home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prema istraživanju tržišta osiguranja i osiguravajućih kuća, koje je krajem prošle godine, sprovela agencija “Ipsos stratedžik marketing”, 46 odsto građana u Srbiji koristi obavezno osiguranje vozila, a svega četiri odsto vlasnika vozila plaća kasko osiguranje. Mnogi građani ne prepoznaju razlike između ove dve vrste osiguranja ili im jednostavno nisu jasna prava i obaveze prilikom korišćenja kaska. Ipak, najveću prepreku za kasko predstavljaju visoke cene godišnjeg osiguranja.

 (Dalje)Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija, Sirija je centar najstarijih civilizacija na svetu i zemlja u kojoj se Sveti Pavle preobrazio u hrišćanina na putu za Damask. Hiljade istorijskih znamenitosti mogu se obići taksijem, najčešće, "zastavom floridom” ili javnim prevozom čiji je proizvođač Fabrika automobila Priboj.

 (Dalje)

I od svog kolege je brži...

Sebastijan Ožije ulazi u poslednji dan relija Meksika sa 10,5 sekundi prednosti u odnosu na svog klupskog kolegu Sebastijana Leba.

 (Dalje)

Četiri velike svetske autokompanije "Honda", "Ford", "Krajsler" i "Mazda" objavile su gotovo istovremeno masovan opoziv automobila, uglavnom na tržištu SAD, zbog različitih tehničkih problema, ali koji nisu bili uzrok incidenata ili povreda.

 (Dalje)

Iz Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja saopšteno je da se podatak o godini proizvodnje vozila ne nalazi na novim saobraćajnim dozvolama, kako na podacima ispisanim na obrascu dozvole, tako ni na memorijskom čipu.

 (Dalje)

Sa kompanijom Fijat još nije potpisan ugovor o kreditu vrednom 500 miliona evra za investiciju u fabriku u Srbiji, izjavio je pre dva dana predsednik Evropske investicione banke Filip Majstad na konferenciji za novinare.

 (Dalje)

Leb mu dahće za vratom  

Posle prvog dana Relija Meksika koji se završio jutros rano po našem vremenu, Sebastijan Ožije u svom Sitroenu ima prednost od svega 2,3 sekunde u odnosu na svog klupskog kolegu Sebastijana Leba.

 (Dalje)

Hyundai, kao jedna od najbrže rastućih auto marki u svetu, zvanično je javnosti predstavio sve dostupne informacije u vezi izgradnje nove fabrike. Lokacija je Brazil, jedno od najbrže rastućih tržišta kada je prodaja automobila u pitanju.

 (Dalje)

Nemački Audi je objavio da će zaposlenima isplatiti u proseku 6.513 evra bonusa kao znak zahvalnosti za snažne rezultate u prošloj godini.

 (Dalje)

Uvek usmerena na najbolja rešenja kada je reč o dizajnu, Mazda i na lokalnom nivou pravi nove iskorake. U saradnji sa poznatim modnim kreatorom Batom Spasojevićem, kreiran je poseban paket sa nazivom Mazda2 Individual.

 (Dalje)

I u dobru i u zlu…  

Mark Veber veruje da će svoju karijeru završiti u Red Bulu jer je u potpunosti fokusiran na postizanje uspeha sa trenutno najboljim timom na svetu. Tokom prošle godine, bilo je spekulacija da će australijanac možda doneti odluku da okrene leđa svetu Formule 1.

 (Dalje)

Predsednik grupe Dajmler Diter Ceče udvostručio je lane zaradu na 8,7 miliona evra (12 miliona dolara), zahvaljujući dobrim rezultatima kompanije.

 (Dalje)

Od ukupno 40.000 kilometara puteva, u Srbiji ne postoji nijedna deonica, koja po svetskim standardima zaslužuje najvišu ocenu. Čak su i delovi Koridora 10, koji su završeni u punom profilu autoputa, ocenjeni jedva četvorkom. Peticu će možda dobiti neke nove deonice najvažnijeg putnog pravca, koje bi trebalo da budu završene ove i naredne godine, ali samo ako niko u lancu ne zakaže - investitor, projektant, izvođač nadzor.

 (Dalje)

Japanska “Mazda” opoziva 65.000 svojih automobila iz Severne i Centralne Amerike. Naime, u više od 20 vozila su u cevima za dovod goriva pronađene mreže žutog pauka, što prema rečima proizvođača može da poveća pritisak na rezervoar s gorivom i da dovede do nastanka pukotina i eventualnog požara.

 (Dalje)

Honda i Subaru i dalje su najkvalitetniji automobili na severnoameričkom tržištu, iako je Ford značajno poboljšao kvalitet u pogledu testova na putevima i pouzdanosti, donosi najnoviji Consumer Reports.

 (Dalje)