home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dacia Sandero je poput starijeg brata Logana u osnovi automobil koji je pre svega namenjen tržištima sa manjom kupovnom moći, ali to ne znači da za njega nema interesovanja i na bogatijem "Zapadu." To naime potvrđuje i uspešan start prodaje Sandera na italijanskom tržištu.

 (Dalje)Audi, filijala nemačkog Folksvagena (Volkswagen), zabeležio je porast prodaje u oktobru - suprotno trendu tržišta, ali je najavio da će početi sa smanjenjem proizvodnje oko Nove godine.

 (Dalje)

Foto-vest : poslednji Jugo

10 Nov 2008 - 11:54 Vesti Link

Poslednji „jugo“ se nalazi u montaži, a iz lakirnice, gde je ofarban u crveno, izašao je 3. novembra. Prvi „jugo“ izašao je iz „Zastave“ 1980. godine, a proizvedeno je oko 800.000 komada.

Izvor : Alo.co.yuU Sankt Peterburgu je juče puštena u rad fabrika za proizvodnju automobila američkog "Dženeral motorsa" (GM), u koju je američki automobilski gigant uložio gotovo 300 miliona dolara.

 (Dalje)

Posle nedavnih vesti da će od februara naredne godine organizacija EuroNCAP na svojim testovima krenuti sa pooštrenim režimom ocenjivanja bezbednosti automobila, sada su stigli i konkretniji detalji.

 (Dalje)

Direktori američkih automobilskih kompanija zatražili su 50 milijardi dolara od države da prežive finansijsku krizu koja je usporila ekonomiju i dovela potražnju za kolima blizu sloma.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" i ruska kompanija "Solers" potpisali su sporazum o namerama, kojim se predviđa proizvodnja novih modela torinske fabrike u Rusiji.

 (Dalje)

Za razliku od BMW-a CS Concept koji neće videti serijsku proizvodnju (o tome OVDE), atraktivni Lamborghinijev koncept automobil sa četvoro vrata Estoque (predstavljen pre mesec dana na Salonu automobila u Parizu), prema pisanju britanskog magazina AutoCar, ima šanse da krajem 2011. godine preraste u serijski model koji bi koštao oko 150.000 funti. Za poređenje, Lamborghini Gallardo u Velikoj Britaniji košta 135.000 a Murcielago 220.000 funti.

 (Dalje)

Nakon Lagune Coupe, Renault jer svoje nove V6 motore (3,5 litarski benzinac i 3.0 dCi dizelaš) sada ugradio i u standardne verzije Lagune hatchback i Lagune GrandTour (karavan).

 (Dalje)

Dongfeng-Peugeot, kineski joint venture između francuske PSA grupacije i Dongfeng Corporationa će još tokom ovog meseca na kineskom tržištu lansirati novi model – 207 sedan, koji ipak nije ništa drugo modifikovani Peugeot 206 sedan.

 (Dalje)

Iz BMW-a su tokom objavljivanja rezultata poslovanja u trećem kvartalu ove godine i zvanično saopštili da od serijske proizvodnje njihovog atraktivnog CS Concepta neće biti ništa.

 (Dalje)

Prodaja vozila u SAD smanjena je za čitavih 32 odsto u oktobru, na nezapamćen nivo u poslednjih 25 godina, pri čemu prednjači "Dženeral motors" (GM) sa 45-procentnim kolapsom prodaje.

 (Dalje)

Južnokorejski Hyundai je danas objavio zvanične detalje o svom novom turbodizel motoru – Hyundai R-Engine, koji će biti dostupan u 2,0 i 2,2 litarskim verzijama.

 (Dalje)

Mada je nova Opel Insignia iz GM-ove evropske ponude istisnula dosadašnju Vectru, to ne znači da je i samo ime Vectra nepovratno otišlo u istoriju, jer je pomenuta Insignia ovih dana u Čileu osvanula kao Chevrolet Vectra.

 (Dalje)

Posle promocije na Salonu automobila u Ženevi 2006. godine, holandski Spyker će naredne godine konačno startovati sa proizvodnjom svog SSUV (Super Sport Utility Vehicle) modela D12 Peking to Paris (proizvodnja će se odvijati u Spykerovoj Zeewolde fabrici).

 (Dalje)