home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Peugeot je proslavio proizvodnju 500.000-tog primerka 107-ice, najmanjeg modela u svojoj gami. 

 (Dalje)Američki poizvođač vozila "Dženeral motors" (GM) je objavio plan za ulaganje miliona dolara u domaću fabriku malih automobila.

 (Dalje)

ASIMO, Hondin humanoidni robot, će 31. oktobra proslaviti svoj 10. rođendan! Kada je konstruisan pre deset godina bio je toliko napredan da je započeo pravu revoluciju u oblasti humanoidne robotike.

 (Dalje)

Češka "Škoda" planira da u narednih deset godina udvostruči ponudu na oko 1,5 miliona vozila godišnje, a već u 2011. će izaći na tržište sa novim modelom, manjim od "fabije", rekao je na konferenciji za novinare predsednik upravnog odbora "Škode" Vinfrid Valand.

 (Dalje)

Posetioci 26. Beogradskog Jazz festivala, mogli su 28. oktobra da uživaju u nastupima sjajnih džez umetnika: saksofoniste Wayne Shortera, švedske pevačice Rigmor Gustafsson i austrijskog gudačkog kvarteta radio.string.quartet.vienna, ali i da vide jedinog predstavnika džeza među automobilima. Već samo ime najmanjeg, ali po mnogima najsimpatičnijeg Hondinog modela - Jazz, asocira na zabavan i autentičan osećaj u vožnji. Delta Automoto tokom oktobra i novembra, ovaj praktičan i fleksibilan gradski auto nudi po akcijskim cenama, nižim i do 2.200€.

 (Dalje)

Honda je proglašena za “najzelenijeg proizvođača automobila” u Americi, po peti put. Ovu titulu već deset godina udruženje Union of Concerned Scientists (USC) dodeljuje proizvođaču sa flotom koja ima ukupni najmanji nivo emisije izuvnih gasova (pre svega CO2).

 (Dalje)

Američki "Ford" je saopštio da je na poslovima u Evropi zabeležio tromesečni gubitak, prvi od početka 2009. godine, iako je čitava grupacija zaradila 1,7 milijardi dolara u trećem kvartalu, najviše u 107-godišnjoj istoriji kompanije u jednom tromesečju.

 (Dalje)


Udruženje „Audi klub Srbijа“ je osnovаno u аvgustu 2010. godine sа stаlnim sedištem u Novom Sаdu. Idejа o formirаnju udruženjа pokrenutа je dve godine rаnije kаdа je nekoliko ljubiteljа Audijevih аutomobilа orgаnizovаlа prvo neformаlno druženje u Novom Sаdu.

 (Dalje)


Tradicionalna revija filmova "L’Oréal Paris Cinemania" ove godine se održava od 29. oktobra do 5. novembra u beogradskom Sava Centru a dva dana kasnije i u Novom Sadu, tačnije od 31. oktobra do 7. novembra.

 (Dalje)

Izvšni direktor "Fijata" Serđo Markione našao se, posle sindikalnih napada i na udaru visokih političara u Italiji, nakon što je izazvao seriju komenatara početkom ove sedmice izjavom da neefikasnost ugrožava italijanske fabrike za izradu automobila.

 (Dalje)

„Nisan” je danas opozvao više od 2,1 miliona vozila u svetu zbog greške na sistemu kontrole motora, naglašavajući da će besplatno popraviti neispravne delove na jednom broju vozila zbog toga što bi moglo da dođe do zaustavljanja mašine u toku vožnje, prenele su agencije.

 (Dalje) (Dalje)

Električni "audi A2" prevalilo je za sedam sati, bez dopune baterije, 600 kilometara (372 milje) puta od Minhena na jugu Nemačke do Berlina, postavivši "novi svetski rekord u pređenom rastojanju" jednog elektro-vozila, kako su to ocenili organizatori.

 (Dalje)

BMW je opozvao više od 150.000 različitih modela, proizvedenih od 2007. do 2010. godine. Deo njih ima problem sa pumpom za gorivo, a deo sa izduvnim sistemom.

 (Dalje)