home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai će od sledeće godine u svoje modele početi da ugrađuje novi šestostepeni automatski menjač, zaslužan za potrošnju manju do 12%, a takođe je i 12 kg lakši od petostepene transmisije.

 (Dalje)Prodaja vozila posrnulog američkog auto-giganta "Dženeral motorsa" (GM) u Kini, uprkos ekonomskoj krizi u svetu, biće "značajno" iznad milion jedinica u 2009. godini, izjavio je danas predsednik azijske filijale GM Nik Rejli.

 (Dalje)

Pošto su najavili promociju novog hibridnog modela Insight za predstojeći Salon automobila u Detroitu, u Hondi planiraju i dalje. Tačnije, prema poslednjim vestima, hibridna verzija novog Jazza (evropsku premijeru je imao početkom oktobra na Salonu u Parizu) će se u prodaji pojaviti tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Japanski proizvođač mini automobila "Suzuki" odlučio je da smanji proizvodnju u zemlji za oko 30.000 jedinica, pošto je globalna recesija drastično smanjila potražnju za vozilima i prinudila japanske kompanije na veliki broj otkaza i dalje kresanje proizvodnje. Domaća proizvodnja "Suzukija" biće smanjena na 1,16 miliona vozila, u odnosu na raniji plan od 1,19 miliona, saopšteno je u sedištu kompanije, u mestu Hamamacu.

 (Dalje)

Indijska kompanija "Tata Motors", vlasnik "Jaguar Lend Rovera" najavila je da će dati na desetine miliona funti britanskom proizvođaču, preneo je BBC.

 (Dalje)

Na listi holandskog Autobloga među deset najvećih zagađivača našlo se čak sedam tzv. superautomobila.

 (Dalje)

Američki autogiganti - "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" - dobiće oko 3,3 milijarde dolara zajma od Kanade i njene provincije Ontario, izjavio je premijer te zemlje Stefan Harper.

 (Dalje)

Tjuning kompanija G-Power je još pre nekoliko meseci na nemačkoj stazi Papenburg uspela da svojim modelom Hurricane M5 (ima 730KS) postigne maksimalnu brzinu od 360 km/h, što je ovaj M5 tada učinilo najbržim BMW-ovim sedanom.

 (Dalje)

Rumunski premijer Kalin Taričanu Popesku najavio je da će kompanija za proizvodnju automobila "Dačija" i četiri njena kooperanta dobiti pomoć od države u iznosu od 125 miliona evra.

 (Dalje)

Vest da je vlada odlazećeg predsednika SAD Džordža Buša spremna da bez odlaganja odobri kredite posrnulim autogigantima iz Detroita sinoć je uticala na osetan rast cena akcija "Dženeral motorsa" (GM), "Forda" i "Krajslera", na njujorškom Volstritu, izveštava agencija Blumberg.

 (Dalje)

Škodin Motorsport tim će na predstojećem reliju Monte Karlo (kao deo IRC serije-Intercontinental Rally Challenge) nastupiti sa novom reli Fabijom S2000, koju pokreće četvorocilindrični atmosferski 2,0 litarski agregat sa 16 ventila i 245 Nm obrtnog momenta.

 (Dalje)

Toyota Australia je odlučila da do 31. marta naredne godine zbog finansijske situacije prekine sa proizvodnjom modela svoje TRD (Toyota Racing Development) porodice, odnosno sportskih varijanti tamošnjih Toyotinih automobila.

 (Dalje)

Mercedes-Benz je saopštio da je 2002. godine, kada je počela proizvodnja, aktuelna generacija njihove E klase (serija W211) do sada isporučena u 1,5 miliona komada (40% svih kupaca se odlučilo za dizel verzije).

 (Dalje)

BMW je još ranije, zbog prevelike sličnosti kineskog vozila Shuanghuan CEO sa prethodnom generacijom modela BMW X5, podneo tužbu sudu u Minhenu kako bi sprečio njegovu prodaju u Nemačkoj - i dobio. Isto je uradio i u Italiji, ali italijanski sud nije presudio u korist BMW-a.

 (Dalje)

Francuska fabrika automobila Reno odlučila je da prekine proizvodnju u Turskoj od 18. decembra do 12. januara zbog velikog pada prodaje, saopštila je turska novinska agencija Anadolija.

 (Dalje)