home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Administracija odlazećeg američkog predsednika Džordža Buša konačno je omogućila korišćenje ranije odobrene pomoći posustaloj auto-industriji.

 (Dalje)Situacija na tržištu automobila je tako neizvesna da češka fabrika "Škoda" nije u stanju da napravi plan rada za 2009. godinu, rekao je predsednik upravnog odbora kompanije Rajnhard Jung.

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač kola Hjundai je ukinuo jednu smenu u svojoj indijskoj fabrici, u pokušaju da se manjom proizvodnjom bori sa padom potražnje.

 (Dalje)

Ruski ministar za industriju i trgovinu Viktor Kristenko predviđa da će prodaja automobila u Rusiji u 2009. godini biti manja za 30 odsto nego u ovoj.

 (Dalje)

Porsche je počeo sa proizvodnjom dizel verzije njihovog SUV modela Cayenne, koji će se u prodaji pojaviti u februaru naredne godine.

 (Dalje)

U General Motorsu su suočeni s mogućnošću odlaganja početka proizvodnje dugo očekivanog Chevrolet Camara zbog bankrota jednog od glavnih dobavljača delova.

 (Dalje)

Kako stvari sada stoje, BMW će svoju novu seriju 7 na jesen sledeće godine (odmah posle premijere na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu) kupcima ponuditi i u xDrive varijanti sa pogonom na sva četiri točka.

 (Dalje)

Korejski proizvođač automobila Ssangyong ostao je bez novca i radnicima ne može da isplati plate za decembar 2008. godine. Kompanija je u dugu od 77 miliona dolara, ali im je sada očigledno voda došla do grla.

 (Dalje)

Svaki drugi Slovenac je u 2007. godini bio vlasnik automobila, saopštio je državni statistički zavod.

 (Dalje)

Kia posluje pozitivno

26 Dec 2008 - 08:15 Vesti Link

Korejska korporacija Kia Motors, uprkos krizi i teškoćama, posluje pozitivno. U prvih 11 meseci ove godine, Kia je na svetsko tržište plasirala 1.272.689 vozila, što predstavlja povećanje od 10,1 % u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Desetak japanskih proizvođača automobila moglo bi uskoro da se udruži i formira tri velike kompanije, kao odgovor na svetsku recesiju, koja ugrožava potražnju za vozilima, izjavio je Osamu Suzuki, predsednik "Suzukija", drugog po veličini japanskog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač planira da u skoroj budućnosti tržištu ponudi novu liniju jeftinijih automobila, koji će se najverovatnije prodavati pod nekom drugom, a ne Fiatovom markom.

 (Dalje)

U novoformiranoj fabrici automobila u Kragujevcu u februaru iduće godine počeće proizvodnja modela "fijat punto", saopštio je danas Samostalni sindikat kragujevačke fabrike "Zastava automobili".

"Do kraja godine, od 'Fijata' ćemo dobiti informaciju koji će se još model, pored 'punta', od februara proizvoditi u Kragujevcu", najavio je zamenik predsednika tog sindikata Zoran Marković.

 (Dalje)

U moru raznih vesti o padu prodaje, gubicima, otpuštanjima, prinudnim odmorima i zatvaranju fabrika, sledeća vest još više dobija na značaju. Naime, iako će potpuni zvanični podaci o poslovanju Lamborghinija biti objavljeni tokom sledećeg meseca, već sada se zna da je ovo bila rekordna godina za italijanskog proizvođača sportskih automobila.

 (Dalje)

Lexus je potvrdio da će na Salonu automobila u Detroitu (2009 Detroit Auto Show) sledećeg meseca predstaviti novi sedan sa hibridnim pogonom, prosto nazvan HS 250h.

 (Dalje)