home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tokom 2008. godine u Hrvatskoj je registrovano 88.217 novih privatnih vozila, što je za 5.667 vozila ili za 6,8 posto više u odnosu na godinu ranije, pokazuju preliminarni podaci koje je objavila agencija Promocija Plus.

 (Dalje)Nemački auto-gigant "Dajmler" definitivno je odustao je od kupovine švedske kompanije "Volvo automobili" od njene matične korporacije, američkog "Forda", objavio je nemački nedeljnik "Špigl" u najnovijem broju.

 (Dalje)

Kao što je bilo najavljeno još prošle godine, japanski Isuzu će do 31. januara ove godine i zvanično prestati da prodaje i poslednja dva svoja putnička modela na tržištu SAD-a.

 (Dalje)

Nemci su danas i zvanično potvrdili da svetsku premijeru svog novog modela Panamera neće održati u martu ove godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno bilo planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju (20. – 28. april).

 (Dalje)

Prema pisanju japanskog dnevnika Nikkei, globalna finansijska kriza je prisilila fabriku Suzuki da koriguje planove o predstavljanju svog novog modela Kizashi, koji je prvobitno trebao da se pojavi na samom početku 2010. godine (proizvodiće se u Sagara fabrici u Japanu).

 (Dalje)

Uprkos finansijskoj pomoći države, auto-giganti i dalje su u teškoj situaciji. Analitičari smatraju da su šanse za njihov opstanak minimalne.

 (Dalje)

Citroen će uskoro 2.7 HDiF dizel motor u modelu C6 zameniti većim i jačim 3,0 litarskim agregatom, koji je pre nekoliko dana debitovao i u Jaguaru XF.

 (Dalje)

Tokom 2009. Lancia će napokon realizovati plan o povlačenju modela Thesis iz prodaje, mada se o prodaji teško može govoriti jer se Thesis trenutno proizvodi samo po narudžbini.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Krajsler" primio je od Vlade Sjedinjenih Američkih Država vanrednu pozajmicu od četiri milijarde dolara, kako ne bi došlo do kolapsa kompanije, javlja BBC.

 (Dalje)

Citroen će ove godine proslaviti 90 godina svog postojanja, a sem novim modelima (kakav je recimo C3 Picasso), ovaj jubilej će francuska kompanija obeležiti i novim, odnosno restilizovanim zaštitnim znakom – poznatim "ševronom".

 (Dalje)

Porodica Pininfarina prodaće svojih 50.6% kompanije kako bi omogućila kompaniji da se izbori sa dugom od preko 800 miliona dolara.

 (Dalje)

Na tržištu automobila u Španiji zabeležen je tokom 2008. godine najveći pad prodaje u istoriji od 28,1 odsto, saopštilo je Nacionalno udruženje proizvođača automobila (Anfac).

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač automobila "Hjundai motor" prognozira da će svetska prodaja automobila ove godine opasti najmanje 7,7 odsto, kao posledica recesije koja je zahvatila svet.

 (Dalje)

Američki milijarder Kirk Kerkorijan prodao je svoje preostale akcije u Fordu čime je kompletirao povlačenje deonica iz ove nekada visokoprofitabilne kompanije.

 (Dalje)

General Motors je krajem oktobra saopštio da je u prvih 14 dana prodaje (tačnije od 13. do 27. oktobra) za novi Chevrolet Camaro već dobio više od 6000 narudžbina, a najnovija vest glasi da je do sada ukupno primljeno 10.000 porudžbina za ovaj model.

 (Dalje)