home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada bi zvanični rezultati izbora za Evropski automobil godine 2009. (2009 European Car of the Year) trebalo da budu objavljeni tek 17. novembra ove godine, pojedini sajtovi već javljaju da je novi nosilac ove prestižne titule za 2009. godinu Alfa Romeo MiTo (dobio je navodno ukupno 462 poena).

 (Dalje)Razgovori sa kompanijom Dženeral motors (General Motors) o otvaranju fabrike za sklapanje vozila Opel astra klasik u Srbiji su u toku, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

 (Dalje)

Nemački "Folksvagen" je postao najveća svetska kompanija po tržišnoj vrednosti premašivši američkog naftnog giganta "Ekson", jer je vrednost akcija tog proizvođača automobila na frankfurtskoj berzi danas udvostručena.

 (Dalje)

Svetska prodaja vozila japanskih proizvođača Tojote (Toyota) i Nisana (Nissan) pala je septembru zbog smanjenja potražnje u SAD, saopšteno je danas u Tokiju.

 (Dalje)

Najviše zahvaljujući globalnoj finansijskoj krizi, Fiat je odlučio da povratak Alfa Romea na tržište SAD-a odloži sve do 2011. godine.

 (Dalje)

Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević izjavio je Tanjugu "da postoje inicijative da se kragujevački automobili proizvode u afričkim zemljama".

 (Dalje)

Izvor : Politika.rs

Izričit stav „Fijata” da u kragujevačkom pogonu nema mesta za konkurentsku firmu doveo je u ćorsokak pregovore države i američkog „Dženeral motorsa“ oko sklapanja „astre klasik“ u „Zastavinoj“ fabrici. Pregovori, ipak, nisu prekinuti, pa još uvek postoji mogućnost da se vremešni „Opelov“ model proizvodi u centru srpske automobilske industrije. „Politika“ saznaje da se traži drugo rešenje, odnosno lokacija izvan fabričkog kruga „Zastave“.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Dajmler", u okviru koga posluje "Mercedes-Benc", objavio je da je profit kompanije u trećem tromesečju dostigao 213 miliona evra, čime je zabeležen dramatičan preokret nakon gubitka od 1,5 milijardi evra u istom periodu minule godine.

 (Dalje)

Kompanija Automobili Lamborghini S.p.A. je ponovo donirala jedan svoj automobil italijanskoj policiji (prvi primerak Gallarda je tamošnjoj policiji doniran 2004. godine koja je na autoputevima centralne i južne Italije do sada sa njim prešla oko 140.000 km, a drugi primerak od 2005. vozi i policija u Bolonji).

 (Dalje)

Richard Noble i Andy Green rade na automobilu koji će moći da postigne maksimalnu brzinu veću od 1000 milja na sat (1610 km/h).

 (Dalje)

Velike svetske auto-kompanije, kao što su italijanski "Fijat" i južnokorejski "Hjundaji", iznele su crna predviđanja za iduću godinu, u trenutku kada globalna finansijska kriza uzima danak.

 (Dalje)

Preduzeće Globus auto iz Pančeva danas je dobilo pehar za kvalitet i inovaciju Novosadskog sajma za razvoj vozila na elektro pogon.

 (Dalje)

Japanski "Nisan" je najavio da kupuje oko 20 procenata američkog "Krajslera" i ponudio da se posrnuli gigantski proizvođač automobila priključi francusko-japanskom udruženju sa "Renoom", piše danas "Detroit njuz", pozivajući se na izvore bliske kompanijama.

 (Dalje)

Novi Volkswagenov Golf je, kao što se uostalom i očekivalo, na EuroNCAP crash testu osvojio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost odraslih putnika, sakupivši u toj kategoriji ukupno 36 od mogućih 37 poena (test je izveden pri brzini od 64 km/h).

 (Dalje)

Plivaču Miloradu Čaviću, novom zaštitnom licu "Forda", uručeni su ključevi modela "kuga", koji je premijerno predstavljen uoči svečanog otvaranja 8. međunarodnog sajma automobila "Auto Show" u Novom Sadu.

 (Dalje)