home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

“Tojota”, najveći japanski proizvođač automobila, snizila je za 50 odsto prognozirani profit u ovoj godini usled poremećaja u proizvodnji zbog poplava na Tajlandu.

 (Dalje)Toyota Prius GT300

9 Dec 2011 - 21:02 Vesti Link

Tek nekoliko dana nakon što je Subaru najavio trkačku verziju modela BRZ, namenjenu šampionatu Super GT, na red je došla i Toyota. Ipak, iako bi neko mogao da očekuje da će se saradnja dve japanske marke proširiti i na trkačke staze, ovoga puta to neće biti slučaj.

 (Dalje)

Kraj za Saab?

9 Dec 2011 - 17:48 Vesti Link

Nedavni pokušaj jedne kineske banke da otkupi 50 odsto vlasništva nad švedskim brendom „Saab“ po svemu sudeći je propao, pa će to veoma verovatno označiti i njegovo gašenje.

 (Dalje)

Prvi model koji je izašao sa proizvodne trake "Mercedesove" fabrike u Pekingu je kompaktni terenac "mercedes-benc GLK".

 (Dalje)

U američkoj filijali Subarua potvrdili su da će sledeća generacija fabrički ojačane Impreze WRX pod haubom imati 2,0 litarski motor sa 270 konjskih snaga.

 (Dalje)

Nemački TÜV (Agencija za tehničke preglede) je objavila rezultate istraživanja prema kojima je Porsche 911, već drugu godinu zaredom, automobil sa najmanje nedostataka, odnosno kvarova u svojoj starosnoj grupi.

 (Dalje)

U salonu Vitro Group, zvaničnog uvoznika i distrubutera Citroen vozila, održana je svečana promocija početka novog izbora za NetAuto godine. Domaćini su zajednički bili Vitro Group, kao aktuelni pobednik sa modelom DS3, i sajt www.netauto.rs odnosno firma Metromarket, vlasnik sajta.

 (Dalje)

Iako nisu prve ove vrste (Mišelin je takođe nedavno imao promociju), gume bez vazduha koje je proizvela japanska kompanija Bridžstoun su najnaprednije do sada.

 (Dalje)

Ovih dana navršavaju se dve godine od kako je na snagu stupio Zakon o bezbednosti saobraćaja. Dočekan u javnosti kao prilično rigorozan, ali neophodan, pretpostavljalo se da će on uvesti red na putevima Srbije i učiniti vozače odgovornijim.

 (Dalje)

Američki Ward’s Auto je objavio svoju listu 10 najboljih motora.

 (Dalje)

Mazda pripada pobednicima nemačkog servisnog izveštaja za 2012. godinu: u svim starosnim klasama, Mazdini modeli zauzeli su mesta u prvih deset na listi, kao vozila sa najmanje nedostataka prilikom opsežnih testiranja.

 (Dalje)

Vlada Srbije i kompanija Kuper tajer potpisali su ugovor po kojem će američka kompanija kupiti kruševačku fabriku automobilskih guma Trajal za 13 miliona evra.

 (Dalje)

Hertz u svojoj ponudi u Velikoj Britaniji ima i više supersportskih automobila za iznajmljivanje, a među njima su i McLaren MP4-12C i Ferrari 458 Italia.

 (Dalje)

Francuske vlasti uhvatile su se u koštac sa sve većim i pogubnijim problemom vožnje u alkoholizovanom stanju tako da će uvesti obavezan alkotest u sve automobile.

 (Dalje)

Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma, osnovano 1991. godine, ove godine po deseti put za redom organizuje izbor za automobil godine putem Interneta.

 (Dalje)