Opel koji je zatražio da mu vlada pruži finansijsku podršku vrednu bar milijardu evra da bi izbegao propast.

 (Dalje)Pošto je Jeep pre nekoliko meseci na "Euro Jeep Campu 2008" u Nemačkoj i zvanično promovisao konačnu, serijsku verziju novog Jeepa J8 (u stvari ojačanu verziju aktuelnog Wranglera Unlimited za humanitarne i vojne zadatke), sada je konačno počela i njegova zvanična proizvodnja i to u AAV (Arab American Vehicles Company) fabrici u Egiptu.

 (Dalje)

Francuski proizvođač automobila "Reno" (Renault) najavio je da će, posle pada prodaje svojih vozila u oktobru za 14 odsto, privremeno zatvoriti pet fabričkih postrojenja.

 (Dalje)

Automobil najčuvenijeg špijuna na svetu Džejmsa Bonda, koji je korišćen tokom snimanja filma "Špijun koji me je voleo", naći će se sledećeg meseca na aukciji, javio je BBC.

 (Dalje)

Japanski treći veliki proizvođač automobila "Nisan" je saopštio da će smanjiti proizvodnju u Japanu za još 72.000 vozila tokom ove poslovne godine do sledećeg marta, zbog pada potražnje, prenela je agencija Blumberg.

 (Dalje)

Na jedinstvenom off-road parku, Beograđani koji vode aktivan i dinamičan život, vozili su novi Audi Q5 i uz nadzor stručnjaka, uživali u okretnosti ovog SUV-a. Predstavnici medija, među kojima je bio i Miroslav Lazanski i Borislav Miljanović, oprobali su se u vožnji Q5 na pesku, vodenim preprekama kroz više od 20 modula terena, dok su Vuk Brajović i Filip Maksimović uživali u dinamičnoj vožnji do Avale.

 (Dalje)

Nakon osvajanja titule Automobila godine 2009. u Škotskoj, nova Ford Fiesta se tim laskavim priznanjem okitila i u našem komšilku – u Hrvatskoj.

 (Dalje)

Nemački koncern Volkswagen, vlasnik češkog proizvođača automobila Škoda Auto, odlučio je da odustane od proizvodnje modela Volkswagen Up! u fabrici u Vrchlabi, gde je prvobitno planirano da bude započeta proizvodnja, prenosi regionalni dnevnik Boleslavski denik.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Upozorenje koje je iz Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore nedavno stiglo građanima Srbije koji voze automobile sa crnogorskim tablicama – da hitno provere validnost svojih registracija, jer na ovu adresu u poslednje vreme pristižu zahtevi za naknadu štete koju su uzrokovala vozila sa lažnim polisama osiguranja – ponovo je skrenulo pažnju na problem kojim se, kako stvari stoje, niko ne bavi. Vlasnici ovih vozila sanjaju preregistraciju, ko zna koju po redu posle raspada bivše Jugoslavije. Ostali su zabrinuti, jer je javna tajna da se registracija ovih automobila obavlja – poštom, bez tehničkog pregleda što predstavlja rizik po bezbednost saobraćaja.

 (Dalje)

Nakon što je Porsche saopštio da će od 2012. godine proizvodnju modela Boxster i Cayman prebaciti iz finske kompanije Valmet Automotive u austrijsku fabriku Magna Steyr, u julu ove godineje stigla i vest da je američki Fisker Automotive sa ovom finskom fabrikom potpisao Pismo o namerama, koje predviđa proizvodnju Fiskerovog hibridnog modela Karma u pogonima Valmeta.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Dženeral motors", koji sada troši svoju gotovinu zbog pada prodaje automobila u SAD, sve je bliži bankrotstvu u očekivanju da li će autoindustrija dobiti drugu turu vladinih zajmova.

 (Dalje)

Novi model "Tojotinog" manjeg kompaktnog vozila iQ proglašen je "Automobilom godine" u Japanu, saopštio je organizator nadmetanja.

 (Dalje)

Geely uskoro u Turskoj

12 Nov 2008 - 09:00 Vesti Link

Mada kod nas od prodaje kineskog Geelya za sada nema ništa (prvi put je najavljeno još u leto 2006. godine), ova kineska kompanija traži nova tržišta za svoje modele. Najnovije je pronađeno u Turskoj.

 (Dalje)

Brilliance Auto, kineski partner bavarskog BMW-a (za tamošnje tržište pravi BMW-ove modele serije 3 i serije 5), planira da se pojavi na narednom Salonu automobila u Detroitu, u januaru 2009. godine.

 (Dalje)

Francusko-rumunski proizvođač automobila Dačija (Dacia) sapoštio je da će privremeno prekinuti proizvodnju zbog oštrog pada prodaje prouzrokovanog svetskim ekonomskim previranjima koja su pogodila industrijski sektor Rumunije.

 (Dalje)