home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki predsednik Barak Obama je objavio da će vlada SAD do 1. juna od domaćih proizvođača kupiti 17.600 automobila sa malom potrošnjom goriva.

 (Dalje)Međunarodna nevladina organizacija za zaštitu životne sredine Grinpis (Greenpeace) saopštila je da akcija zamene starih automobila neće rešiti problem u automobilskoj industriji, kao ni problem zagađenja.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Udruženje vlasnika automobila registrovanih u Crnoj Gori ne prihvata predlog Vlade da za preregistraciju plate 10% carine i 18% PDV-a. „Crnogorci" hoće da plate upola manje!

 (Dalje)

Češki automobilski gigant "Škoda Auto" proizveo je ove sedmice sedmomilionito vozilo u svojoj novijoj istoriji koja se računa od pripajanja te firme nemačkom "Folkswagenu" 1991. godine.

 (Dalje)

U Indiji je juče počela prodaja najjeftinijeg automobila na svetu "tata nano", koji je niskom cenom stekao popularnost i pre nego što se pojavio na tržištu, javile su agencije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Vlada će dozvoliti preregistraciju „crnogoraca" uz plaćanje 10% carine i 18% PDV-a, procenjuje se da u Srbiji ima 50.000 ovakvih automobila

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Posle italijanskog “Fijata” u Srbiju bi mogao da dođe još jedan proizvođač automobila i to sa Bliskog istoka. Reč je o kompaniji “Saipa” iz Irana koja je izrazila spremnost da investira u izgradnju i opremanje fabrike automobila u Gadžinom Hanu kod Niša.

 (Dalje)

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o bezbednosti u saobraćaju. Cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje bezbednosti na putevima. Samo u minuloj godini na drumovima poginulo 897 osoba. Bodovanje nesavesnih vozača. Zatvorska kazna za 18 bodova.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, danas je na Salonu automobila u Njujorku saopšteno ko je dobitnik priznanja Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year" – WCOTY). Kao što ste videli već iz naslova, to je Volkswagen Golf šeste generacije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Oko 15.000 vozača koji drumovima Srbije voze u automobilima sa crnogorskim tablicama, moraće da ih preregistruju u roku od tri meseca i za to uredno plate PDV i carinu na sadašnju tržišnu vrednost vozila, saznaje „Blic” u Vladi Srbije.

 (Dalje)

Očekuje se da bi Volkswagen AG do kraja ove godine mogao preteći posrnuli General Motors i kada je reč o broju proizvedenih automobila preuzeti poziciju broj dva, odmah iza Toyote.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Kini je u martu dostigla najmanje 1,03 milion, i prevazišla je prodaju u SAD u trećem uzastopnom mesecu.

 (Dalje)

Srbija na proizvodnji "punta" sa oznakom "Fijata", koji je u kragujevačkim pogonima "Zastave" počeo da se proizvodi krajem prošlog meseca, ima zaradu od 722 evra po automobilu, izjavio je u Kragujevcu potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić.

 (Dalje)

Nemački mediji tvrde da bi vladajuća porodica iz Abu Dabija mogla da se odluči da ulaže u posrnuli "Opel", čiji izvori ipak izbegavaju da se izjasne o glasinama da je bogati arapski emirat zainteresovan za nemačku auto-kompaniju.

 (Dalje)

Michelin predstavlja najnoviju gumu, Michelin Latitude Cross, namenjenu isključivo za SUV vozila (sportska terenska vozila). Ova guma se priključuje liniji guma- Michelin Latitude Cross  za  vozila sa pogonom na sva četiri točka - koja je potpuno obnovljena u manje od dve godine.

 (Dalje)