home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

"Ono što vidite je sasvim realistično", kaže Mercedesov dizajner Gorden Wagener za koncept A klase, ali nastavlja: "Naravno, konačni model ima pet vrata i mi ćemo napraviti izmene na liniji stakala, rešetki hladnjaka i svetlima, ali to je sve."

 (Dalje)Ruski milioner Vladimir Antonov postaje suvlasnik holandskog proizvođača superautomobila Spyker, koji je vlasnik švedskog Saaba. 36-godišnji Rus uložiće u Spyker oko 30 miliona evra i dobiće 29,9 odsto vlasništva. Ova investicija bi trebalo da označi konačni spas Saaba, koga nije spasilo Spykerovo preuzimanje od General Motorsa.

 (Dalje)

"Honda" je saopštila da je u prvom tromesečju zabeležila pad profita od 38,3 odsto, usled smanjenja proizvodnje izazvanog zemljotresom i cunamijem koji su sredinom marta pogodili Japan.

 (Dalje)

Unimog slavi 60 godina

29 Apr 2011 - 09:00 Vesti Link

Ove godine veliki jubilej obeležava još jedna Mercedesova legenda – 60. rođendan proslaviće Unimog, verovatno najsvestranije radno vozilo ikada stvoreno.

 (Dalje)

Južnokorejski "Hjundai" je uspeo da u prvom kvartalu ove godine poveća profit za 47 procenata, objavila je kompanija prognozirajući dalji rast zbog snažne tražnje novih modela automobila.

 (Dalje)

Nemački ADAC svake godine objavljuje statistiku kvarova automobila razvrstanih po klasama na nemačkim putevima. Predstavljamo statističke rezultate kvarova za 2010. godinu po klasama – Gradski automobili, Mali automobili, Niža srednja klasa, Srednja klasa, Viša srednja klasa/Viša klasa i Dostavna vozila.

 (Dalje)

U parku putničkih automobila u Rusiji vozila starija od pet godina učestvuju sa udelom od 72,5 odsto, pokazali su podaci agencije "ASM-Holding".

 (Dalje)

Vozač taksija je prošao samo sa lakšim povredamaMG na putu oporavka

28 Apr 2011 - 20:38 Vesti Link

Kineski SAIC je poslednjih meseci konačno pokrenuo revitalizaciju britanskog MG-a.

 (Dalje)

Štikla (ni)je zabranjena

28 Apr 2011 - 19:18 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Zakon ne definiše u kakvoj obući vozači smeju da sednu za volan. Neadekvatno obuveni vozač može da ugrozi bezbednost

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pravda.rs  

Novi pravilnik o načinu polaganja vozačkog ispita, koji je trebalo da stupi na snagu još 10. decembra 2009., biće uveden tek od oktobra.

 (Dalje)

Francuski automobilski koncern Renault prognozirao je da posledice prošlomesečnog zemljotresa i cunamija u Japanu, koje već utiču na isporuke, mogu da uspore globalnu proizvodnju u narednim mesecima.

 (Dalje)

Koliko vredi Ferrari?

28 Apr 2011 - 13:45 Vesti Link

Koliko vredi najpoznatiji svetski proizvođač sportskih automobila? Upravo to pitanje poslednjih meseci postavljaju mnogi analitičari, biznismeni i razni investicioni fondovi koji bi se rado dočepali učešća u Ferrariju.

 (Dalje)

Proučavanjem automobilskog enterijera, istraživači univerziteta Queen Mary iz Londona došli su do saznanja da prosečan upravljač sadrži do 700 različitih bakterija po kvadratnom centimetru.

 (Dalje)

Toyota je u Maleziji proslavila proizvodnju svog jubilarnog, milionitog automobila, a ta čast je pripala modelu Vios.

 (Dalje)