home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Plan posrnule američke automobilske kompanije "Dženeral motors" (GM) da u SAD uvozi vozila izrađena u zajedničkim fabrikama sa kineskim partnerima u Kini, mogao bi, u vreme kada američka autoindustrija grca u dugovima i najavljuje zatvaranje fabrika, da donese mnoge probleme ne samo GM-u, već i Beloj kući, ocenjuju analitičari.

 (Dalje)Radnici "Fijatove" fabrike na Siciliji obustavili su danas rad i blokirali puteve, protestujući protiv zatvaranja te fabrike, koje je najavljeno kao mogućnost u okviru planova kompanije da postane drugi po veličini svetski automobilski gigant.

 (Dalje)

Posle pet godina proizvodnje, Ferrarijev model F430 se polako bliži kraju svog životnog ciklusa, a poslednji primerak će biti prodat na aukciji.

 (Dalje)

Porsche AG je saopštio da je u svojoj fabrici u nemačkom Lajpcigu počeo sa serijskom proizvodnjom svog novog Gran Turismo modela sa četvora vrata Panamera, čija je svetska promocija inače održana prošlog meseca na 13. Salonu automobila u Šangaju (mada su prve zvanične slike i detalji objavljeni još u novembru prošle godine).

 (Dalje)

Češka fabrika automobila "Škoda auto" počela je proizvodnju sportsko-terenskog vozila "Škoda Jeti".

 (Dalje)

Iz američke kompanije Tesla Motors su saopštili da su već primili 1000 narudžbina za svoj novi sedan sa elektropogonom - Model S, koji inače košta 49.900 američkih dolara.

 (Dalje)

Iz Mazde, na puteve Norveške, stigla je Mazda RX-8 Hydrogen RE sa pogonom na vodonik. Vozilo je prilagođeno norveškim i evropskim zahtevima; sa upravljačem na levoj strani i ručnim menjanjem stepena prenosa.

 (Dalje)

Nissan u gubicima

13 Maj 2009 - 00:43 Vesti Link

"Nisan" je objavio gubitak od 2,4 milijarde dolara u četvrtom tromesečju protekle poslovne godine zbog pada prodaje vozila u svetu i predviđa još jednu lošu poslovnu godinu.

 (Dalje)

Ruska automobilska grupacija GAZ zainteresovana je za učešće u zajedničkoj kompaniji sa kanadskom firmom "Magna" i nemačkim "Opelom", objavljeno je u Moskvi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Alo.rs

Pojedinci u Srbiji otkrili su način da veoma brzo i lako dođu do jeftinog, a dobrog automobila. Reč je o kupovini polovnih automobila u Engleskoj, gde su cene mnogo niže nego u Srbiji.

 (Dalje)

Švedski kabriolet – Volvo C70, dogurao je do slavljeničkog 50.000-tog primerka. Jubilarni model je pogonjen D5 turbodizelskim motorom sa 180KS (u kombinaciji sa automatskim menjačem), a isporučen je nemačkoj autokući Autohause Mohag.

 (Dalje)

Honda je danas saopštila da je njihov hibridni model Insight bio najprodavaniji automobil u Japanu tokom proteklog meseca.

 (Dalje)

Krajem ove godine paletu pogonskih agregata Golfa VI obogatiće već najavljeni 1.6 TDI dizelaš (u verzijama sa 66kW/90KS i 77kW/105KS), ali i potpuno novi mali benzinac 1.2 TSI (oba motroa naravno zadovoljavaju Euro 5 standard).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Većinu vozača u Srbiji neće ganuti što će vlasnici besnih automobila, koji imaju više od 2.000 kubika, od danas morati da plaćaju i dvostruko više za registraciju. Zaboleće ih, ipak, što je puno onih koji će zbog poodmaklog godišta svojih kola za registraciju izdvajati polovinu njihove vrednosti, u nekim slučajevima čak i više nego što bi za starog lepotana dobili kada bi ga prodali.

 (Dalje)

Tojota, najveći proizvođač automobila na svetu, poslovala je sa gubitkom od 4,4 milijarde dolara, čime je prvi put u istoriji zabeležila godišnji gubitak.

 (Dalje)