home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda štand na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, koji traje od 2. do 17. oktobra, krasiće priznanje Euro NCAP Advanced za najbolju inovaciju u bezbednosti, kao i premijerno izložen najnoviji član hibridne Honda flote - šarmantni Jazz Hybrid.

 (Dalje)OMV će 1. oktobra 2010. proslaviti drugi put „Međunarodni dan kafe“ nudeći besplatnu kafu svim posetiocima benzinskih stanica sa VIVA kafe-restoranima.

 (Dalje)

Na Chevrolet modnoj pisti u Parizu, Chevrolet Europe i Međunarodno udruženje SOS dečijih sela najavili su početak evropskog partnerstva sa ciljem obezbeđivanja povećane mobilnosti dece pod zaštitom i njihovih staratelja.

 (Dalje)

Registarske oznake imaće 74 opštine i grada u Srbiji, saobraćajne dozvole izgledaće poput novih ličnih karata, a registracija neće morati da se produžava isključivo na šalterima MUP-a, propisano je novim pravilnikom koji će početi da se primenjuje 1. januara 2011. godine.

 (Dalje)

Rast prihoda Porschea

30 Sep 2010 - 11:32 Vesti Link

Nemački Porše je objavio novi rekordan rast prihoda od 17,9 procenata u poslednjoj fiskalnoj godini, kada je zabeleženo povećanje prodaje od 8,9 odsto.

 (Dalje)

Jedan od direktora italijanskog "Fijata" Alfredo Altavila smatra da je korišćenje prirodnog gasa kao pogonskog goriva za automobile u kratkoročnom periodu najbolje ekološko rešenje, ne samo za Evropu nego i za SAD, zbog njegovih karakteristika i jeftine proizvodnje, perenele su agencije.

 (Dalje)

Holandski Spyker Cars (vlasnik Saaba) i nemački BMW su danas i zvanično objavili da su postigli sporazum o snadbevanju novih Saab modela sa BMW-ovim turbo motorom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs  

Od stupanja na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja policija je napisala više od 117.000 prekršajnih prijava za koje su predviđeni kazneni poeni, a od toga je 12.500 vozača uhvaćeno kako tokom vožnje razgovara mobilnim telefonom.

 (Dalje)

Nemački „Audi”, jedna od filijala nemačkog „Folksvagena”, planira temeljito preuređenje pogona u Đeru u Mađarskoj u fabriku za kompletnu montažu modela A3 i TT, u šta će uložiti 900 miliona evra kako bi se godišnje izrađivalo do 125.000 kola, objavio je internet portal „Autonjuz”.

 (Dalje)

Mahindra & Mahindra, najveći indijski proizvođač komercijalnih i SUV vozila, preuzeo je korejskog proizvođača automobila Ssangyong. Cilj preuzimanja je povećanje prodajnih rezultata u Evropi.

 (Dalje)

Dva Audi R15 TDI na trci „Petit Le Mans“ početkom oktobra

 (Dalje)

Audi A1 i A5 Sportback su nagrađeni „Autonis 2010“ nagradom za dizajn

 (Dalje)

Saradnja BMW-a i Saaba

27 Sep 2010 - 18:45 Vesti Link

Kompanija "Saab" i nemački BMW najavili su da će potpisati ugovor o saradnji na osnovu koje će posrnula švedska firma dobiti pristup BMW tehnologijama i proizvodnji delova za automobile, najavili su lokalni mediji.

 (Dalje)

Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije (BSOIS), proteklog vikenda (25. i 26. septembra) organizovao je Evropski regionalni kup P1 u biciklizmu za osobe sa invaliditetom, na stazi Ušće.

 (Dalje)

Ovo je prvi put da je Move & Help, OMV inicijativa u obrazovanju, uspela da postavi svetski rekord. U isto vreme poslat je jasan signal u interesu podizanja javne svesti o funkcionalnoj nepismenosti i teškoćama pri čitanju.

 (Dalje)