home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Britanska filijala francuskog "Pežoa" počela je da prima porudžbine za hibridni model "pežo 3008" (Hybrid4), prvi kompletno hibridni dizel automobil na svetu, a prve isporuke počeće u oktobru iz paketa ograničene proizvodnje, preneo je interenet portal "Autonjuz." 

 (Dalje)Španci su primorani da smanje maksimalnu brzinu na autoputevima na 110 kilometara na sat sa ranije važećeg ograničenja od 120 kilometara, a tu meru je vlada u Madridu uvela u cilju smanjenja potrošnje energenata u vreme kad gorivo poskupljuje zbog poremećaja proizvodnje nafte u Libiji.

 (Dalje)

U Chryslerovoj fabrici u Meksiku je i zvanično počela proizvodnja malog Fiata 500, a događaju su prisustvovali i prvi čovek Fiata Serđo Markione i predsednik Meksika Felipe Kalderon.

 (Dalje)

Kompanija Fiat automobili Srbija (FAS) zaposlila je 60 diplomiranih studenata mašinskih fakulteta u Srbiji i Politehničke škole u Kragujevcu, saopštila je danas ta kompanija.

 (Dalje)

I uzeta mu pobeda u S2000  

Naser Al Atijah je naknadno izgubio pobedu u klasi S2000 na Reliju Meksika zbog tehničkih neregularnosti na njegovom Fordu Barwa.

 (Dalje)

Jeep razvija novi model u B segmentu, a koji bi bio baziran na Fiatovoj platformi i agregatima.

 (Dalje)

Nakon što je većina medija prenela izjavu Mitsubishijevog čelnika da od naslednika Lancera EVO X neće biti ništa, japanski proizvođač se našao na udaru entuzijasta.

 (Dalje)

Kada smo  pomislili da je skoro sve gotovo i da će Ožije zabeležiti svoju prvu pobedu na Reliju Meksika i prvu ove sezone, on je uspeo da se sprca i da pobedu prepusti Lebu koji mu je ionako dahtao za vratom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs  

„Fijat automobili Srbija“ pre roka obustavlja serijsku proizvodnju svog automobila. Povremeno sklapanje od oktobra na novim trakama

 (Dalje)

Britanski Jaguar (u vlasništvu indijskog Tata Motorsa) ovog meseca obeležava 50-godišnjicu njihovog kultog modela E-Type, a švedski dizajnerski studio Vizualtech je povodom tog jubileja nedavno pustio u javnost rendere njihovog viđenja moderne verzije, nazvane Growler E.

 (Dalje)

Chevrolet je na Salonu automobila u Ženevi objavio cenu po kojoj će se od novembra ove godine u Evropi prodavati njihov model Volt.

 (Dalje)

Prema istraživanju tržišta osiguranja i osiguravajućih kuća, koje je krajem prošle godine, sprovela agencija “Ipsos stratedžik marketing”, 46 odsto građana u Srbiji koristi obavezno osiguranje vozila, a svega četiri odsto vlasnika vozila plaća kasko osiguranje. Mnogi građani ne prepoznaju razlike između ove dve vrste osiguranja ili im jednostavno nisu jasna prava i obaveze prilikom korišćenja kaska. Ipak, najveću prepreku za kasko predstavljaju visoke cene godišnjeg osiguranja.

 (Dalje)

Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija, Sirija je centar najstarijih civilizacija na svetu i zemlja u kojoj se Sveti Pavle preobrazio u hrišćanina na putu za Damask. Hiljade istorijskih znamenitosti mogu se obići taksijem, najčešće, "zastavom floridom” ili javnim prevozom čiji je proizvođač Fabrika automobila Priboj.

 (Dalje)

I od svog kolege je brži...

Sebastijan Ožije ulazi u poslednji dan relija Meksika sa 10,5 sekundi prednosti u odnosu na svog klupskog kolegu Sebastijana Leba.

 (Dalje)

Četiri velike svetske autokompanije "Honda", "Ford", "Krajsler" i "Mazda" objavile su gotovo istovremeno masovan opoziv automobila, uglavnom na tržištu SAD, zbog različitih tehničkih problema, ali koji nisu bili uzrok incidenata ili povreda.

 (Dalje)