home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

SEAT slavi svoj rođendan - puni 60 godina! "Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, S.A." jeste osnovan 09.05.1950. godine, ali je daleko od toga da je penzioner, jer SEAT karakteriše gama dinamičnih modela, najmodernija tehnologija i uzbudljiv dizajn.  

 (Dalje)Moda mora da se prati, poznato je da sve automobilske marke imaju svoje promotere. Nissan ne želi da zaostaje za konkurencijom pa su u sredu 12. maja na prigodnoj svečanosti poznati glumci Anica Dobra i Gordan Kičić od Milana Belina, generalnog direktora Renault Nissan Srbija, dobili ključeve najpopularnijeg modela ovog japanskog proizvođača - Qashqai.

 (Dalje)

Kompanija "Suzuki" je juče saopštila da planira da tržištu ponudi hibridnu verziju kompaktnog modela "svift" sa utičnicom i baterijama izrađenim u kompaniji "Sanio ilektrik".

 (Dalje)

Nisan (Nissan) je juče objavio da je primio 13.000 narudžbina u SAD i Japanu za svoj novi električni automobil "lif', što prevazilazi proizvodne mogućnosti.

 (Dalje)

Američka podružnica kompanije Toyota servisirala je više od 3 miliona automobila brendova Toyota i Lexus zbog tri objavljena tehnička problema na vozilima.

 (Dalje)

U jednom madridskom predgrađu instalirana je telefonska govornica u kojoj će "ekološki svesni" vlasnici automobila moći da napune akumulatore svojih vozila na električni pogon - na utičnicu.

 (Dalje)

Opel će zbog veće potražnje povećati planiranu proizvodnju Corse za 16000 jedinica. Fabrika u Eisenach-u, Nemačka, povećava proizvodnju za 9000 jedinica, a fabrika u Zaragoza-i, Španija, za 7000 jedinica u odnosu na planiranu proizvodnju.

 (Dalje)

Fordovo legendarno komercijalno vozilo, Transit, opet ispisuje naslove, nakon što je 30. aprila 2010. primerak sa serijskim brojem 6.000.000 sišao s proizvodne linije u fabrici Ford-Otosan Kocaeli, u Turskoj.

 (Dalje)

Italijanski "Ferari", proizvođač skupih sportskih i luksuznih autmobila, najavio je da će počev od 17. maja na sedam dana zaustaviti proizvodnju u fabrici u Maranelu i da će oko 600 radnika otići na prinudni odmor, prenele su agencije.

 (Dalje)

Grupacija „Fijat”, treći evropski proizvođač kola, traži pet milijardi evra bankarskih kredita za refinansiranje dugova, u trenutku kada kompanija pokušava da razdvoji proizvodnju kamiona i traktora, tvrde izvori koji su želeli da ostanu anonimni, prenela je agencija „Blumberg”.

 (Dalje)

Značaj kineskog tržišta ne treba posebno objašnjavati (dovoljno je reći da je Kina prošle godine od SAD-a preuzela titulu najvećeg auto tržišta na svetu), pa nije ni čudo da je nedavno završeni Salon automobila u Pekingu privukao toliko pažnje svih onih koji nešto znače u auto industriji.

 (Dalje)

U prvom kvartalu 2010. godine kinesko tržište automobila zadržalo je visok trend rasta, sa totalnim obimom prodaje od 4.61 miliona do 71.78% u odnosu na prethodnu godinu.

 (Dalje)

24-25 aprila održana je u Pekingu „Chery Međunarodna poslovna konferencija“ koju je organizovala kompanija Chery Automobili Co. Ltd, kineski najveći nezavisni auto brend.

 (Dalje)

Vesti o porastu prodaje neke marke na tržištu Kine u stvari nisu nikakva novost, a poslednja stiže iz Toyote.

 (Dalje)

Nemački BMW za američko tržište priprema model "serije 5" u tri verzije - hibridnoj, dizel i sa četiri cilindra - koje će u potpunosti ispunjavati američka oštra pravila o energetskoj efikasnosti automobila.

 (Dalje)