home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kako piše Tanjug, potpredsednik Dženeral motorsa (GM) za globalna istraživanja i razvoj Alan Tob je izjavio da će vozila koja se delimično kreću bez pomoći vozača biti u upotrebi do sredine ove decenije, a da će sistemi za upravljnje kolima koja sama krstare biti dostupni do 2020. godine.

 (Dalje)Nakon potpunog preuzimanja vlasništva nad kompanijom Pinifarina Sverige AB 2013. godine, Volvo će potpuno prekinuti proizvodnju u fabrici Uddevalla. Svim radnicima biće ponuđen angažman u fabrici u Geteborgu /Gothenburg/ ili drugim proizvodnim postrojenjima Volvoa u Švedskoj.

 (Dalje)

Američka agencija NHTSA (National Highway Traffic Safety Association) je obavila da istražuje Mini Cooper S modele proizvedene 2007. i 2008. godine zbog izbijanja požara.

 (Dalje)

Hyundai je već drugu godinu za redom automobilski brend koji najbrže raste, na osnovu istraživanja poznate konsultanske kuće ''Interbrand''.

 (Dalje)

Volkswagen Privredna vozila su ostvarili znatan porast prodaje u periodu između januara i septembra 2011. Evropski tržišni lider je isporučio 390,000 lakih dostavnih vozila širom sveta u prvih devet meseci 2011.

 (Dalje)

Auto-moto savez Srbije od 18. do 21. oktobra 2011. godine organizuje međunarodni skup pod nazivom Bezbednost mreže evropskih puteva u zemljama u okruženju, koji se održava u okviru jesenjeg zasedanja Evropskog programa ocenjivanja puteva, EuroRAP. 

 (Dalje)

Twingo RS se proizvodi u Renaultovoj fabrici u Novom Mestu u Sloveniji, gde je proslavljena proizvodnja jubilarnog, i to 10.000-tog primerka ovog najmanjeg modela iz Renaultove RS porodice.

 (Dalje)

Toyota Motor Europe (TME) je objavila da planira da zaposli preko 100 profesionalaca u evropskom sedištu kompanije i centru za istraživanje i razvoj u Belgiji. Cilj toga je da vredni i talentovani profesionalci dođu na inženjerske, prodajne, marketinške i korporativne funkcije u TME.

 (Dalje)

Volkswagen je počeo sa isporukom 275 primeraka nove VW Bube koje je američka TV voditeljka Opra Vinfri prošle godine poklonila publici u svojoj emisiji.

 (Dalje)

Najsavršeniji humanoidni robot na svetu posetio je najveći sajam automobila na afričkom kontinentu - Johannesburg International Motor Show. Sa ciljem promovisanja nove Honde Civic, ASIMO je svim prisutnima demonstrirao najnaprednija dostignuća koja Honda ima u humanoidnoj robotici.

 (Dalje)

Volkswagen Grupa je odlikovana sa Internacionalnom nemačkom PR nagradom u kategoriji korporativne društvene odgovornosti za svoju međunarodnu cross-media kampanju "1:0 za Volkswagen - poslovna društvena odgovornost u Južnoj Africi".

 (Dalje)

Toyota Motor Corporation (TMC) planira da predstavi novu generaciju telematskih usluga(1) na tržištima u razvoju širom sveta, počevši od Tajlanda u martu 2012. Usluge će koristiti globalnu ‘oblak’ platformu, koja treba da započne sa radom 2012. godine, a zajednički je razvijena od strane TMC i američke Microsoft korporacije.

 (Dalje)

U subotu, 15.10.2011., na stazi Autokomerc Karting Centra, održane su polufinalna i finalna trka amaterskog karting kupa "Budi pobednik II" Kvalifikacije su počele 01.Jula 2011., a pobednik je tradicionalno dobio automobil Golf VI.

 (Dalje)

Ovo je poslednja Zonda F Roadster, koja će biti isporučena kupcu u Ukrajini. Radi se o ograničenoj seriji od samo 25 jedinica, a poslednja je upravo pred vama.

 (Dalje)

Nešto nam govori da će takmičenje od strane kreatora trkačke igre Forza Motorsport stvoriti veliku gužvu, s obzirom da pobednik dobija vlastiti ... potpuno novi BMW M5!

 (Dalje)