home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stiže i Buick Volt?

31 Mar 2011 - 19:01 Vesti Link

Američki "Dženeral motors" (GM) razvijaće marku "Bjuik" koristeći hibridnu tehnologju "ševrolet volta" sa utičnicom i direktnim napajanjem strujom (plag-in tehnologija), u okviru plana širenja linije energetski efikasnih vozila, tvrde dva izvora bliska tom projektu.

 (Dalje)U sklopu akcije "Eco Friendly", odnosno promovisanja novih podsticajnih mera za buduće vlasnike ekološki podobnih automobila koji zadovoljavaju Eco Friendly standard emisije izduvnih gasova (ispod 100 g/km CO2), koju je pokrenuo Vrele Gume Media sistem uz podršku republičkog Ministarstva životne sredine, rudarastva i prostornog planiranja, u sredu je u Beogradu, na 49. Međunarodnom salonu automobila, sertifikat Eco Friendly prvi put dodeljen i to Citroenu C3 1.6 HDi FAP.

 (Dalje)

Prema novom pravilniku o načinu polaganja vozačkog ispita, koji još čeka usvajanje u policiji, svaka auto-škola u Srbiji moraće da ima video nadzor u učionicama, kompjutere na kojima će vozači polagati testove, kao i fakultetski obrazovanog predavača teorijske nastave. To će, prema najavama iz auto-škola, poskupeti obuku za 20 do 30 odsto.

 (Dalje)

Članovi Alfa Romeo Kluba Srbija posetili su izložbeni prostor kompanije Fiat Automobili Srbija na sajmu automobila i sa posetiocima štanda još jednom podelili svoje veliko oduševljenje performansama automobila Alfa Romeo Giulietta sa dizel motorom od 140 KS.

 (Dalje)

Nisu samo automobili na 49. međunarodnom salonu automobila "Poslastica za oči", kako glasi i moto ovogodišnje manifestacije, to su i – atraktivne hostese. Najlepša devojka Salona automobila je Jelena Marinković, hostesa sa CITROENOVOG štanda. Ana Dankov, prva pratilja, dolazi sa HONDINOG štanda, dok je Jasminu Koprivicu, drugu pratilju, kandidovao VOLKSWAGEN.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" uložiće oko 200 miliona dolara u lansiranje novog modela u Argentini u martu ili aprilu naredne godine, izjavio je predsednik lokalne filijale "Fijat-Argentina" Kristijano Rataci na Latino-americkom investicionom samitu u Buenos Airesu.

 (Dalje)

Opel Mokka

31 Mar 2011 - 08:53 Vesti Link

Već izvesno vreme govori se da Opel priprema mali gradski automobil koji bi vrlo jednostavno mogao da se proizvede i kao električna verzija za budućnost.

 (Dalje)

Porodični dan na Sajmu u okviru Salona automobila već je postao tradicija. Ove godine "Familly day" je u četvrtak, 31. marta.

 (Dalje)

Švedski Volvo, koji se nalazi u vlasništvu kineske kompanije Džili je objavio da će zaposliti 1.200 novih radnika, uglavnom inženjera, naredne godine.

 (Dalje)

Izvršni direktor automobilskih kompanija "Fijat" i "Krajsler" Serđo Markione izjavio je da bi ta dva proizvođača mogla da ostvare kombinovani prihod od 100 milijardi evra (141 milijardu dolara) do 2014. godine.

 (Dalje)

Tačno 119.432 čitalaca najvećeg evropskog magazina za vozila sa pogonom na sva 4 točka, Auto Bild Allrad, ponovno su izabrali VW Touareg za ukupnog pobednika u kategoriji Terensko vozilo i SUV od 40.000 do 60.000 evra.

 (Dalje)

Raikonen u Nascaru

30 Mar 2011 - 21:12 Vesti Link

Bivši šampion F1, i trenutno vozač svetske reli serije, Finac Kimi Rajkonen od ovog leta će svom bogatom trkačkom iskustvu dodati još jedno a to je takmičenje u američkom NASCARU. Raikonen će se priključiti novom timu ICE1 gde će se u početku trkati kamionima da bi u sledećoj fazi prešao u Sprint Kup seriju.

 (Dalje)

Džejms Mjur, izvršni direktor španskog "Seata", jedne od filijala nemačkog "Folksvagena" (VW), izjavio je internet portalu "Automotiv njuz" za Evropu da kompanija "stalno jača" i da se može očekivati značajniji rast prodaje novih modela.

 (Dalje)

Jedna kratka vest iz Audija. Nemački proizvođač je naime danas u Ingolstadt fabrici proslavio proizvodnju jubilarnog, 5-milionitog primerka modela A4.

 (Dalje)

Tek što su izgladili odnose sa meksičkim ambasadorom u Londonu, čelnici Bi Bi Sija, moraju da se suoče sa novim problemom u koji su upali zbog emisije "Top Gear". "Tesla motors" ih tuži jer su navodno u emisiji lažirali rezultate trke između "tesla roudstera" i "lotusa elise".

 (Dalje)