home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen je u Nemačkoj, tačno na vreme pred godišnje odmore, lansirao još jednu specijalnu veriju modela T5 California, nazvanu "Black Edition."

 (Dalje)Preuzeto sa : Blic.rs

Kanadsko-austrijska kompanija „Magna internešenel”, u čijem vlasništvu učestvuje i ruski auto-gigant „Avtogas”, na korak je do preuzimanja nemačkog „Opela” za sumu od 700 miliona evra. „Magna” se juče dogovorila sa „Dženeral motorsom”, američkim vlasnikom „Opela”, ali dogovor mora da potvrdi i nemačka vlada koja će kreditirati novog vlasnika.

 (Dalje)

Američki Dženeral motors (General Motors Corp.) je potvrdio da planira proizvodnju novog malog automobila u SAD.

 (Dalje)

Sportski Mercedes E 63 AMG, čija premijera je održana u aprilu na Salonu automobila u Njujorku, na nemačkom tržištu startuje u avgustu, i to po ceni od 105.791 evro.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" mogao bi da se okrene francuskom "Pežo Sitroenu", kao potencijalnom partneru za integraciju, ukoliko njegova ponuda za preuzimanje nemačkog "Opela" propadne, ali bi takav sporazum bio prepun poteškoća, smatraju analitičari.

 (Dalje)

Nova Mazda3 osvojila je mesto u vrhu po izboru čitalaca nemačkog magazina AutoBild u segmentu dizajna malih i kompakt vozila, što je najveći i najvažniji segment u Evropi.

 (Dalje)

Kompanije Magna i Dženeral motors (GM) su blizu sporazuma koji će omogućiti nemačkoj filijali GM-a Opelu da koristi 1,5 milijardi evra pomoći nemačke vlade i izbegne rizik od finansijskog sloma, preneo je danas Fajnenšel tajms.

 (Dalje)

Izvršni direktor američkog "Krajslera" Robert Nardeli izjavio je pred Stečajnim sudom u Vašingtonu da jedino predloženo udruživanje s italijanskim "Fijatom" može da spase prezaduženu gigantsku auto-kompaniju od likvidacije.

 (Dalje)

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o bezbednosti u saobraćaju na putevima, koji predviđa rigorozniju kaznenu politiku, i treba da doprinese smanjenju broja saobraćajnih nesreća i nastradalih u saobraćaju.

 (Dalje)

I Koenigsegg u trci za Saab

29 Maj 2009 - 11:31 Vesti Link

Prema pisanju švedskog lista Dagens Industri, među tri preostala ponuđača za kupovinu Saaba (u vlasništvu američkog General Motorsa), nalazi se i švedski proizvođač superautomobila Koenigsegg.

 (Dalje)

Šef nemačkog automobilskog koncerna Porše (Porsche), Vendelin Videking (Wendelin Wiedeking), zaradio je prošle godine 77,4 miliona evra, više nego bilo koji drugi menadžer u Evropi.

 (Dalje)

Dženeral Motors (GM), kompanija koja je nekad bila najveći poslodavac u SAD, stigla je na rub bankrotstva pošto su poverioci odbili poslednju ponudu nagodbe.

 (Dalje)

Izložba klasičnih sportskih automobila, koje će prikazati učesnici međunarodnog relija "Trans Europa 2009" biće 30. i 31. maja održana na Kalemegdanu, saopštila je danas ambasada Francuske u Beogradu.

 (Dalje)

Pregovori o sudbini proizvođača automobila „Opela”, koji se nalazi u teškoj krizi, prekinuti su u Berlinu bez rešenja.

 (Dalje)

Jaguar XF je najnoviji u zaista dugačkom nizu automobila u policijskoj uniformi (zanimljivi primeri bili su recimo novi Fiat 500, a posebno ekskluzivni Lamborghini Gallardo).

 (Dalje)