home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota smanjuje produkciju

11 Dec 2008 - 18:02 Vesti Link

Najveći japanski proizvođač motornih vozila, Toyota, oštro je sasekao prodajne planove za 2009. godinu na oko 8 miliona vozila suočen sa padom potražnje u svetu.

 (Dalje)Maybach 72

11 Dec 2008 - 12:49 Vesti Link

Mada je ogromnoj većini smrtnika i "obični" Maybach 62 i više nego ekskluzivan automobil, to nekima očigledno nije bilo dovoljno. Na internetu se naime pojavila vest o zanimljivoj preradi već ionako prestižnog Maybacha 62 (dugačak inače 6,17 metara), koji je posle produženja karoserije za još jedan metar s pravom poneo novo ime Maybach 72.

 (Dalje)

Great Wall, najveći kineski proizvođač SUV vozila (a Evropljanima poznat i po kopiji Fiatove Pande), planira da investira oko 80 milona evra u svoju evropsku fabriku, koja će biti smeštena u bugarskom gradu Loveč (170 km udaljenom od Sofije).

 (Dalje)

Ferrari otpušta radnike

10 Dec 2008 - 12:24 Vesti Link

Iako to za sada još uvek negiraju, globalna ekonomska kriza pogađa i Ferrari koji beleži značajan pad prodaje, ali i najavljuje otpuštanja radnika.

 (Dalje)

Demokratske vođe Kongresa SAD i zvaničnici Bele kuće postigli su danas okvirni dogovor o 15 milijardi dolara vrednom paketu zajmova za spasavanje američkih prozivođača automobila koji će vladi dati izvanrednu moć u reorganizaciji autoindustije. Ipak, spasavanje je i dalje suočeno sa preprekama pošto su republikanski zakonodavci istakli velike rezerve.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Serđo Markione, predsednik Grupe „Fijat”, u intervjuu magazinu „Automotive News Europe”, izjavio je da zbog svetske ekonomske krize koja je zahvatila i auto-industriju „povlači kočnicu u odnosu na sve nove modele kod kojih već nije dostignuto 80 ili 90 odsto razvoja”.

 (Dalje)

Kompanija Čangan Auto, kineski partner Forda, pregovara sa američkim proizvođačem motornih vozila o mogućoj kupovini njegove filijale Volvo, piše danas pekinški "Nešnel biznis dejli" (National Busineš Daily).

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Ford" zaustaviće proizvodnu liniju svoje jedine fabrike u Rusiji od 24. decembra do 21. januara 2009. i pomeriti početak proizvodnje modela "mondeo" na mart iduće godine, saopšteno je iz kompanije.

 (Dalje)

Ovaj neobični automobil sa šest točkova su još u martu 2004. godine mogli da vide posetioci Salona automobila u Ženevi, a po poslednjim informacijama, Covini C6W će konačno od sledeće godine biti dostupan i zainteresovanim kupcima.

 (Dalje)

Kriza u automobilskoj industriji pogodila je u Poljskoj sve proizvođače osim FIATA, a u susednoj Češkoj, dok svi drugi otpuštaju, japansko-francuski TPCA (Toyota-Peugeot-Citroen-Automobile), planira povećanje proizvodnje.

 (Dalje)

Predsednik "Fijata" Serđo Markione je izjavio da vodeći italijanski proizvođač automobila mora naći strateškog partnera, jer je isuviše mali da bi preživio tekuću ekonomsku krizu.

 (Dalje)

Prošlog petka je u Narodnom pozorištu RS održan “Izbor automobila godine Republike Srpske”. Za izbor su nominovana 32 automobila, a 9 njih je ušlo u finale. O pobedniku su pored članova međunarodnog stručnog žirija, odlučivali i glasovi, prikupljeni putem interneta i kupona iz dnevnih novina.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborghini je objavio da je isporučio dvadeseti, odnosno poslednji proizvedeni primerak svog ekskluzivnog modela Reventon.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ako je suditi prema informacijama sa prošlonedeljnog Ruskog biznis dijaloga, na listi proizvoda koji će se ubuduće u Ruskoj Federaciji prodavati bez carine, naći će se i automobili. Prvi kontingent automobila iz Srbije trebalo bi da startuje u prvom kvartalu naredne godine, pri čemu će obim i vrednost tog izvoza biti utvrđeni kvotama.

 (Dalje)

Demokrate u američkom Kongresu dogovorile su se, navodno, sa Belom kućom o neophodnoj kreditnoj pomoći za automobilsku industriju SAD u vrednosti od 15 do 17 milijardi dolara, izjavili su agenciji Rojters dva kongresna savetnika.

 (Dalje)