home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Toyota je i ove godine uzela titulu najboljeg globalnog brenda među proizvođačima automobila

 (Dalje)Audi je drugu godinu zaredom dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada za dizajn u svetu - "red dot: client of the year".

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs  

Cene tehničkih pregleda vozila u Srbiji mogle bi značajno da porastu u narednom periodu, ako nadležno Ministarstvo trgovine uvaži predlog Udruženja osnivača privrednih društava ovlašćenih za poslove tehničkog pregleda Srbije, kako glasi pun naziv „udruženja tehničkih pregleda“, u kom između ostalog, traži i da se odrede najniže cene tehničkih pregleda vozila.

 (Dalje)

Cena nafte na svetskom tržištu pada, ali naftaši u Srbiji ne nameravaju da spuste cene derivata u maloprodaji. Kažu da zasad još nema uslova za pojeftinjenje, a sva je prilika da jeftinijeg benzina i dizela neće biti do kraja godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs  

Tomas Plonski obožava oldtajmere iz nekadašnjeg istočnog bloka. U svojoj radionici u Grefenhajnihenu, ovaj električar popravlja vozila koja su se pre 20 godina proizvodila u Istočnoj nemačkoj, Čehoslovačkoj i Sojvetskom Savezu.

 (Dalje)

Po podacima koje je objavio sajt Autonews.com, BMW je za prvih devet meseci 2011. na tržištu SAD-a prodao 177.679 svojih automobila (rast od 13% u poređenju sa istim periodom 2010.), dok je Mercedes plasirao 169.862 automobila (rast 6.3%).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Sumadijapress.co.rs

Preko 70 ljubitelja „fiće“ izložilo je svoje automobile u Kneževom arsenalu, a potom prodefilovalo gradom i Šumaricama.

 (Dalje)

Ruska kompanija ё-АVТО, koja je u maju počela sa primanjem prednarudžbina za svoja hibridna vozila (hatchback i van verzije), saopštava da je formirala fabrički trkački tim nazvan ё-RAID.

 (Dalje)

Najstarija vozila registrovana u Srbiji, prema podacima Ministarstva unutrašnjih posova, proizvedena su pre više od jednog veka - 1900. godine.

 (Dalje)

Volvo Car Corporation je najavio da će proizvodnja modela C70 prestati 2013. godine, kada će biti zatvorena i fabrika u Uddevalli, gde se C70 proizvodi.

 (Dalje)

FIAT će u Italiji proizvoditi novi Jeepov mali SUV. Zanimljivo je to što se ne radi o novoj generaciji Patriota, nego o potpuno novom malom SUV-u koji će biti čak i manji od Patriota.

 (Dalje)

Vodeći ljudi Kia Motors Slovakia su u prisustvu slovačke premijerke Ivete Radicove nedavno pokrenuli proizvodnju motora u novom pogonu.

 (Dalje)

Nagrada za kvalitet usluga Volkswagena u 2011. godini je uručena 29. septembra u Volfsburgu. Najboljih 100 servisnih partnera iz Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, koji su ostvarili najbolje performanse u pogledu kvaliteta usluga i zadržavanja kupaca u proteklih 12 meseci nagrađeni su na gala ceremoniji.

 (Dalje)

Fiat je za Alfa Romeo najavio novi 1,8 litarski motor koji će se od početka 2013. godine proizoditi u FMA Pratola Serra fabrici.

 (Dalje)

Novi most na Dunavu kod Beške, na severnom kraku koridora 10, pušten je u saobraćaj. 

 (Dalje)