home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi model automobila "elantra", proizvođača Hjundai, osvojio je nagradu "Oskar prestiža" za najbolji automobil u 2011. godini u Srbiji, odlukom žirija časopisa Automobilski forum koji je po 20. put dodelio priznanja najboljima u automobilskoj privredi.

 (Dalje)U američkoj filijali Forda su se našli na mukama jer trenutno ne mogu da isporuče dovoljne količine crvenih i crnih modela iz svoje ponude. Iako ova vest zvuči kao preuranjena prvoaprilska šala, u Fordu su zaista bili prisiljeni da kratkotrajno stopiraju narudžbine automobila u polu-metalik crvenoj, odnosno crnoj boji zbog problema u snadbevanju koji je posledica nedavnog razornog zemljotresa u Japanu.

 (Dalje)

Japanski automobilski gigant Toyota je nastavio proizvodnju Priusa i dva Lexus modela nakon dve nedelje zastoja zbog razornog zemljotresa i cunamija, preneo je u ponedeljak japanski list Mainichi.

 (Dalje)


Kompanije "Telenor" i "Fijat automobili Srbija" potpisale su danas ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg će "Telenor" nabaviti više od 100 "Fijatovih" vozila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Kurir-info.rs

„Čeri“ je odavno preležao dečje bolesti. Za godinu dana zamenjena su samo dva parking senzora „tenga“, kažu zastupnici Kineza za Srbiju.

 (Dalje)

Održan Sajamski reli

28 Mar 2011 - 11:52 Vesti Link

I to dvanaesti po redu

U organizaciji Sportskog reli saveza Srbije uspešno je organizovan dvanaesti po redu, Sajamski reli – Trofej Beograda 2011.

 (Dalje)

Na montažnim linijama kompanije „Fijat automobili Srbija“ više se ne sklapaju nove školjke za automobil „punto“, a sa trodnevnim procesom montaže, pre ostalih 300 karoserija, počinje i rušenje objekata Instituta za razvoj, kao i zgrade bivšeg heliodroma ove fabrika, saznaju „Novosti“.

 (Dalje)

Sebastijan Ožije pobednik je trećeg ovogodišnjeg relija koji se vozio u Portugalu.

 (Dalje)

Po završetku trke tehnička komisija FIA-e je obavila naknadne preglede automobila i utvrđene su nepravilnosti na automobilima koje su vozili Serhio Perez i Kamui Kobajaši koji su trku završili na sedmom i osmom mestu.

 (Dalje)

Objasnio kako se vozi

Dok smo mi u Srbiji na RTS-u gledali Žikinu Šarenicu umesto Formule 1, Fetel je jurio kako bi došao do svoje prve pobede u sezoni a jedanaeste u svojoj karijeri, opravdavši tako pol poziciju koju je osvojio dan ranije.

 (Dalje)

DSG je globalno uspešna priča: 3.4 miliona jedinica automatskih menjača je proizvedeno samo u Kassek fabrici – za brendove kao što su Audi, SEAT, Škoda, Volkswagen komercijalna vozila i Volkswagen. Dodatnih 150,000 jedinica je proizvedeno u Daliji (Kina).

 (Dalje)

Volkswagen je rešio da pomogne narodu Japana  

Član Upravnog odbora ljudskih resursa Dr. Njuman je izjavio:”Volkswagen i Audi ponaosob će pružiti milion evra humanitarne pomoći ”.

Porche AG će donirati pola miliona evra asistirajući ugroženim ljudima.

Predsednik Radnog saveta grupe Osterloh najavljulje kampanju doniranja među zaposlenima.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila Ford saopštio je juče da će na pet dana zaustaviti proizvodnju u fabrici u Belgiji zbog mogućeg nedostatka delova iz Japana, kao posledice zemljotresa i cunamija u toj zemlji.

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila "Honda" je saopštio da je do daljnjeg otkazao porudžbine sa američkog tržišta za vozila koja se montiraju u Japanu, zbog poremećaja u snabdevanju auto-delovima uzrokovanog razornim zemljotresom i cunamijem 11. marta.

 (Dalje)

A sad malo oni

26 Mar 2011 - 23:48 Vesti Link

Mislimo na Ožijea i Leba

Poslednja vest koju smo preneli je bila da Fordovi deru Citroene, ali situacija više nije takva. 

Posle završenih 13. stejdžova na čelu je Sebastijan Ožije dok ga, ne baš u stopu prati klupski kolega, sedmostruki šampion Sebastijan Leb. Jari Mati Latvala, vozač Forda koji je jutros bio u vođstvu, sada je na trećem mestu sa više od četiri minuta zaostatka dok se iza njega ušunjao Metju Vilson sa Stobart Fordom.

 (Dalje)